TV-serien Entourage gikk over 8 sesonger fra 2004 til 2011. Jeg ramla av etter de første 2, men serien har en stor tilhengerskare. De får en spillefilm som avslutning, som er både større, bredere og dyrere.
Kinoversjonen av Entourage er mer et fenomen enn en film. Definitivt mer karakterdrevet enn historiedrevet. Den sparker mot både myter og sannheter om stjernelivet i Hollywood, med flere cameoroller av kjente og halvkjente personer.
Entourage er ofte morsom, men føles også litt poengløs. Den største gevinsten her, er å få tilbringe litt mer tid med figurene. Det er ikke så viktig hva de faktisk gjør.
LES: Anmeldelsen av Maps To The Stars
Kommer med nytt filmprosjekt
Entourage handler om fire kompiser i Hollywood. Vincent (Adrian Grenier) er filmstjerne, mens Eric (Kevin Connolly), Turtle (Jerry Ferrara) og Johnny (Kevin Dillon) er påheng med ulike funksjoner.
Når Vincents gamle agent, Ari Gold (Jeremy Piven), kommer med et nytt filmprosjekt, krever Vincent å regissere selv. Men de får problemer med en av de som finansierer filmen, milliardærsønnen Travis (Haley Joel Osment).
(Anmeldelsen fortsetter under bildet)
Det er åpenbart fra starten at skuespillerne er godt samkjørte. Den tette dialogen flyter løst og ledig, med god timing på all humor, samme hvor enkel og lavpannet den kan være.
Man får også en god følelse av kameratskapet som knytter dem sammen. Dette er en gjeng som veksler mellom å være sjarmklumper og ufyselige fjotter.
Men selv når de fremstår som mannegriser med et særdeles overfladisk kvinnesyn, må man nesten le av deres naive holdninger til Hollywood-livet. Vi vil dem vel, selv når de egentlig ikke fortjener det.
Innholdet er rimelig grovt
Vær advart, damer: I denne filmen er kvinnekjønnet ofte en forbruksvare, der hete og villige babes opptrer både med og uten bikini. Mange av dem danser sexy, selv i situasjoner der det ikke føles helt naturlig å gjøre det.
Heldigvis rettes skjevheten litt opp i Turtles flørting med kampsportstjerna Ronda Rousey, som spiller seg selv, og Erics forhold til sin høygravide ekskjæreste Sloan (Emmanuelle Chriqui).
Men dette blir likevel aldri favorittfilmen for Kvinnegruppa Ottar. Og jeg er overrasket over at den har fått aldersgrense 11 år i Norge, for innholdet er rimelig grovt.
LES: Anmeldelsen av Saving Mr. Banks
For fansen fungerer Entourage godt som en videreføring av serien. Filmen er også tilrettelagt for de som ikke har et forhold til disse figurene fra før.
Det handler om store drømmer i Hollywood, og bekreftelser på det vi tror vi vet om filmstjerners ville tilværelse. Bare ikke forvent for mye av historien, for det er ikke det dette dreier seg om.
Her handler det om å le med og av en gjeng som med vekslende hell forsøker å navigere seg gjennom drømmebyens irrganger. For min del er to timer med disse skravlekåte kameratene underholdning god nok.