Spill video

Dette er Trekant

168

Pia, Thomas og Marie har lært MYE om sex, og deler det med hele Norge.

Publisert 12:47 12 oktober, 2010

Over 350 sendte inn søknad for å være med i Trekant, og etter to intensive auditiondager i Oslo ble Pia (22) fra Larvik, Thomas (19) fra Ekne i Nord-Trønderlag og Marie (18) fra Oslo plukket ut til å være programledere i nysatsingen på NRK 3.

Under samme tak

Pia, Thomas og Marie har siden august bodd sammen i en leilighet på Torshov.

Vi følger de tre programlederne i åtte uker, når de blir introdusert for et nytt tema hver uke, for så å bli sendt ut på individuelle oppdrag for å lære, utforske og oppleve hva som finnes i den seksuelle verden.

Sex og fetisjer

Gjennom åtte episoder har deltakerne blitt introdusert for alt fra ulike sexstillinger og tantrisk sex, til møte med eksperter og fetisjer, som du sannsynligvis aldri har sett før.

Programlederne har latt seg sjokkere og imponere, og mistet tellingen på antall røde ansikter, kleine øyeblikk og latteranfall. Nå er tiden inne for å dele kunnskapen og opplevelsene.

Trekant er programmet for deg som vil lære mer om nytelse, sex og smale miljøer på en morsom måte, uten å risikere og pådra deg noen av de kjipe sykdommene.

Med humor og nysgjerrighet har våre tre programledere tilegnet seg kunnskap, fått gode råd og kjent på egne fordommer og grenser, når de har stilt spørsmålene vi alle vil ha svar på.

Se Trekant når du vil

Her på nettsidene kan du lese mer om programlederene, se eksklusive klipp som ikke har fått plass i episodene, samt tett på og tilståelser fra puta fra deltakernes personlige videokamera.

Trekant har premiere onsdag 3. november på NRK 3 kl. 21.30.

Alle episodene går i reprise på NRK1, torsdager kl. 00.30, NRK3, fredager kl. 23.25 og NRK3 hver søndag kl. 22.30.

Les mer om Pia, Thomas og Marie, og følg Trekant på Facebook.

Tags: , , , , , ,

Del "Dette er Trekant"
 

168 kommentarer på “Dette er Trekant”

 1. Jesus-fan skrev:

  Jeg fikk nettop et budskap fra herren om å advare det norske folk. Ikke se dette proframmet! NRK er en propagandakanal for den marxistiske tankegang, og dens ateistiske religionssyn. Dette såkalte programet, som jeg helst vil ungå å navngi, er et bevis på at djevelen stadig setter folket på prøve! Ved å se dette programmet trosser du en rekke kristne moralske grunnverdien som vårt samfunn bygges på.

  Først var det ekteskapsloven. Så dette programmet. Hva blir det neste? At det er lov å drepe?

 2. Maria skrev:

  Kjempe bra at NRK lager dette programmet. Så slipper kleine ungdomsskolelærere å holde seksual-undervisning! Gleder meg til premieren! Det er fantastisk at så mange uttaler seg før det er sendt haha.. Lenge leve nisseluelandet Norge:-p

 3. Pft skrev:

  Nåvel. Dere som er så kritiske, det er et tv-program, lærerikt også! Du kan finne sånne program på internett, andre kanaler og i lærebøker. Man finner det overalt! Og å si at andre skal vente til ekteskap er jo bare tull, det kan ikke du bestemme. Selvfølgelig burde det være en du elsker, men å vente til du er godt over 20 er store forventninger altså. Selvfølgelig kan jo du og dine barn ha en sånn kultur, det skal jeg ikke si noe på. Det kommer forandringer hele tiden folkens, lev med det! Kulturen forandrer seg hele tiden, og anngående dette tv-programmet så har ikke noen av dere sett det enda. Jeg mener det er bedre at de ser dette enn pornosider!

 4. William skrev:

  Jeg blir så vannvittig provosert. Ikke over at folk har meninger, men at det nok en gang er de kristne som skal usakliggjøre slike debatter. Når noen har gode argumenter for, og noen har gode argumenter mot å vise programmet, er vi der vi skal være. MEN! Så kommer kristenfolket. De samme folka som prakker på meg det ene og det andre, draaaar meg inn i jesusbussen når jeg er på festival og forteller meg at jeg kommer til å ende ved djevelens side fordi jeg har tatt et par øl for mye. Sex før ekteskap, første til nihundredeogåttiende mosebok osv. Hvis dere ønsker å diskutere noe rundt en satsning fra NRK, så hold spetakkelet deres utenfor.

  Jeg håper dette blir en kjempedebatt som varer i flere måneder og bryter ut i demonstrasjonstog på Karl Johan. Så kan dere vifte med bibelen og klage og syte på tv-programmet deres. Mens jeg, leder stolt an toget i andre enden med plakater som sier “Opplysning til folket”, “2010”, og “Jeg ønsker å kunne uttale meg fritt i et tema uten å bli stemplet som hedning”. Mens jeg samtidig krever ALT av gudstjenester, sølvgutter og påskefjas fjernet fra statskanalen vår. Jeg tar med meg TV2 i samme slengen, er så lei av han luringen på søndagene.

  Sånn, da håper jeg vi er enige. Hold religionen utenfor. Diskuter tv-program.

 5. Steinar skrev:

  Bra program selv for oss som har kommet oppi 40åra.

  De som sutrer og klager mest pga dette programet har vel grodd fast i de gamle dager og har ikke fått med seg at tiden har forandret seg positivt med opplysninger/informasjon om sex som er viktig for spesielt unge.

  De som prøver seg på å være prektig og gjemme seg bak f.eks religion og rope høyest… Fortsett med det, men se dere selv i speilet neste gang dere tar den lette veien og ber om tilgivelse i kirken på en søndag og tror at alt er i orden siden en eventyrfigur har tilgitt dere.

  Nei NRK. stå på og fortsett. Dyktige programledere med masse humor og veldig naturlig.

  Thumbs up !!!

 6. Radar skrev:

  Bra program. Neste uke skal jeg sørge for at kona får se det. Kanskje hun kan lære noe…

 7. Evot skrev:

  Tenk så spennende å være ung, utforske seg selv, og sitt spirende forhold til til en annen.. Å oppdage på egenhånd, gradvis finne fram til hva forelskelse og kjønnsdrift innebærer for seg, bruke tid på det, uten at andre skal pådytte sine meninger over deg. føle seg unormal om en synes det er ekkelt i det hele tatt å berøre en penis med ansiktet sitt, ..
  Hvor blir det av egen utforsking når unger på 18-20 åringer skal sette et mål på hva som er “tillatt” for målgruppen. ALT for avansert !Psykososial voldtekt av unge uskyldige
  Skal det ikke klare seg med å opplyse om hva som foregår nedentil-, at det er helt normalt å vente, lære mer berøring- ikke alle er der enda – i målgruppen- at noe i det hele tatt skal svelges!!!
  Ingen snakker om at det faktisk er slik et barn blir til – og hva om man blir gravid og hva det medfører. Abort er ikke enkelt – og kan påvirke deg negativt resten av livet. Unge vet ingenting om konsekvenser- tenker bare på seksopplevelse.
  Dersom man skal ha sex med så mange og alt er lov; hva skjer tror du med trofastheten i et langt ekteskap, når variasjon på partner blir viktig;18-20 år hva vet de om det? Ingenting.
  Det er ille for vårt samfunn at så unge – bare barna jo- ikke viser en større respekt for egen- utvikling av eget seksliv.Dere går glipp av forelskelse- romantikk- borte!! Man utvikler seg ulikt i utakt- stakkars alle de som synes det er nok med berøring, foreløpig., å få et slikt mediapress på seg-
  Se på de barnslige svarene som gis her! Det er jo helt sinnsykt!! Det går an å tenke med hue man har på toppen.
  Det handler ikke om religion- men om respekt for enkeltmenneskers valg. Undervise folket, ja, men tenk litt mer over hva som sies og hvilken hensikt det skal ha- ikke ødelegg respekten for egen og andres kropper, vær litt mer romantiske og ikke så seksfixerte!

 8. Tera Peut skrev:

  Jeg er vel ikke akkurat programmets målgruppe (40 år), men møter mange av dem/dere i mitt arbeid. Programmet gir mye informasjon og noe av det er helt klart nyttig. Det er definitivt bedre enn mye av det man finner på nettet, som jo er det sted de fleste unge finner informasjon i dag.

  Jeg vil allikevel si at det er et snevert bilde når sex blir presentert utenfor den trygge rammen som et forhold er. Det oppleves for de fleste som meget intimt og privat å ha sex ,og det å ha sex med en annen person skaper da en intim forbindelse mellom dem. En forbindelse som blir brudt når et forhold oppløses, eller man ikke møter sexparteren igjen. Det er mange undommer (og voksne) med sexuelle. Det trenger ikke være overgrep for å bli til et vanskelig sår! Man kan ha “vært med på det selv”. Jeg tenker ut fra dette at programmet bommer og kan føre til mer skade, i hvert fall det jeg har sett av det til nå.

 9. susanne skrev:

  Hadde dette programmet blitt sendt på Tv3 eller TvNorge så hadde faen ikke en sjel klaga! Hvis du ikke vil se på, så ikke se på. Det er da tusen andre ting man kan se på tv. At NRK har valgt å lage sex på tv, er ikke mye annerledes enn at de har sendt JUNTAFIL på NRK P3 i gud vet hvor mange år, og er det mange som har klaget på det? Seksualopplysning for ungdom trengs det mer av, og folk som lager oppstyr og klager sørger bare for at NRK får enda flere seere.

 10. Bent skrev:

  Kjempe bra program, med dyktige ungdommer!!
  Legg legge pekefingeren over på “av” knappen
  hvis du ikke tåler dette..det er faktisk dit eget valg!
  Hilsen Bent

 11. Medusa skrev:

  I dag – 2010 – vil de færreste argumentere mot at informasjon om sex er negativt. Det som gjør Trekant problematisk er at programmet vil påvirke undommers oppfatninger om hva som er normalt. Et program som sendes av statskanalen nrk har ikke en utelukkende informativ virkning. Trekant vil også virke normativt, både fordi media generelt påvirker folks oppfatninger og fordi nrk har en særlig autoritativ posisjon i medianorge. Ungdommer er en svært sårbar og lett-påvirkelig gruppe, så her er det grunn til å trå varsomt. På den andre siden finnes det andre “sexmedier” som formidler mye mer lettvint holdning til seksualitet enn hva jeg har inntrykk av at er tilfellet med Trekant. Vi befinner oss i et sexfiksert samfunn, med eller uten Trekant. Det er ikke grunn til å legge skjul på at ungdommer utsettes for sexpress fra ulike kanter – både gjennom fremstilling av sex som synd og som ideal. Når sex er så viktig for dagens ungdom – både i negativ og positiv forstand – er det ikke da utrolig viktig at også nrk tar tak i dette? Alternativet er å konsekvent unngå temaet sex ved å late som at det ikke er en dagsaktuell problemstilling. Jeg kommer til å se på Trekant og jeg er spent på den påfølgende debatten som unektelig melder seg.

 12. Pieman skrev:

  Jeg eeelsker Trekant!

 13. erhm skrev:

  Jeg syns at Alle dere som ikkje liker dette programmet og sier nrk skulle skamme seg, dere burde skamme dere, 1 Norge er et Fritt land og Ungdommer Nå Til dags trenger Enda meir info om diverse til enn dere Gamle…
  jo mer vi lærer Og Større sjangs er det for at FOLK ikke Plopper ut Kids I tidelig alder men skjønner hvordan ta vare på en partner og hvordan kjærligheten skal presenteres for Samme eller motsatt kjønn. GET OVER IT

 14. meg ja skrev:

  Bare navnet sier noe her… trekant… Jeg synes at dette er å gå langt over grensa. Jeg er meget seksuell og åpen for mye mellom to. Men her forherliges pornofilm og mye annet. Dette går ikke an!!

  • eddie skrev:

   til meg ja.stakars deg du må store problemer vist dette ikke intreserer deg hvorfor ser du på da en smule nysjerrig eller kav dum.nei finn på noe anet hilsen irritert knall bra nrk.

  • tilfeldig forbispaserende skrev:

   Etter det jeg har sett her, så er navnet Trekant misledende sålangt. I episodene jeg har sett, så er det om utforsking av ulike temaer innenfor seksuallivet. Ingen porno forherliges. Det er vel noe media som har kommet med den vinklingen av saken. Har du i det hele tatt sett på de (hittil) seks episodene? I såfall så synes jeg det er litt rart at du oppfatter dette som “langt over grensa”. Jeg synes dette er godt innenfor grensa, og generellt informerende attpåtil. Selvfølgelig må man være klar over at dette er tre -subjektive- meninger, men utover det så gir det grei info om sjeldent diskuterte temaer. Alt er subjektivt. Ingen kan være enig i absolutt alt. Ingen kan ha samme syn på absolutt alt.

 15. Pft skrev:

  Syns absolutt ikke at dette programmet er teit altså. Jeg får svar på spørsmål som ingen tørr å svare meg på!

  Tror akkurat dette var meningen med programmet også. Alt det der ikke ha sex, det fører bare til kjønnsykdommer og graviditet-greia, får vi høre mye av uansett! Jeg er glad noen fokuserer på at det også kan være positivt å ha et godt sex-liv, og at noen tørr å snakke om ting som er tabu-belagt og svært mange lurer på idag.

 16. jente17 skrev:

  Når kommer episode 5 ? på tv og nett…

 17. Guro skrev:

  Herregud, hvis folk har lyst til å ha sex i misjonær med samme mann i 30 år, så værsågod! Men ikke kritiser andre for å ønske mer ut av sitt eget sexliv! Hvorfor skal man begrense noe som føles godt? Test alt, så lenge DU SELV føler deg komfortabel med det. Det kan være det beste du har opplevd noen gang, det vet du ikke før du har prøvd det!

  Man skal ikke tråkke over egne grenser, og man skal respektere andres grenser. Det innebærer også at man skal respektere andre som har grenser som strekker seg lenger enn sine egne. Hvorfor er det bare de som synes programmet er ubehagelig det skal taes hensyn til? Skal man ikke også ta hensyn til de som føler de har behov for et sånt type program?

  Og det er da vel ingen som tvinger noen til å se programmet. Det er heller ingen som tvinger noen til å kjøpe sexleketøy, strippe, eller ha analsex. Men man burde heller ikke måtte skamme seg hvis man har lyst til det!

  NRK er da vel ikke ansvarlig for norske ungdommers seksualundervisning. Det er det skolen som er. Men seksualundervisningen i den norske skolen har vært mangelfull og dårlig i mange, mange år, uten at noen har reagert like sterkt som dette. Mangel på informasjon fører da mye mer til sexpress og usikkerhet enn for mye informasjon gjør!

  All respekt til Marie, Thomas og Pia. Dere gjør en fantastisk jobb! Er så misunnelig på alt det morsomme dere får gjøre! Keep up the good work!

  P.S.
  Dette var egentlig en kommentar til noe på facebookgruppa “Nei til NRKs Trekant”, men der er det ikke mulig å skrive noe lenger. Var helt nødt til å blow off some steam, og derfor havnet det her!

 18. Bjørn Amundrød skrev:

  Tilnærmingen til sex er en helt annen i dag enn for 30 år siden. De største kritikerne til programmet var selv unge for 30-60 år siden. Den sexuelle tilnærmingen er svært forandret og jeg mener klart at dette programmet er en forebygger mot sexuelle overgrep – HVORFOR? Jo den enkelte kan klart for et annet forhold til sexualitet og bli mye mer bevisst på seg selv. Dette gjør at den enkelte kan si NEI når det går “over streken”.
  Om noen synes programmet går for langt – BRA, for da setter man i geng en reaksjon. Det verste er hvis det ikke er noen reaksjon, for da er det heller ingen læring. Det som er banebrytene medfører ofte endringer og ikke alle endringer er negative.
  Tabustempelet rundt sex er destruktivt for mange, spesielt jenter og det medfører mye negativitet. Sex skal være positivt og godt og programmet bridrar til det.
  Bra!!!

  • Miriam skrev:

   Er det så sikkert at sex er så tabu? I alle fall på den siden Trekant presenterer sex, for de single.

   Hva med å få høre noe om forhold som faktisk ikke vil dele sin partner med noen?
   Hva med dem som har opplevd overgrep eller lignende ting?
   Burde ikke disse få slippe å bli utfordret til å prøve det meste på den seksuelle fronten,
   bare for å vise hvor frigjorte de er?

   Over alt i media blir dette med egen nytelse opphøyet,
   samtidig som det å vere tro, elske sin partner og vere trygg på hverandre, blir hysjet ned.

   Jeg synsest programmet Trekant ikke gir et helt bilde av sex egentlig handler om.
   Er selv i målgruppen(20), og synest noe av det som blir sendt er direkte trist.
   Jeg mener sex også skal vere positivt, og mener programmet hindrer dette
   ved å la vere å ta opp andre sider ved menneskets seksualitet.

   Ikke så bra.

 19. Tina Helen skrev:

  Trekant er det beste prog noensinne! Det er lærerikt, spennende, morsomt og nyttig. Og til de jævla kriste folke som faktisk orker å bruke energien sin til å skrive hats kommentarer; FUCK! Er nå bedre at en mindreåring har sex med kondom enn å bli gravid eller får kjønnssykdommer?

  • tilfeldig forbispaserende skrev:

   DUH! Jeg er kristen men ganske så POSITIV TIL PROGRAMMET! Merk deg det, du! Og, ja, det er bedre med en mindreårig med kondom enn å bli ufrivillig gravid eller å få kjønnsykdommer!

   Ikke sett oss kristne i en bås- vi er mennesker med ulike meninger, vi og! At en er kristen betyr ikke nødvendigvis at man er imot sex eller homoseksuelle- det er faktisk mange meninger om de sakene og jeg er lei av å bli satt i den båsen.. >_>;

   Håper du ser denne kommentaren og tar det til deg. Takk.

   • lille meg skrev:

    DUH! Selvfølgelig er ikke alle mennesker like, og det er helt sikkert mange kriste som synes trekant er helt ok. MEN! veldig mange av de som protesterer med facebookgrupper osv osv.. tar opp argumenter som at: dette går imot kristendommen/bibelen/jesus/whatever..

    Derfor er det lett å få et inntrykk av at alle kristne fordømmer Trekant. u see?

 20. ole j skrev:

  hei vi ser på hvert program og synes det er flott og nyttig program, vi digger pia og maria men thomas er desverre litt for pinglete til å være program leder i et sånt program, han burde prøve alt og ikke være så redd for ting, prøve sånn som maria og pia gjør. stå på og forsett med programmet

 21. Anna Panna skrev:

  “Ungdom ønsker heller å lære mer om det å være gode foreldre enn om seksuelle teknikker i seksualundervisningen. Det viser en undersøkelse gjort ved Hull University i England som dermed utfordrer dagens fokus på sikker sex i seksualundervisningen.
  To tredeler av tenåringene som ble spurt sa at et forhold ikke behøver å innebære sex. Svarene fra over 2.000 13- til 16-åringer har overrasket forskerne. De er overrasket over at flesteparten av de spurte etterlyste moralske verdier rundt det å ha sex.”

  Les mer her: http://www.dagenmagazinet.no//Nyheter//Utenriks/tabid/249/Default.aspx?ModuleId=69903&articleView=true

 22. Emma skrev:

  Jeg synes at trekant skal fortsette etter jul. Det er det beste programmet jeg har sett.