Ny musikk på P3

Hør: Florence + The Machine, Lana Del Rey, Philco Fiction med mer.

Sju nye låter på P3s spillelister – hør alt her.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Florence + The Machine – No Light No Light
Florence + The Machine. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Florence + The Machine. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Florence Welch kom som et brak med debutalbumet Lungs i 2009, hvor ”You Got The Love” som ble spilt her på P3 var hentet fra. Det var knyttet store forventninger til oppfølgeren, Ceremonials, som allerede har gitt oss vakre ”Shake It Out”.

Les: Lydverket anmelder Ceremonials

”No Light, No Light” er nok et storslått stykke musikk signert den rødhårede briten som virkelig mestrer det å skrive dramatiske poplåter.

Michael Kiwanuka – Home Again
Michael Kiwanuka. (Foto: Promo)
Michael Kiwanuka. (Foto: Promo)

Michael Kiwanuka er et ferskt tilskudd til den britiske stjernehimmelen. Tell Me A Tale EP ble utgitt sent i 2011, Home Again EP i begynnelsen av 2012 og Kiwanuka er allerede hypet til å bli det neste store innen britisk soul.

”Home Again” er en sår og vakker låt som kan gi oss alle en etterlengtet pustepause etter alt julemaset. Debutalbumet er ventet i slutten av mars.

Lana Del Rey – Born To Die
Lana Del Rey. (Foto: Scanpix)
Lana Del Rey. (Foto: Scanpix)

Vakre Elizabeth Grant var en av 2011s mest omtalte kvinner etter at ”Video Games” og den hjemmesnekrede musikkvideoen traff internettet som en bombe. Med inspirasjonskilder som Nirvana og David Lynch lager Lana Del Rey vakre, hjemsøkende poplåter hun selv omtaler som Hollywood pop/sadcore. ”Born To Die” er andre single ut fra albumet med samme navn som kommer i slutten av januar – hennes første som Lana Del Rey.

Les: Lydverkets Maria Horvei skriver om Lana Del Rey

DJ Fresh + Rita Ora – Hot Right Here
DJ Fresh + Rita Ora. (Skjermdump, Youtube)
DJ Fresh + Rita Ora. (Skjermdump, Youtube)

DJ Fresh er den britiske drum’n’bass-produsenten som ble historisk i Storbritannia i fjor ved å stå for den første drum’n’bass-låta som kapret førsteplassen på de britiske singlelistene med låta ”Louder”.

På poppete ”Hot Right Now” har han fått med Rita Ora, som er en av Jay-Zs ferskeste signinger på Roc Nation, og er en frisk og frekk start på det nye året.

Swedish House Mafia vs Knife Party – Antidote
Swedish House Mafia. (Foto: Promo)
Swedish House Mafia. (Foto: Promo)

Swedish House Mafia har slått seg sammen med Knife Party (to deler Pendulum) og laget et skikkelig stekeanthem. Allerede en klubb-banger, nå også en radiobanger.

The Big Pink – Hit The Ground (Superman)
The Big Pink. (Skjermdump, Youtube)
The Big Pink. (Skjermdump, Youtube)

Electro-rock duoen fra London hadde sitt forrige store P3-øyeblikk med låta “Dominos” i 2009 og lengselen etter en ny låt fra gruppa har vært stor for enkelte av musikkredaksjonens medlemmer.

Andre single fra deres andre album, Future This, heter ”Hit The Ground (Superman)” og sampler den eksperimentelle musikeren (og Lou Reeds kone) Laurie Andersons 1981-hit ”O Superman”.

Philco Fiction – Horizon
Philco Fiction. (Foto: Gabriel Engelke)
Philco Fiction. (Foto: Gabriel Engelke)

Norske Philco Fiction samler bandmedlemmer fra Vestfold og Østfold og skaper det de selv omtaler som dansbar melankoli. ”Horizon” er hentet fra deres andre album, Take It Personal, og er sår elektronisk popmusikk i landskapet til Karin Park og Lykke Li.

Dette er første gang Philco Fiction er listet på P3 – forhåpentligvis ikke den siste.

Hør sporet her!

  • Han som klår på Florence i slutten av videoen er Torstein Bjørklund fra Tromsø 🙂 

  • P3! Hvor ble det av rocken oppi all popen? Prøv å vær LITT kreative når dere lager spillelister. Dere lister jo «bare» indiepop og dubstep for tiden. Det må være plass til minst èn rockelåt på A-lista please. Og når vi er inne på det: Vær så greie å spill sangene ferdig, særlig de som er over 3:30 lange. Gitarsoloer og sisteverset som kommer etter er også en viktig del av sangen for oss som hører på P3 som utgir seg for å være en seriøs musikkanal. 
    Takk for SEXY, forresten, et kjærkomment avbrekk fra listetoppene sånn midt på dagen!

    • Jeg er enig i alt du sier, men må dessverre informere deg om at Sexy legges ned. (Se det nye sendeskjemaet nederst i dene artikkelen: http://p3.no/p3-lager-radiodokumentar/ ).
      Nå er det dessverre ganske lite igjen av den gromme kanalen P3 var på nittitallet, da de var en motvekt til musikken som spiltes på NRJ og de andre trancekanalene… I hvert fall musikkmessig! Rent programinnholdsmessig har de fortsatt mye bra å by på!