10 låter til nyttårsfesten

P3s Marie Komissar gir deg den aller beste musikken til nyttårsfesten.

Marie Komissar. Foto: NRK P3
Marie Komissar. Foto: NRK P3.

Det er mer snart enn noensinne til det mystiske året 2016. Kommer du til å snuble over en ny kjæreste, bli sparket fra jobben, vinne i lotto? Foreløpig er det helt umulig å si. Det vi derimot vet, med enorm sikkerhet, er at den beste måten å starte et nytt år på er ved å danse.

Få har en stødigere finger på pulsen når det kommer til dansemusikk enn vår egen Marie Komissar. I listen under har hun samlet en kavalkade av høydepunkter fra nyttårssendingen hennes på P3, som alle passer perfekt til din egen nyttårsfest. Uansett hvor lenge inn i 2016 den måtte vare.

Hør Marie Komissars nyttårssending på P3.

Her har du dem: 10 garantilåter som holder energien oppe før og/eller etter at fyrverkeriet har gjort sitt.

Marie Komissars 10 beste låter til nyttårsfesten

Justin Bieber – Sorry

Det har vært litt av et år for unge herr Bieber, og en nyttårsfest uten minst tre av hans låter er utenkelig for meg. Nyttårsaften er jo i tillegg tiden for å tenke på det man har gjort i løpet av året og planlegge å bli et bedre menneske til neste år – som jo er nesten det «Sorry» handler om.

 

Pia Mia – Do It Again

En av de aller beste r&b-pop-låtene i 2015 og et selvsagt valg for å sette i gang dansinga.

 

Destiny’s Child – Jumpin’ Jumpin’

Klassiker fra 2000, som fortsatt får i gang festen. Det er sjelden vare at «It’s 11.30 and the club is jumpin’ jumpin'» i Norge, men på nyttårsaften er man i partyhumør mye tidligere enn vanlig.

Ol’ Dirty Bastard & Kelis – Got Your Money

En gammel godbit fra ODB som du garantert ikke visste at du kom til å bli så glad for å høre. Evig vinner på fest.

 

Unge Ferrari – Lianer

På nyttårsaften er vi alle Unge Ferrari, vi er alle boys og vi henger alle i Lianer.

 

Craig David & Big Narstie – When The Bassline Drops

Herlig comeback fra en av de råeste stemmene fra Storbritannia noensinne. «When the bassline drops you know what to do», synger han og mener dansing.

 

DJ Khaled – All I Do Is Win

På nyttårsaften skal man føle at man har vunnet året som har gått – for å gå inn i neste med hodet høyt hevet. Ingen gir deg denne følelsen bedre enn DJ Khaled. PS. For hver dag du ikke følger han på snapchat (djkhaled305) vinner du litt mindre.

 

Amerie – 1 Thing

Ameries største låt er fra 2005 – og FOR en låt det er. Det er rett og slett umulig å ikke bevege seg til denne, så bruk med varsomhet.

 

Silento – Watch Me (Whip / Nae Nae)

Er Silento den første til å sette i gang en dansefarsott i Norge siden Los Del Rio lærte oss Macarena? Har du enda ikke lært deg dansen er det ikke for sent.

 

Major Lazor – Light it Up (Remix)

Det er vanskelig å se for seg en fest i år uten Major Lazer involvert. Heller ikke nyttårsaften blir komplett uten Diplo & co.

Bonus: Dansing som gjør deg husket i 2016

Vi spår, med ganske liten risiko, at Hotline Bling kommer til å prege dansegulvet på De Tusen Nyttårsfester i år. Selv om årets mest berømte musikkvideo er proppfull av ironisk ikonisk koreografi, holder det ikke å bare hente dansingen sin derfra.

Under finner du Maries håndplukkede bonusmoves (og musikken som hører med) fra som året som har gått. Med disse innlært garanterer vi at skiller du deg fra de dresskledde Drake-kopiene. Men bare hvis du gjør det med hele deg, så klart.

Dabbing

The Quan Dance

Lean & Bop