Spill video

Er alle litt homo?

67

Tema for episode 3 tar for seg seksualitet og programlederne skal nok en gang gå i dybden.

Publisert 12:16 12 november, 2010

To av åtte episoder er vel overstått, og Pia, Thomas og Marie har vært innom temaene “Er du god i senga?” og “Sexstillinger“.

I programmets tredje episode som slippes på nett allerede kl. 12.30 på onsdag, og sendes kl. 21.30 samme kveld på NRK3, stiller Trekant spørsmålet; Er alle litt homo?

Samtidig som du ser episoden på NRK3 kan du chatte med Pia, Marie og Thomas her.

Les også: Populære programledere og bli kjent med Marie, Pia og Thomas her!

Når deltakerne får utdelt tema er de uenige om svaret på spørsmålet. Marie mener at alle er nok litt homo, mens Pia kunne tenke seg å prøve jentesex, men ser ikke for seg å være kjæreste med en jente. Thomas sier han aldri har følt noe seksuell tiltrekning mot gutter, og at sex med en gutt innebærer mer enn sex mellom to jenter som han mener er mer akseptert uansett.

Men hva er egentlig homofili?

Fakta

Vi deler seksuell orientering inn i tre kategorier – heterofili, homofili (evt. lesbisk) og bifili.

Før eller siden vil de fleste være inne på tanker rundt homofili, og det viser seg at så mange som 80 prosent av de som selv definerer seg som lesbiske har hetrofil bakgrunn, og 60 prosent av alle homofile menn har hatt sex med det motsatte kjønn. Det er altså mye usikkerhet og eksperimentering knyttet til seksuell legning.

TA QUIZ: Hvor god er du i senga?

Blir ikke kåt

En fjerde kategori som blir snakket lite om er aseksualitet. Det anslås å være rundt en prosent av verdens befolkning som er aseksuelle og ikke føler seksuell tiltrekning til verken menn eller kvinner.

Når det kommer til analsex, sier åtte prosent at de har det regelmessig.

Det er vanskelig å vite hvor mange som ikke er heterofile, men flere studier viser at mellom en og fem prosent er homofile.


Se episode 1 & episode 2 nå! Episode 3 slippes førstkommende onsdag på nrk.no/trekant kl. 12.30 og sendes kl. 21.30 på NRK3 samme kveld.

Tags: , , , , ,

Del "Er alle litt homo?"
 

67 kommentarer på “Er alle litt homo?”

 1. rubb22r skrev:

  gleder meg!!!

 2. Ben skrev:

  Litt unyanserte valg i pollen, kanskje? Jeg tror flere tenker som meg at: nei, ikke alle er litt homo. Noen er faktisk ikke homo i det hele tatt (desverre, lol). Det går an å ha dette synspunktet uten å være aseksuell, kristenfundamentalist eller å aldri ha tenkt på det.

 3. Bjarne skrev:

  … og så er det jo heller ikke noe svaralternativ om man faktisk er homo :/

  • Bjarne skrev:

   eller i det hele tatt litt uklart om man skal svare for seg selv eller hva man tror om andre… jaja

 4. brennagutten skrev:

  Hallå!

 5. Ronny skrev:

  Hallå!

 6. Knut skrev:

  Så du er absolutt ikke homo?

  Nå ble vel en god del av gutta i produksjonsteamet svært skuffet….De hadde vel håpet….Det var naturligvis en grunn til at en søtnos som deg ble plukket ut som programleder.

  Ikke bli forbauset, Thomas, om du fra nå av vil merke en litt “kjøligere” holdning fra de mannlige som produserer serien. 🙂

 7. eddy jacobsen skrev:

  Om man skriver her hva en mener om tarmjagere og kløfteklissere; så blir en jo Kina-sensurert, så hva er da vistsen med å skrive det.
  Homosexuelle kvinner og menn er styggedom, efter min mening.
  Det er vel ytringsfrihet i Norge, og det er akkurat det jeg mener; Styggedom!

  • Joo skrev:

   Ytringsfrihet ja, men det du gjør nå er å krenke mennesker som elsker hverandre…

   • Arne skrev:

    Da vil jeg gratulere deg og si at du ikke har klart å utvikle deg selv så mye. Men for all del, hvis du vil bruke tida di på å snakke ned om andre mennesker du ikke liker, be my guest. Det sier litt om deg og at du mest trolig ikke har mye til spenning i livet ditt. Er brått synd på deg at du ikke klarer å komme deg inn i dagens samfunn.

    • Truls skrev:

     Er det ikke like diskrimerende det du gjør da Arne ?
     Du ser ikke ut til å tillate at andre mener homofili er en styggedom..
     Når du så sier at de kan gjøre som de vil, så trakaserer du ved å si “at han ikke har noe spenning i livet sitt”.. Meget ufint synes jeg..

     Jeg er enig med Eddy.. Liker heller ikke denne “homobølgen” som har skvulpet de siste årene..
     Hvor “alt” er tillatt liksom.. At man “må” eksperimentere og prøve nye ting..

     Går det ikke an å skjønne, at det finnes oppgående smarte mennesker, som er selvsikre nok til å VITE. Vite at de ikke trenger å eksperimentere, vite at de ikke liker det, vite at de aldri vil godta slike holdninger hos andre..

     Jeg synes det er enklere å leve, når jeg VET…

 8. Filosofen skrev:

  Alle er bifile. Dette er godt dokumentert av forskere, men befolkningen vil ikke godta dette, mye pga. fordommer. Legning er noe som utvikles. Heteronormaliteten i samfunnet medfører at de fleste ender opp med en partner av motsatt kjønn, men ved full likestilling hadde det vært annerledes. La oss forelske oss i og ha sex med personer, ikke kjønn 🙂

  • Joo skrev:

   Har hørt det samme, og det er sant som du sier.

   Men jeg er ikke helt sikker på om at legning kan utvikles ubegrenset. 🙂

   Sex kan man nok ha, men det er vell alltid et mer “foretrukket” kjønn uansett?

   • Mr T skrev:

    Hvordan kan alle være bi-file når 1 prosent av befolkningen ikke har NOEN tiltrekning til andre personer? 😉 Utsagnet ditt faller på sin egen urimelighet. Kunne også likt å se det du kaller dokumentasjon. Man vet jo enda ikke med 100% sikkerhet hva årsaken til homofili er. Jeg har ingenting i mot at folk har forskjellig preferanser og legninger. Men biologi spiller og vil alltid spille en vital rolle i personers seksuelle preferanser, og det er _derfor_ heterofili er det vanligste. Så er selvfølgelig alle forskjellige, og det vil derfor variere hvor mye en enkelt person er tiltrukket til motsatt og / eller samme kjønn (evt ingen). Men å si at alle er bifile fra dag 1 viser hvor lite du vet om biologi 😉

    • Filosofen skrev:

     Om 1 prosemt er aseksuelle, betyr jo ikke det at ikke alle i utgangspunktet er bifile. Dette er en høna og egget-diskusjon. Vi kan diskutere i det uendelige hva som kom først, biologi eller miljø. Men samfunnet påvirker oss, det forventer noe av oss. Dette påvirkes vi alle av, noen mye, andre mindre. Legning er påført!

  • Psyk skrev:

   Dette er feil. Sjekk egne fakta. Det eneste forskere har klart å fastsette, er at gener har noe å gjøre med om man er homofil eller ikke – men etter det stopper det opp. En av flere ting forskning viser helt tydelig, er at noen kun er tiltrukket av motsatt kjønn.
   Mvh
   Psykologistudent.

  • eddy jacobsen skrev:

   Det du sier her er VIRKELIG HELT KLIN PSYKOTISK, og i Iran hadde du blitt hengt på flekken; jeg han fortelle deg hvor totalt heterogen/fil/normal jeg er; – skal jeg til en tannlege eller til en fysioterapeut, og jeg på forhånd ikke aner om det finnes kvinnelig personal der, og jeg kommer dit og det er bare mannlig personal, så går jeg prompte derfra; og grunnen til det, er: Jeg vet ikke om den mannen – tannlegen eller fysioterapeuten er tarmjager eller ikke, og synes det er ganske frekt å spørre; så derfor tar jeg ikke sjangsen på at han skal nevle med meg – og dersom han ER tarmager, så så vet jeg han står og sikler, og JEG VIL IKKE HAN NOEN SIKLENDE MANN OVER MITT LEGE MED, SKJØNNER DU ELLER!!

   Og slik er alle de jeg kjenner av nære mannlige bekjentskaper og venner. SÅ KOM IKKE HER MED DE FORBANNEDE PSYKOLOG-TILPASSEDE SEKULARISERTE (SOSIALDEMOKRATISK-SOSIALISTISK POLITISK KORREKTE) LØGNENE DINE!!

   Kun kvinner får klå på min kropp, – basta; alt annet er griseri!!

   eddy jacobsen

   • haha!! skrev:

    er dette en parodi på patriarkalsk idioti?? hvis ikke må jeg si du er en stakkars, liten ynkelig mann med kastrasjonsangst.

    • eddy jacobsen skrev:

     Ordforrådet ditt har du vel lært i det sosialdemokratiske-sosialistiske ENHETSSKOLE-FAENSKAPEN, vel…

     PSYKOLOG PER OLAV TILLER, foretok en stor undersøkelse i Tønsberg-området, som han kalte SJØMANNSRAPPORTEN, og finnes i arkivende ved UiO – (dersom det tarmjagende-kløfteklissende sosialdemokratiske svinieriet ikke har eliminert den) – da helsepersonell var begymret over at det var så mange homofile gutter i området, som ikke fantes noe annet sted i landet, raportern er omfattende og lang, men i sum, beviser den følgende: Samtlige av disse kjønnsrammede guttene hadde fedre som var sjømenn i utenriksfart, og var fraværende fra sine sønners oppvekst mesteparten av deres barneliv, og de måtte hele tiden forholde seg til det feminine; mor – og dermed ble deres maskuline kjønnsprosesser forkludret og forringet; i rapporten fremgår det også at disse guttene med fedre på sjøen, men som hadde nær kontakt med onkler og bestefedre; hadde ikke blitt KJØNNSRAMMET på samme måte….og var normalt utrustet seksuelt.

     Men psykologen forstår vel ingenting utover dette søppelet som kommer fra ARK, og som får vanlig tenkende mennesker til å stanse opp i forferdelse over hva som skjer med Norge av forsøplingen av etikk og moral – og selvsagt mener innsender her, at også filosofen Nina Karin Monsen også er en patetisk idiot.

     ENFOLDIGHETSPROSESSENE TIL HERVÆRENDE REGJERING ER SKANDALØST!!

     eddy jacobsen

     • haha!! skrev:

      jeg synes rapporten du trekker frem er interessant. den sier mye om hva slags påvirkning en patriarkalsk farsfigur kan ha på sine barn. “normalt utrustet seksuelt” skriver du – hva legger du egentlig i dette – påtvunget heterofili eller “selvvalgt” heterofili?
      vi gjør legning kunstig ved å opphøye det heterofile samværet på bekostning av det homofile. du blir dermed nødt til å definere deg selv som heterofil eller ikke-heterofil. det er kunstig. i en slik anspens identitetsfølelse blir ikke legning naturlig, heller ikke heterofili. jeg legger merke til at du hele tiden definerer seg selv i lys av hvilken “gruppe” du tilhører. har du noen gang forsøkt å utforske din seksualitet på egne premisser? absolutt verdt et forsøk…

   • Guri skrev:

    Iran er jo et fint forbilde… Kanskje du kan flytte dit? Høres i hvertfall ut som du kunne ha passet fint inn der… Ellers kan det jo være greit å vite at det mannlige G-punktet ligger ca 5-8 cm opp i rektum (eller endetarmen om du vil) det går selvsagt fint å finne det med en jente fing, men en må fortsatt på “tarm jakt” som du kaller det…

    • eddy jacobsen skrev:

     Jeg bare trakk Iran frem som det forbildet som er elsket av utenriksminister Støre og Stoltenberg, så til de grader at de beskytter en ledende krigskriminelle og terrorist.

     Og Jens Stoltenbeg elsker jo burkakledde iranske kvinner, så jeg tenkte at det kunne være et godt eksempel, slik at jeg kunne slikke dem litt på ryggen, jeg også…..selv om jeg ikke utstår dem.

     Tarmjagere og kløfteklissere må gå til legen(e) og få medisiner og bli friske!!!

     eddy jacobsen

     • Therese skrev:

      Stakkars deg! Her er det du som trenger medisiner, lille venn… håper du får den hjelpen du åpenbart trenger! Man vet aldri, kanskje det kan bli menneske av deg også!

      Mvh jente 27, “kløfteklisser” og sådan FRISK 🙂

   • Arne skrev:

    Du må virkelig syns at du er verdens kjekkeste mann! Virkelig imponerende å se at du trur at ALLE homofile vil ta på deg og ha sex med deg. Du burde kanskje vite det at i en av tidenes største imperium, romerriket, så var å ha samleie med en annen mann sett på som brilliant og en måte å utveksle ideer og kunnskap på? Så kryp inn i hula di og ikke kom ut før du har kommet ut av det primitive stadiet i livet ditt, okei?

   • Mathilde skrev:

    hahahahaha. seriøst. jeg sitter på skolen og ler av full hals.

   • Filosofen skrev:

    Du trenger seriøst hjelp!!

 9. Egil skrev:

  Svært mange menn er nyskjerrige på sex med eget kjønn og mange forsøkte i puberteten. Men fordommene er store blant menn og de tør heller ikke leve ut sine drømmer og fantasier. Man er ikke nødvendigvis homo dersom man er nyskjerrig, og i mange kulturer er kjærlighet mellom menn vanlig. Det var i gamle Hellas og i Japan, spesielt ofte i krigerkulturer og også i vikingtiden var det akseptert.

  • Filosofen skrev:

   Sex mellom gutter er veldig vanlig, men gutter tør ikke innrømme det. Rinking og suging skjer oftere enn de vil innrømme.

  • eddy jacobsen skrev:

   Og de kulturene blomsret!!!

   Joda, man vet alle hva som skjedde med de kulturene; det skjedde det samme som vil skje med PINGLA-KULTUREN om noen år, GIKK TIL GRUNNE, alle sammen!!

   Dessuen forkynte Platon at Kvinner ikke hadde sjel….

   Det kunne kanskje være noe??? – ser man det i sammenlikning til en del HERSKEFITTER SOM HATER MENN.

   http://www.youtube.com/kvinnersomhatermenn

 10. Line skrev:

  Når jeg leser at alle er bifile, ja da skjønner jeg at det er noe galt med meg. Jeg har aldri tenkt på eller noen gang vært interessert i mitt eget kjønn. Jeg elsker MENN og bare tanken på at jeg skulle kysse eller ha noe nærhet til en kvinne føles usmakelig.
  Gud skapte Eva og Adam til å ha sex og nærhet.

  • Gudrunn skrev:

   Ja, det er veldig tydelig at du føler du har noe bevise. Kanskje du burde prøve å tenke over hvorfor det føles så usmakelig for deg?

  • Filosofen skrev:

   Sånne som deg Line gjør verden fattigere!

  • Hvemskaptehvemforhvem? skrev:

   Nei, Adam skapte en Gud med mannskjønn i stedet for en gud for alle, så alle kvinner skulle måtte tilbe ham. Dessuten kunne han jo da skylde på Eva i ro og mak for all synd, og for alltid bruke kjønnskategorisering som maktmiddel for å opprettholde sitt selvforsterkende patriarkat. Heteronormen gjør det samme. Det kalles hersketeknikk. Jeg lurer på hav det er som gjør at folk har en sånn sterk trang til å heve seg over andre – i barneskolen kalles det mobbing, og bunner i mobberens dårlige selvfølelse – i voksenverden trakasering, og det går ut på det samme. Normer er dessuten for sauer, og at noe har blitt en norm betyr ikke at det er rett, bare at de som følger den slavisk er passe hjernevasket og ikke våger annet. Og ser man må nivået på innelggene over hele linja her, så er det kanskje ikke så rart?? Herregud, – hvem andre kan man tilkalle når klodens hetero- velde går bananas – heldigvis ikke alle ser jeg…håp for fremtiden. Men greit å vite at Gud skapte Adam kun for sex og nærhet…de tenker jo ikke på annet! Bibel og koran sier noe annet: Mennesker skapte han fordi de skulle elske sin neste – uansett hvem de er. Og er det noe du IKKE skal gjøre, så er det å dømme andre. Interessant… Amen.

 11. Bjørn-Jarle skrev:

  Gleder meg til det programmet/episoden. er selv homo så gleder meg til å se hvordan de får fram det

 12. Anders skrev:

  Haha det beviser vel at halve norge av gutta sin befolkning er Homo… faen ikke rart, Bling Bling, kropp og utseende fokus… gutter er blitt JENTER, faggots

 13. Medusa skrev:

  biologi er det vi kaller biologi, på samme måte som en kvinne er det vi kaller en kvinne og en mann er det vi kaller en mann. når du ved fødeslen får “merkelappen” kvinne eller mann er du nødt til å tilpasse deg det du blir fortalt at en kvinne eller mann skal være – det biologisk naturlige kjønnet. vår identitet som kvinner og menn bygger på naturlig gitt “biologisk” heterofili. “hvis du er kvinne er du ikke mann. hvis du er mann er du ikke kvinne. oppfør deg deretter! kvinner har ikke sex med kvinner – og menn har ikke sex med menn!” følger du ikke den heterofile (patriarkalske) normen er du avviket, og det må du ta konsekvensene av. da er du i mindretall og må forsvare din egen identitet (gitt at noen lytter til hva du har å si). normen for seksualitet er dermed gitt ved fødselen. når vi så spør oss selv som voksne mennesker hvilken legning vi har, kommer ikke svaret “naturlig”. svaret blir heller et desperat, krampeaktig stillingtagen til den heterofile normen – er du normal eller annerledes? uansett om vi kaller oss homofile eller heterofile er vi nødt til å tilpasse en svært dyptgående seksualnorm, som vanskeliggjør vår egen seksuelle identitet. legning kommer ikke naturlig. spørsmålet om legning blir derfor mer komplisert enn heterofil/homofil. herregud, hva søren er legning annet enn det vil ser oss nødt til å kalle legning? legning var ikke en problemstilling før vi begynte å kalle folk for bifile og homofile. hvorfor er vi nødt til å plassere folk i bås? er vi redd for at dersom vi fjerner homomerkelappen kan vi også bli homo og ikke hetero? heterofili er jo strengt tatt et begrep som er avhengig av at noen kan kalles homofile…

 14. Markus skrev:

  Jeg er ingen fagperson på dette feltet, men jeg tror alle i større eller mindre grad har tilrekning til personer av samme kjønn. Man kan forestille seg en skala, hvor heterofili og homofili er ytterpunkter på hver sin kant. De fleste vil antagelig befinne seg på den «hetereofile halvdelen» av skalaen, men ingen er 100 % i den heterofile enden.

  Når noen sier at de aldri kunne hatt sex med noen av samme kjønn, har dette sikkert noe å gjøre med den biologisk satte plassering på denne skalaen, men antagelig er holdninger skapt av miljøet minst like viktig.

  Dette kan bli en interessant episode 🙂

  • Markus skrev:

   Vil legge til en ting til:

   Jeg tenker forøvrig at homofile er alle de som befinner seg i den «homofile enden» av den nevnte skalaen, og at heterofile er de som er i den «heterofile enden». Bifile er de som ligger omtrent midt på skalaen, og ikke har en dominerende tiltrekning til et bestemt kjønn.
   Dette blir egentlig mer at spørsmål om definisjon av ordene «homofil» og «heterofil», men jeg mener iallfall at ingen befinner seg 100 % i den ene filen.

   • Medusa skrev:

    så hva er hensikten med å ha slike begreper?

    • Markus skrev:

     Fordi man på en enkel måte skal kunne beskrive konseptet med å foretrekke personer fra samme eller forskjellig kjønn?

     Selv om ordet «rød» kan omfatte mange forskjellige fargenyanser, betyr vel ikke det at vi ikke kan bruke ordet som en samlebegrep om dem alle?

     • Medusa skrev:

      forskjellen er vel strengt tatt at vi ikke kan knytte noen negative virkninger til hva “blå” sier om “rød”. mens det motsetningsvis knytter seg svært mange uheldige virkninger når “homofil” blir definert som det motsatte av “heterofil”. jf. disse begrepene blir det å være homofil det motsatte av å være heterofil. får ikke homofile ganske dårlige premisser for identitetstilhørighet når grunnlaget knytter seg til det de ikke er? seksualitet er grunnleggende usikkert og hører ikke hjemme i begrepsbåsene homo og hetero. det handler om mennesker. derfor er det problematisk. problemet oppstod da vi ble påtvunget disse begrepene som er så normerende for noe som er svært difust.

      • Markus skrev:

       Jeg er selv tiltrukket av menn, og har ingen problemer med å bli plassert i båsen “homofil”. Jeg er en ganske ustereotypisk homse, og de eneste problemene jeg har med å bli plassert i denne båsen er fordommene som følger med. At jeg i større grad tiltrekkes av det ene kjønnet enn det andre ser jeg ingen problemer med at blir oppsummert i et enkelt ord.

       Ved å hovedsakelig tiltrekkes av mennesker av samme kjønn, er man det motsatte av det som er vanlig; uansett om man kaller det homofili eller ikke.

      • Filosofen skrev:

       Seksuell legning er en tvangstrøye man tvinges inn i. La folk elske den man vil – ikke gjør noe normalt til noe unormalt!

 15. Leek skrev:

  Nei, alle er ikke litt homo. Jeg er ganske sikker på at jeg er 100% hetro. Dessuten finnes det mennesker som ikke tenner på noen av kjønnene.

  • Arne skrev:

   Jeg mener at man aldri kan være 100% sikker på noen ting før man i det minste har prøvd. Det gjelder alt fra ny mat til sex med en av samme kjønn. Du kan slenge på så mange desimaler du vil og si at du er 99,999999% sikker, men man vet aldri 100%. Kan ikke si at du ikke liker fiskeboller før du har smakt det.

 16. Liv23 skrev:

  Jeg tror at det er mange grunner til at man er/blir homo.
  Men jeg tenker at om man er homo eller hetero har mye med å gjøre om hvordan man tolker følelser til det motsatte og samme kjønn. Jeg opplever å være litt forelsket i alle nye personer jeg møter som jeg har god kjemi med, uansett kjønn. Men med kvinner tolker jeg det som å være vennskapsfølelser, og med menn tolker jeg det som tiltrekningsfølelser. Siden jeg ble klar over dette har jeg kunnet mye lettere være venner med personer av samme og motsatte kjønn uten forviklingen av å tolke følelser feil.

  Om man tolker følelser man har som tiltrekning eller vennskaps følelser, tror jeg avgjør ofte, men ikke alltid, om man ser seg selv som homo, hetero eller bifil.

  Selv har jeg valgt en permanent partner av det annet kjønn.

 17. Heidi skrev:

  Kjære Thomas, det er greit at du sier det du mener, men tenk over at det sitter mange gutter og ser på som er usikre på om de kanskje er homo/hetero. Sånn du ordlegger deg hjelper ikke akkurat, når du står og sier at det er mindre akseptabelt for gutter å eksperimentere med homosex og at man blir “stempla” som homse. Du får det til å klinge veldig negativt å være gutt og homofil og bidrar til å opprettholde fordommer. Blei veldig skuffa nå, for jeg trodde NRK hadde plukka ut folk som ikke var så fordomsfulle.. Håper episoden ikke blir like unyansert.

  • Mathilde skrev:

   Jeg tror du tolket det han sa feil. Jeg oppfatter det Thomas sa som noen han mener er den generelle innstillingen til homofili blandt heterofile menn, og at denne innstillingen ikke gjelder for ham. Fakta er jo at mange, vertfall på “bygda” og i mindre byer, har mindre aksept for homofili, og det er absolutt ikke like akseptert med homsekyssing som lesbekyssing på fest. Ved å ytre dette bidrar ikke Thomas til å opprettholde fordommer, han ytrer kun hans oppfattelse av hvordan mange heterofile menn/gutter sine innstillinger er til homserelatert eksperimentering. Jeg tror faktisk at denne episoden, og at Thomas selv, vil føre til nedrivelse av noen homserelaterte fordommer.

 18. Helene skrev:

  Hallo !?! Hvor i all verden blir det av episode 3??? Leste i beynnelsen av forje uke at den skulle komme på onsdag, og nå er det mandag??? Tekniske problemer??? Eller kommer den kanskje ikke??? Hadde kanskje vært fint med en liten melding om det var det som er grunnen, så slipper vi som ikke har mulighet til å se programmet å bli litt skuffet hver gang vi kommer inn på nettet.. Beklager maset, men er bare litt utålmodig med å få se hva annet som skjer.
  Uansett, godt jobbet med å lage et bra program NRK =D

  • M skrev:

   Som opplyst på nettsidene, blir episode 3 lagt ut onsdag 17. kl. 12.30 på nett, og vises samme kveld på NRK3 kl. 21.30. Ikke vanskelig å finne utav, så ikke vær så hissg ‘a!

 19. oddvar skrev:

  bifil el bisekuell?

  det er jo og en viktig ting ta med. finnes nemlig mange som tenner på sex med samme kjønn men ikke ville vært kjæreste med samme kjønn. Da er man per definisjon ikke bifil men biseksuell og det er nok noe ganske så mange er. selv har jeg ike noe imot guttesex men liker virkeliog ikke kysse en mann.

 20. cecca skrev:

  æ glæde mæ te å skje den episoden as!
  æ trur ikke alle e litt homo, men det e mang som æ kan tenk mæ e litt homo, og alle kunna ha vært litt homo. og æ, æ e jo bifil, og e tiltrukket av både gutta og jenta 🙂 æ e helt sikker på at det e mang som tenne på samme kjønn, føle eller følt nå for samme kjønn og kanskje tenne på sex med samme kjønn, men ikke vill ha vært kjærest me samma kjønn, for det e nå helt anna. Æ e jo bilfil da, og æ har itj nå imot sex eller å vær sammen med ei jente, for æ har jo vært forelska i et par jenta, men æ føle at æ e mer hetro enn bifil, at æ tenne mest på gutta, æ har vært sammen me ei jente, men æ har vært sammen med mæst gutta, og har itj vært sammen med ei jente på læng da, også har æ no kjærest no. Men æ har alltid følt at æ e mer hetro enn bifil, for æ tenne mer på gutta enn jenta, men tenne sykt på jenta, har vært forelska i 3-4 jenta, eller har hatt følelsa for dæm da, ikke akkurat vært forelska. Og æ har ikke nå imot sex eller et forhold med ei jente æ. æ syns det like søtt å skje 2 jenta, eller 2 gutta som ei jente og en gutt.

  – 15 år, fra trondheim

 21. thea skrev:

  herregud er drittlei av og vente på episode 3, har ventet i flere dager ! nesten 2 uker siden episode 2 var på tv . hvorfor går det så skjeldent på tv ?

  • Tror ikke du er alene om å vente, Thea!
   Episode 2 gikk på NRK3 forrige onsdag, men ble lagt ut på nett allerede uka før, samtidig som episode 1 gikk på tv. Det som er fint, er jo at det er onsdag i morgen, og da kommer det en ny episode av Trekant! Både på tv, og på nett – følg med etter 12 på P3.no!

 22. Kristian skrev:

  Denne diskusjonen er bare helt tragikomisk. Den fører bare at oss homofile stiller oss selv et spørsmål vi stiller oss hele tiden; hvorfor kan ikke bare folk få være som de er? Det gjør ikke deg, noen noe at noen er homofile, det er du som gjør det til et problem.

  Folk frykter det de ikke forstår. Uvitenhet og frykt gjør at folk gjør og sier ting som ikke er logisk eller etisk. Det fører til at de gjemmer seg bak et falskt idol som rettferdiggjør deres ignoranse, hat og frykt.

  • Mathilde skrev:

   “Folk frykter det de ikke forstår. Uvitenhet og frykt gjør at folk gjør og sier ting som ikke er logisk eller etisk. Det fører til at de gjemmer seg bak et falskt idol som rettferdiggjør deres ignoranse, hat og frykt”

   Nettopp derfor trenger vi denne debatten!

 23. Kopp M. Kaffe skrev:

  Jeg er helt klart trygg på min egen legning og har aldri måtte eksperimentere eller tenke for mye over om jeg er homo. Synes alle bør vite hvordan de skal være trygge på seg selv, og kanskje – hvis de må – eksperimentere litt med noen av det samme kjønn for å finne utav det.

  Det jeg imidlertid heller ikke er, er homofob. Jeg kunne godt ha kysset en gutt bare på tull, og det har jeg forsåvidt gjort også. Kløpet kompiser i rompa på fest for at de andre skal få seg en latter, osv. Det er helt okay å være homo, det er helt okay å være hetero også.

  Ingenting er mer verdt enn noe annet. Vi er alle like lite verdt.
  Noe jeg er drittlei av er glorifisering av homofili, og hvordan vi må ha kvotehomser overalt, f.eks. i TV-programmer rettet mot barn. Ikke at det byr meg imot at noen er homo der, men hvorfor skal man ha disse politisk korrekte greiene trykket i trynet overalt likevel? Like dumt som kjønnskvotering, men det blir en annen debatt.

  La folk få være den de vil, uten å eventuelt måtte sette et navn på det også.
  For enkelhets skyld kan vi jo kalle det for “å være glad i andre mennesker”, noe de aller fleste av oss heldigvis er. Og bra er det, uansett om man liker innover- eller utovertiss.

 24. Eirik Ripsskog skrev:

  Denne BURDE trekant-folket lese:

  Brita Møystad: “I løpet av 40 minutter klarer de tre Trekant-barna å oppsummere 60 års homokamp med ett eneste ord.”
  http://www.online.no/filmomtaler/jeg_er_ikke_homofob.jsp

  • Anders skrev:

   Det er jo bare å sende en stor takk til Trekant folkene for at de med programmet sitt sendte flere fortvilte homofile ungdommer langt inn i skapet igjen, ja det forundrer meg ikke om dette søppelet fikk noen til å ta sine liv. Usj, æsj, herregud, samt å presisere at en selv ikke kunne tenke seg sex med enn av samme kjønn virket jo som hovedbudskapet i programmet. Og man kunne jo bli “stemplet” som homo…. At det går an å sende noe slikt i 2010 er helt ufattelig, homofile ble nærmest sett på som dyr in en zoologisk hage. Mens heterofil ungdom får sin seksualitet fremhevet som noe fint og normalt med blant annet bilder av sexstillinger osv, på trekant sine hjemmesider ble det gjort en sensasjon av at denne Thomas fikk et lite kyss på kinnet av en gutt. Det er virkelig trist å se at en ikke er kommet lengre en dette i våre dager en at en serverer slikt makkverk som trekanfolkene gjorde. Og ikke minst var det jo flott å få presisert klart og tydelig at denne Thomas aldri kunne tenkt seg sex med en gutt. Så slipper han jo å bli “stemplet” som homo.

   • Moimoimoi skrev:

    Det var nå en ekstrem mening. Jeg er selv homo og synes det var tøft gjort av Thomas å prøve å lære. Vi lever i 2010 som du sier, og i dag er det fortsatt tabu for en gutt å si at han vil “prøve ut” ting med en annen gutt. Ting endrer seg, og også dette, men vi er ikke helt der ennå.

    Synes Thomas er en kjekk fyr, åpen og ærlig. Mye heller en kjekk, hyggelig fyr som er åpen for å utforske (men ikke på tross av sine egne “interesser”) enn en hetero som verken tør eller vil, og som skal være en MANN mann!

    Og så likte jeg at de valgte en helt normal ung fyr til å representere oss homser og ikke en stereotypisk Jan Thomas -fyr….