Urban blanding

DJ Purple helgens gjestemikser hos Christine

Annette Kvithyll aka DJ Purple er helgens Gjestemikser hos Christine. Den vakre platesnurreren går for å være en av Norges beste klubb-DJs, og gjorde seg tidlig bemerket for sine svært originale, herlige musikkvalg,

En spent Christine

Programleder Christine Dancke er forventningsfull til helgens miks:
-Jeg er kjempespent på hvilke låter Purple spiller opp i ukas Gjestemiks og helt sikker på at miksen blir så bra at NRK P3 på lørdag mellom 20.00 og 22.00 er obligatorisk!

Hvorfor Purple?

Annette startet rett etter vidergående i 2003, og er nå på det åttende året som DJ. Ifølge annette selv er det så lang tid det tar å forme sin egen signatur.

Hva ligger i navnet DJ Purple?
– Purple er et navn jeg valgte som etter å kalle meg LillA før. Jeg assosierer fargen med kreativitet og dybde. DJ-ing er min kunst og extenstion av meg, og jeg kommer alltid til å utfordre meg selv til nye høyder, svarer Annette

Vil vise en ny side

Hvilken sjanger er det du beger deg i?
– Jeg er en music addict og beveger meg i mange ulike sjangere. Men typisk for min musikkstil er elektronisk beats med en urban blanding.

Annette vil vise en ny side av seg selv denne gangen:
– Helgens mix har jeg hentet fra UK scenen og inneholder en blanding av høy energi, gode vokaler og harmonier, og bass. hoftevrikken når du hører på mixen

Sjekk ut miks fra DJ Purple på Soundcloud:
Purrple-MoOnlight by thakvithyll

Annette har ikke bare brukt tid på å gjøre seg selv til en god dj, hun har også diverse kurs hvor hun lærer andre dj-kunsten.

Må kjenne sitt publikum

Hva skal til for å være en god dj?
– Det finnes mange type DJ’er. Hvis definisjonen er en Club DJ forventer jeg mye! Jeg synes en god DJ kjenner sitt publikum og vet å bygge energi, kurver, mikse varierende og ikke minst ha god smak jevnt over. Scene show og mic er ikke nødvendig hvis musikken er ektefølt og DJ lever seg inn.

DJ-er som spiller for Øl eller damehook-ups etter spillingen har hun derimot ikke mye til overs for.
– Da er settet lite gjennomtenkt.

Les også:
Gjestemiks uke 5 – Douster
Gjestemiks uke 6 – Brenmar
Gjestemiks uke 7 – Funkystepz
Gjestemiks uke 8- Funkin` Matt
Alle kan lære

Kan hvem som helst lære å bli en god dj?
– Absolutt! Det jeg ser som en viktig essens er først og fremst lidenskap, at du har en egen driv. Det andre er det tekniske, god selection og dynamikk. Det kan læres. Det tredje er livsstilen og den mentale utfordringen i gamet.

Hør DJ Purpels Gjestemiks hos Christine på P3, lørdag mellom kl. 20-22