p3.no

Svensker er Mennesker: episode 2

54

Publisert 8:58 3 mai, 2011

Nå publiserer jeg episode 2 av min dokumentarserie Svensker er Mennesker. For å bevise nettopp denne påstanden, har jeg i denne episoden valgt å fokusere på et evigvarende problem hos svenskene; “Jag behöver pengar”.

Hvordan er det å være arbeidsløs i nabolandet til et av verdens rikeste land? Og hvor mye må egentlig en svenske jobbe for en vanlig norsk dagslønn – i Norge? Blir de mette? Trykk på play, og se episode 2.

Hva så med episode 3, når kommer fortsettelsen på denne dokumentarserien, lurer du nok på etter å ha sett denne episoden. Fredag, svarer jeg da, og ber deg vente tålmodig.

Mer lærdom: Episode 1 | Episode 3 | Episode 4

Bli kjent med: JOSEFINE | RASMUS | LINE
Del "Svensker er Mennesker: episode 2"
 

54 kommentarer på “Svensker er Mennesker: episode 2”

 1. I. Wold skrev:

  Det er beklagelig at NRK synker så dypt når de sender sånt tull. Minner meg om mobbingen av Siv i VG og Roast på TV Norge. Er dette den nye “humoren” vi skal slite med framover? Da mister alle seriøse programmer som sendes i NRK for å motvirke mobbing lite troverdig. NRK er vel ikke så desperat at de behøver å legge seg på denne trenden?
  Hilsen en gammel NRKer

  • Johnny Lunder skrev:

   Mobbing?
   Hvor i all verden ser du mobbing her?
   Hvis du derimot virkelig tar deg nær av at NRK mobber oss pga. vårt syn på svensker, bør du få deg litt selv-ironi, for livet er virkelig kjedelig uten det 😉
   Samtidig er det en artig vinkling på innvandring og fakta om det satt i en totalt useriøs sammenheng.
   Hvis du derimot mener at vi mobber svenskene her … wow.

  • George skrev:

   Du e ute o cyklar. Det kallas för ironi men det e väl inget du förstår?!?

 2. marianne hansson skrev:

  Det är bedrövligt att nrk skall lägga ut sån skit om svenskarna . gå in på svt. hemsida finns inget negativt om norrmän . Det är typiskt norskt att vara go. Hälsningar Marianne

  • Kalle skrev:

   Det är ju ett skämt.

  • Sjur skrev:

   Hvis det sårer deg, er det et bevis på at det er sant.

  • Mats skrev:

   Dette er jo ikke negativt for svenskene! Serien gjør jo narr av nordmenns syn på svensker. Dersom man ikke klarer å se dette, og heller oppfatter det som utdritning av sverige, er man ikke helt vel bevart.

   • Sjur skrev:

    +1 Nordmenn og svensker er brødre. Samme kultur, samme type mat, samme væremåte. Det er på tide å danne Forbundsrepublikken Norden.

   • Gabriel skrev:

    Håller helt och hållet med! Jag är svensk (dock bor jag icke i Norge).

    Men man måste ju kunna fatta vad som är skämt och icke, om man tar detta på alvar så är man kanske inte helt okej själv.

   • idaa skrev:

    Stemmer : )

 3. Eirik Foss Stene skrev:

  Dette var sørgelige saker P3. Første episode viste potensiale, men 2 episode var meget dårlig. Bedre lykke neste gang P3!

 4. Karl Ledvik skrev:

  Dette er noe av det beste jeg har sett av kort-episode-humorserier. Humoren treffer godt. Dette er svenskevitser på et nytt nivå. Jeg ser ingen grunn til å bli fornærmet. Hvis dette er tilfellet kan en jo finne noe annet å se på. Magnus Devold, du er dyktig!

  • Karl Ledvik skrev:

   Og dessuten er det ikke svenskene som er hovedmålet for utdritning i denne serien. Programlederen driter ut seg selv, som et bilde av nordmannen med sitt nedverdigende syn på svensken.

 5. lei klaging skrev:

  Fortsatt bra! Fin underholdning, og ser frem til hva dere kan finne på videre.

 6. Gabriel skrev:

  I. Wold, Marianne Hansson :

  Vad är det som är så svårt att förstå? slå upp Ordet “satir” och “ironi” i en ordbok och försök att koppla det till den här serien, det är ju snarare så att detta är ett försök att nyansera den debatten om den stackars “banansvensken” som varit.

  Tänk, gör om , gör rätt!

  S.E.M ftw!

 7. I skrev:

  Morsomt.
  Kanskje ikke det beste jeg har sett, men ganske underholdende.
  Jeg kommer til å følge med videre i alle fall.

  Veldig sporty av Josse, Rasmus og Line å være med! Håper ikke andre svensker tar seg nær av dette. Personlig liker jeg svensker og landet deres godt, og synes bare det er flott at noen velger å jobbe i Norge. Den stereotypien som blir framstilt her er delvis ny for meg, og som vi får vist, er det ikke slik i virkeligheten.

 8. else skrev:

  “Hva syns du om maten i Norge?”

  Jeg pleier ikke å sitere i kommentarfeltet når jeg syns noe er hysterisk morsomt. Men det gjør jeg nå. Svensker er mennesker bringer fram det beste i meg. Latteren! 🙂

 9. Snurre skrev:

  HAHAHA. Dette er morsomt! tommel opp!

 10. Vildekoko skrev:

  Dette er noe av det morsomste jeg noen gang har sett. Fniser meg ihjel. Er utrolig synd hvis folk ikke ser ironien i det her og at programlederen er tilnærmet lik genial

 11. Christina skrev:

  Jeg er selv svensk og skjønner ikke at noen kan bli sure av dette? Noe av det morsomste jeg har sett på lenge! Og jeg er helt enig med det en annen kommenterte her: Det er ikke svenskene han gjør narr av, men Nordmenn som tror de er så mye bedre enn svenskene som har flyttet hit.
  Nei, dette er dagens høydepunkt for meg! Fortsett på samme måte og gi faen i negative kommentarer. Det eier ikke humor…. Det gjør du!

 12. Gabriel skrev:

  Ska jag förklara hur man går på toaletten, “ja takk, gerne” !!! klockrent! .. hahahahahah

 13. ekot skrev:

  Hahaha, sjukt bra! 😀

 14. Marius skrev:

  Setter jo ting litt i perspektiv for hvordan vi behandler innvandrere generelt sett. kansje vi burde sjærpe oss selv og ikke henge oss så mye opp i andre. Sier ikke at man ikke skal stille krav til andre, men må da stille samme krav til oss selv.

  • Sjur skrev:

   Herregud… Vi får vel “sjærpe” oss, Marius. Jeg tror du skulle “sjærpet” deg i norsktimen på skolen, istedenfor å prøve å få alle andre til å “sjærpe” seg… Før du setter igang med intens googling, vil jeg gjerne fortelle at det heter “skjerpe”.

 15. AnnA skrev:

  Hysteriskt rolig serie, ska själv snart flytta till Oslo, vilket gör det hela ännu roligare 🙂 Ser fram emot nästa episod!

 16. Fredrik skrev:

  Här har ni lite Norgehumor 😀

  http://www.youtube.com/watch?v=eBf6NXF11f8

 17. Tom skrev:

  Endelig noe nytt man kan se mens man venter på sesong 2 av @home. haha

 18. Sigbjørn skrev:

  Å bli fornærmet av dette er som å synes at Life of Brian er blasfemisk. Tydeligvis ikke skjønt greia!

  Kanonbra!! Minner om stuntreportene på Daily Show og Colbert Report, knallbra jobbet!!

 19. Tom Egil B skrev:

  Så ubegripelig elendig dette er. Alle som har, er eller vil bli innvolvert i dette prosjektet burde skamme seg hardt. Gratulerer til NRK for nok en gang å kaste penger rett i dass. Så lite morsomt og originalt at det svir i hjernebarken av tanken på at han fjotten som har laget dette i det hele tatt har en jobb.

  • Nils skrev:

   Troller du? Dette er veldig bra, og ikke minst en strålende versjon av alle “60-minutes”-innslag-på-norsk-tv-som-egentlig-bare-er-flaut-å-se-på som jeg tror er et fordypningsfag i Volda.

 20. Preben skrev:

  men Tom Tom då.. så bitter.

 21. Patric skrev:

  kul serie! Folk tar för seriöst på saker och ting! Ha lite självdistans! Bra program!

 22. Jonas skrev:

  Jag är svensk och brukar arbeta i Norge. Jag tycker det var underbar humor.

 23. josefine skrev:

  Jag tar tillfället i akt att påpeka att jag inte är av vare sig en etisk minoritet eller är utsatt på något sätt, så jag inbjuder alla norrmän att skämta om mig så mycket de vill. Nog skämtar vi svenskar allt om norrmän också, men det rör sig i 99.9 fall av hundra inte om rasism. Snarare om syskonkärlek. Jag är övertygad om att det är likadant från norrmännens sida.

  Anledningen till att jag valde att vara med i serien var att jag gillade konceptet, det handlar om humor-INTE rasism eller Sverige-hat. Som sagt, folk behöver ta saker och ting lite lättare. Det är precis det som serien handlar om för mig.
  Serien är formad så att det är Magnus som har missuppfattat det hela, inte att han talar för hela den norska befolkningen. Det Magnus/Magnus karaktär i serien tror att svenskar är ett utsatt folk. Han symboliserar inte någon sorts underliggande rasism, om det är det ni tror.

  Alla kulturer är jämlika, givetvis. Men det finns en skillnad mellan att driva med Norge-svenskar och faktiska minoriteter. Likaså finns det en skillnad mellan syskonkärlek och mobbing. Självironi är den bästa humorn!

  Jag tycker att Nrk har gjort ett toppenjobb och jag är stolt över att ha fått delta i detta projektet.

  kram på er
  josefine

  • Mio skrev:

   Det som gjør innholdet mest morsomt er hvordan dere intervjuobjekter er instruert til alltid å være helt alvorlig og alltid svare helt alvorlig når denne liksom-reporteren kommmer med alle mulige slags dumme spørsmål eller påfunn.

  • Line skrev:

   Väl talat käre medsvensk! Folk måste sluta ta allt och alla så seriöst, ibland är saker på skämt! Man får skämta om sig själv och andra. Dra ur pinnen.

   Ja, det bor familjer i min garderob.

 24. Mio skrev:

  Ja, det er mange som ikke greier å tolke humoren i denne serien på rett måte. Det handler jo om en sorts satire over typiske reportasjer som f.eks. NRK alltid har laget om alle mulige slags folk in inn- og utland. Formen er jo typisk den som brukes i reportasjer i Lørdagsrevyen, bortsett fra at i denne serien gjør jo reporteren en del egne humoristiske krumspring underveis. Dessuten prøver man ikke å skule hvordan han åpenlyst ønsker/prøver å styre intervjuobjektet og mistolke vedkommende. Men også dette er jo en del av humoren serien.

 25. Andreas skrev:

  ASKUL! Vill ha mer sånt här! 🙂 Han gör ju också narr av sig själv som norrman, helt klockrent! Heia Norge!

 26. Markisen af Ägön skrev:

  Underbar humor. Speciellt det där med zigenarna som rotar sopor, äkta lyteskomik när den är som bäst. Sen är det ju så att invandrarna alltid får ta skiten, så var det när vi hade massinvandring från Norge innan oljan kom. Kommer speciellt ihåg hur man var rädd för alla alkoholiserade Nordmän på spårvagnarna i Göteborg, och hur de satt där nerkissade i sina stinkande lusekoftor!

 27. Andreas skrev:

  Sjukt kul faktiskt!:o))

Legg igjen en kommentar