p3.no

Svensker er Mennesker: episode 3

37

Publisert 8:59 6 mai, 2011

Da har vi kommet til den tredje episoden av dokumentarserien Svensker er Mennesker. Her lurer jeg på hva som skjer når svenskene kommer til Norge, og som jeg sier; integrering, segregering – potet, potatis.

Jeg har vært med på innsiden av Svenska Föreningen, og sett hva som skjer når busslaster med svensker ankommer Norge for første gang.

Mer lærdom: Episode 1 | Episode 2 | Episode 4

Bli kjent med: JOSEFINE | RASMUS | LINE
Del "Svensker er Mennesker: episode 3"
 

37 kommentarer på “Svensker er Mennesker: episode 3”

 1. Thomas skrev:

  Seriøst.

  Hvor høy er egentlig Magnus Devold? Han er jo dobbelt så diger som alle han møter.

  • Johnny Lunder skrev:

   Skulle likt å vite selv, mannen virker svær o.0

   • Da puberteten min var over, målte jeg nesten to meter. Det gjør jeg fortsatt, takk som spør. Men husk at svenskene er svært underernærte, og derfor mer kortvokst enn meg selv.
    Hilsen Magnus Trygve Olsen Devold

    • Jonas skrev:

     Hahaha @ Devold. Du må ha spist mye svensk mat som barn. 🙂

     • Faktisk er jeg oppvokst på tradisjonell norsk husmannskost. Men da jeg var 19, hadde vi for første gang svenske kjöttbullar til middag, og det ble straks familiens nye dille. Nå spiser vi svensk mat nesten ukentlig, men jeg er redd mine foreldre spiser det bare fordi det er en trend.

      • Firecastle skrev:

       Synes denne serien er både snever,klam og dårlig. Når 30% av svenske ungdommer ikke får jobb i hjemlandet, så er det på ingen måte noe morsomt. Dog glad for at mange dyktige svensker kommer hit og bidrar.Jeg skjønner at du kun prøver å lage humor, men jeg har flere svenske kolleger som opplever deg som nedlatende,provoserende og dum….og det er vel egentlig ikke meningen…er det vel?

       • Dansken skrev:

        Det er sjovt at så mange mennesker bliver provokeret af humor… HUMOR.. Det er jo ikke andet, men okay visse mennesker er jo meget selvhøjtidelige og tager sig selv meget alvorlige! At svenskere flytter til Norge for at arbejde, viser det blot at der er et stort samfundsmæssigt problem i Sverige og efter at have boet i Stockholm i knap 2 år, forstår man hvorfor!

       • Kim skrev:

        Rare greier- Jeg har svenske kollegaer som opplever han som hysterisk morsom og selvironisk.

      • Mr:CockieMONESTER skrev:

       Skjønte lissom ikke greia me denne dokumentaren. Beviste jo ingen ting.

       Denne dokumentaren beviser at det er ufaglerte svensker (nuubs) som kommer til Norge fordi de ikke bryr seg om skole, og liker bare å feste (partyblind). Svensker burde egentlig skjerpe seg. fordi hvem gidder å “bo” i en storby? (det er dritdyrt). ikke noe rart nuubsa bor i by de skal jo bare feste!

       huh… Svensker er mennersker. Det klarer jeg selv å forstå, men det finnes jo grenser for hvor lav IQ og selvbevisthet Svenske immigranter skal ha. Dette er Sveriges politikk som må ha vært nuubie gjennom flere år. Hm… enten feilslott skolepoletikk eller Sveriges høye immigreringsproblem. (tenker på sverige som har mottat mange immigranter fra andre land)…

       Ok… em…. Kan nuubsa slutte å gå i fellene til norske kappitalister? kan de skjerpe seg? Og Norge burde ta “litt” selvkritik fordi vi bør nok gjøre noe med Kapitalisme folka…. alle vet at de er nuubs slik som G.W. Bush og Donald Thrump…

       Norge skjerpings, Sverige Skjerpings. Og saken er avsluttet?

       • Marie skrev:

        Det heter ikke det…

       • Anton skrev:

        Det ær ju ingen dokumentær. Det ær HUMOR!!! på høgsta nivå!!
        Och det ska sægas att vældigt många svenskar åker till Norge som en friår mellan
        vidaregående och universitet. Alla svenskar ær inte smarta, men det ær defenitivt inte alla
        norrmæn heller…

       • ., skrev:

        Wow. kan vara jag som inte förstår norsk ironi. men jag hoppas verkligen du inte är på riktigt!

  • josefine skrev:

   Han är jättesupermegalång. Och jättebra journalist.

 2. Lundern skrev:

  Beste episoden hittil, haha!

 3. Lama skrev:

  Herregud for noen bra serier, gleder meg vilt til neste.
  Forresten , se ansiktsutrykket til Magnus Trygve på 5:00 , haha !

 4. anna skrev:

  er dette bra? create a poll

 5. Per Johansen skrev:

  -høh-høh. jei er luuuuur. skal jeg spørre om dem har sett en dass før,ell? høh-høh,morsom jeg.kanske dem aldri har sett en dass. høhh-høhh,lur jeg…

 6. lynet skrev:

  jeg skjønner ikke greia med denne “skråblikk-men-ironisk-reportasjeserien”, Greier ikke synes dette blir morsomt. Litt anløp, liksom- men aldri morsomt. Det er vel kanskje jeg som ikke skjønner greia helt.

 7. mmmmm skrev:

  enda en westerdhals-elev med eget nett-tvprogram. sukk.

 8. mmmmm skrev:

  eg skjønner humoren, harselaset med sjangeren og det ironisk utenfra-og-ned-blikket til reporteren, men synes ikkje dette er skrevet godt nok til å få meg til å trekke på smilebåndet! Syns de kunne dradd det meir i det ekstreme, eller ikkje gjort det overhodet. Bra konspet/ide fra, NRK, dårlig gjennomført og så synes eg programlederen blir litt for snål og tar vekk mye av fokuset. Bare ein mening.

 9. sprei skrev:

  Enda en Westerdøl som overbeviser! Fantastisk igjen. Denne humoren er god, men kanskje kun forbeholdt den intellektuelle delen av befolkningen? I hver tfall ser det slik ut dersom man leser igjennom kommentar innleggene. Trist å se at så mange graver seg ned i dårlige forsøk på å kritisere slik fabelaktig humor. Magnus Devold, du er et geni!

  Kommer det en sesong til? evt en DVD med alle episodene??

 10. pippi skrev:

  va skoyit eller hur

 11. ane skrev:

  og han har tusjet logoen på micen gul 😀

 12. Håvard V skrev:

  Veldig bra serie! Morsom! …. Leste i kommentarfeltet i episode 2 at Josefine måtte foklare sin rolle og hensikten med serien. Det var synd. ….. Ble ikke “lurt” i episode 3 da!! Dette skulle jo være en dokumentar ikke en act!

  Til Josefine:
  Skriv inn en ny kommentar at du syntes reporteren var lite snodig, men at du likevel ble med på dokumentaren han sa han skulle lage 🙂

  Dette er jo dritbra humor.

 13. Trine P skrev:

  Hei
  Jeg vet ikke helt om jeg skjønner denne humoren, men jeg velger å være åpen på det og skriver denne kommentaren, helt uten grunn, egentlig.
  Vil bare sitte litt her for meg selv og tenke litt høyt for alle, på om jeg skjønner denne humoren.
  Vet altså ikke helt om det er morsomt. Har på mange måter falt utenfor og forstår ikke så mye av dette, men her er jeg altså. Jeg finnes, jeg og.
  Ps. Tror kanskje jeg skjønner litt av humoren, men kanskje ikke 100 %, mer 45 eller noe.
  Skjønner mye av nytt på nytt.

 14. Frida skrev:

  Jeg DIGGER dette! Utrolig morsomt!!

 15. Simon Olsson skrev:

  Är detta ett skämt? För det är ju bara hilarious. 😀

 16. dwdwdwdw skrev:

  Kul att norrmän tycker att det är så hemskt att svenskar söker sig till oslo.. hahahaha

Legg igjen en kommentar