Spill video

– Øvelse gjør mester

13

Sexeksperten Caroline Andersen kom med et eget tips på Trekantpremieren.
SE: Episode 1 | Episode 2

Publisert 17:25 3 november, 2010

På den rosa løperen utenfor Pigalle i Oslo skrider den ene kjente personen opp etter den andre. Foran en vegg dekket av NRK 3- og Trekantlogoene poserer de flittig, mens P3-reporter Ludvig Løkholm Lewin stiller, i tråd med tema for første episode, det mest naturlige spørsmålet i verden; Er du god i senga?

Se: Bildene fra Trekant-premieren

Rød fløyel

Pikekyss, peniskjærligheter og cupcakes prydet bordene i det fløyelsdekkede lokalet.
Redaksjonssjef for Ung tv og utvikling, Jo Raknes, ønsket velkommen før prosjektleder Øyvind Thoen presenterte de rykende ferske programlederne.

– Jeg gleder meg til å se meg selv ligge å puste og jokke, ler Marie som i første episode blir sendt på tantrisk sex kurs, med samtykkende nikking fra Thomas og Marie.

Her er et utdrag fra når deltakerne blir presentert for ukens tema, og får sine første oppdrag.

Ellevill jubel

Salen regelrett kokte under visningen av første episode. Trekant ble mottatt med latter, flau fnising og rungende applaus, akkurat som prosjektleder Øyvind Thoen hadde håpet på.

– Det føles ekstremt deilig å endelig få vist det. Det er gøy å se at deltakerne er så fornøyde, foreldrene er fornøyde og alle som kom hit i kveld ser ut til å oppfatte det som noe positivt og morsomt.

Selv om det var mange opplagte fans i salen, som familie og venner, mener Thoen at publikum var representative for folket.

– På en skala fra 1 – 6 så er jeg 6 stolt nå, smiler han.

– Jeg ble litt tent

Linni Meister synes Trekant tilbyr noe viktig til ungdom.

– Jeg kjenner meg igjen i serien, absolutt. Og vil du ha min ærlige mening? Jeg ble litt tent, sier den tidligere glamourmodellen.

Linni mener at programmet snakker til det seksuelle i mennesket.

– Jeg er bare en jente i en kropp, det klart det gjør noe med meg å se så mye prat om sex. Hvis ikke gutta ble kåte av å se det her så er det noe rart.

Linni sier også at hun synes det er viktig at et program som dette blir vist på NRK så det blir tatt seriøst.

– Det her er ikke Paradise Hotell, det er smakfulle programledere, og jeg er sikker på at dette blir en kjempesuksess!

Linni Meister jublet høyt hver gang Thomas var på skjermen. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)

– Stakkars pappa

– Endelig er vi i gang, sier Thomas, som satt sammen med foreldrene sine under hele visningen.

Thomas hørte farens høylytte latter flere ganger, og hverken han eller moren var brydd av sønnens sexprat.

– Nei, de var stolte, sier den eneste gutten i gjengen.

Verre var det for Pia.

– Stakkars pappa som måtte høre på meg fortelle hva jeg liker i senga. Jeg ba han holde for ørene, men det gjorde han selvsagt ikke, sier hun lattermildt.

Programlederne er enige om at “Trekant” er et program de ville sett på om de ikke hadde vært med selv.

– Absolutt! Jeg gikk på Kristelig Gymnas på videregående, og der hoppet de over seksualundervisningen, sier Marie.

Stressing er 90-talls

Kristoffer "Kriss" Tømmerbakke premierklar. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)

Kriss, kjent fra rapduoen Erik og Kriss, var på premieren og innrømmet ovenfor P3 at han lærte mye nytt allerede i 1. episode.

– I en alder av 27 så lærte jeg faktisk et par ting. Vi gutta må i hvert fall slutte å stresse, det er 90-talls, sier han.

Den erfarne rapkjendisen synes programlederne var spesielt imponerende og likte programmet som helhet.

– Det var infomativt, lærerikt og avvæpner tabuer rundt sex. Jeg kommer til å følge med på alle episodene og plukke opp tips underveis, konkluderer Kriss.

Sånn runker du

Ida Jackson er med i premieren av Trekant, hvor hun holder runkekurs for Thomas. Ida har blant annet skrevet boka “Jenter som kommer” og holder bloggen Virrvarr, godt oppdatert med illustrasjoner og tekst om “puling, kjønn, livssyn og sosiale media” (sakset fra bloggen).

– Dette er kjempemorsomt, sier Ida etter å ha sett første episode for aller første gang.

– Programlederne er morsomme, naturlige og autentiske.

Selv om Ida synes det er flaut å se seg selv på tv, så er hun helt sikker på at programmet kommer til å fylle et tomrom.

– Det er utrolig mye bedre å vise alt, og ikke bare snakke om det. Programmet er bra for både voksne og ungdom, en oppgradering av Trond Viggo Torgersen, avslutter runkeeksperten.

Endelig dom

I morgen faller den endelige dommen fra folket, når episoden har blitt vist på NRK 3. Programlederne har fått med seg kritikken som har kommet fra enkelte hold.

– Jeg bryr meg ikke om kritikken som har kommet fra kristne personer, sier Pia.

Pia, Thomas og Marie er enige om at overskriftene sannsynligvis er positive på torsdag morgen, etter tv-premieren.

– Hvis jeg skal tippe, så må det bli: Revolusjonerende sex-tv, flirer Thomas.

Få med deg første OG andre episode av Trekant fra kl. 21.30, onsdag 3. november.

Tags: , , , ,

Del "– Øvelse gjør mester"
 

13 kommentarer på “– Øvelse gjør mester”

 1. jorunn Sunde skrev:

  Dette er så skadeleg og nedbrytande for samfundet vårt , det vil følge mykje elendigheit i kjølvatnet av eit slikt program.
  Prøv heller og sende program som kan gje ungdom verdier og god moral.
  helsing Jorunn. Sunde

  • Andreas skrev:

   Jeg vil heller påstå at dette er et program som vil fremme ungdoms syn på sex, og forhåpentligvis gjøre dem oppmerksom på at det finner mer enn bare misjonærstillingen…

  • Maria skrev:

   Det som er skadelig og nedbrytende for samfunnet vårt, er nettopp det å IKKE ta opp slike tema.
   Man skal ikke måtte gå rundt i konstant frykt for at man “er annerledes”, eller å skamme seg over helt naturlige lyster.

   Hvilken elendighet er det du referer til? Du må da forstå at opplysning og svar på spørsmål er viktig for et voksende menneske?

  • Macholm Sex skrev:

   Tabu og “gjemming” av seksualitet fungerer dårlig. Informasjon og debat kan skape et fundament som ungdom kan nyte godt av i og med at de selv skal finne ut av saker og ting.
   Sex er uansett “kommet for å bli” Jorun. Har du kanskje noen bra tips og alternativer?:)
   Kanskje litt Visjon Norge eller?

   M!

  • Einar skrev:

   Det eneste som kommer til å komme i kjølvannet av dette er oppdaterte og lærde ungdommer,,, Jeg er kristen, og veldig liberal dog, men var likevel skeptisk til dette programmet i starten… Men etter mye ettertanke og div prat med andre, så innser til og med jeg at dette er et program soim ikke er laget for å vise ungdom bare hvordan man skal ha sex, men vose de hvordan man kan bli trygg på seg selv, lære uten å måtte ty til skadelige midler… Trygg og behagelig sex er et must for alle, og dette er en perfekt måte å vise dette på. Norge er ikke det samme som det var for 10 år siden, og iallefall ikke for 50 år siden,,, <vi trenger noe som informerer ungdom om hva som er normalt, hva som er trygg sex, og hva som ikke bør gjøres.

   At sex er tabu blant mange, spesielt i eldre generasjon er direkte sykt! Lurer på hvor mange som har lidd pga dette tidligere, f,eks med kjønns sykdommer og slikt pga at det er tabu!!

   Dette kan hjelpe ungdom å forstå og tenke, isteden for å ta seg til å ha sex med noen eldre eller en på måfå bare for å finne ut litt mer… Mener personlig at dette kan få ungdom til å tenke mer og vente til de er trygge på seg selv, for alle har sex, uansett!! Så dette er et program som KAN FÅ UNGHDOM TIL Å SETTE PRIS PÅ TRYGG SEX, OG SAMTIDIG GI DE VERDIER OG MORAL, INNENFOR TEMAET SEX OG SAMLEIE!!!

   Så beklager Jorunn Sunde, du er nok nødt til å oppdatere deg på hvilken vei dette er ment… Og hvis du tenker tilbake på når du var ung (regner med du er eldre pga måten du skriver på) så kan du jo spørre deg selv, hvor trygg var du på deg selv første gang du hadde sex, og hvor masse visste du om konsekvensene sex kunne ha??

   Dette programmet er nok kommet for å bli… og det vil føre med seg opplyste ungdom!!

   Velkommen til norge, Trekant!! 😛

  • Mania Della Notte skrev:

   Det som er skadelig og nedbrytende for samfunnet er, trangsynte mennesker som skal skåne alle for alt i denne verden.
   Og i dette tilfellet noe så naturlig som sex.
   Ønsker man ikke å se programmet, så finnes det andre kanaler man kan se på.
   Gleder meg utrolig mye til å se programmet 🙂 hoho

 2. MK skrev:

  Ta en potet Jorunn

 3. Det blir ikke nye mennesker på jorda uten sex, så hva er problemet? Det er supert at NRK lager et program for og med ungdom, som ufarliggjør sex, og heller viser hvordan de kan nyte sex på en trygg måte. Voksne har mye å lære av serien også, særlig at man ikke behøver å skamme seg over seksualiteten sin. Topp serie – gleder meg til å følge med videre 🙂

  • anonyn skrev:

   Problemet er at det er altfor mange mennesker på jorda. I så måte er det den dårligste begrunnelsen for å ha sex.

 4. Puppsi skrev:

  Jeg gleder meg til å følge med videre på denne serien! Det siste usikker ungdom trenger er å høre at sex er stygt, sex er skam… Nyt kroppen din, nyt livet ditt! Vi lever bare en gang 😉 Ha sex, men bruk beskyttelse! 😀

 5. Rasmus skrev:

  Programet er heilt topp.Jeg gleder meg til å følge med videre på denne serien! Det siste usikker ungdom trenger er ikkje vere redd for å høre at sex er stygt, sex er skam. Nyt kroppen din, nyt livet ditt! vi lever bare en gang. men bruk beskyttelse.

 6. Rikard skrev:

  De verste og mest skruppelløse seksuelle avvikerne finner man i de forskjellige trossamfunnene rundt om i landet.

  Måtte bare få det ut av systemet.

  Trekant er et fantastisk program for de unge. Jeg er selv i 30 årene og synes det var både informativt og modig laget.

  Keep up the good work og ikke la dere pelle på nesen av dem som har desidert størst mangel på seksuell kunnskap her i verden…