10 norske låter du bør sjekke ut

DJ og programleder Wolfgang Wee, aka Lt Wee, har plukket ut sine norske høstjokere.

Høsten har allerede beriket oss med flere sterke norske utgivelser og bootlegs, og mer skal nok komme før julemarsipanen omsider kan sprettes.

Her er et knippe låter som har kommet ut den siste tiden, fra våre norske favorittartister innenfor house-, deep house-, tropical-, disco- og nu-disco-sjangrene.

10: Le P: Chainsmokers – «Closer» (Le P Remix)

Piotr Kolacz, aka Le P, dukket opp i 2013 med flere sterke remikser og mashups på Soundcloud, en periode hvor den tropiske musikken virkelig begynte å få fotfeste. Siden da har han bygget seg opp en solid tilhengerskare, med et lekent og loungevennlig sound. Sjekk ut hans ferske remiks av Chainsmoker-hitten «Closer» som ble lagt ut på Soundcloud tidligere i uka.

9: Years: Axwell & Shapov – «Belong» (Axwell & Years Remode)

Lars Aar (24), aka Years, har allerede oppnådd noe de fleste bare kan drømme om i hans alder, nemlig å jobbe med selveste Axwell. Riktignok har de «bare» gjort en remiks sammen til nå, av Axwell og Shapovs rimelig Swedish House Mafia-aktige «Belong», men herfra kan det fort skje mer.

8: Finson: Higasakite – «Golden Ticket» (Finson Remix)

Fartein S. Orestad, aka Finson, er en fin Oslo-dude som holder det nede med et snasent nu-disco-sound, hvor han blander organisk og elektronisk på en særegen og sexy måte. Etter å ha gjort en delikat remiksjobb med Astrid S’ «Hyde» tidligere i år, gikk han så løs på Highaskite og deres «Golden Ticket» på utmerket vis.

7: Todd Terje: Holm CPU – «Fotspot» (Todd Terje Disco Mix)

Terje Olsen (35) trenger ingen introduksjon, for en drøy måned siden slapp han sin nye, lekne discoremiks av 1981-låten «Fotspor» av Holm CPU.

6: DUNISCO: Fatboy Slim – «Praise You Right Now» (Dunisco Remix)

Mats Gulbrandsen (26), aka Dunisco, føyer seg inn i rekken av mange sterke norske remiksere fortiden, med en fet og fyldig Soundcloud-konto, hvor summer-sax-remiksen av Conor Maynard troner øverst med over to millioner avspillinger.

5: SJUR: Jesper Jenset – «High» (SJUR Remix)

Bergenseren Sjur Kristian Gimmestad, aka SJUR, har herjet på Soundcloud en god stund nå, med millionpopulære remikser av kjente hits som «See You Again», «Can’t Stop The Feeling» og «Closer». Ryktene skal ha det til at det jobbes med solomateriale, as we speak, men før vi få oppleve SJUR som soloartist med eget materiale får vi kose oss med en av hans nyeste remikser av norske Jesper Jensets velkjent «High».

4: Cavego: PLS&TY X Autolaser – «Hiding From The Rain» (Cavego Remix)

En annen bergenser, slash Nordnes-mannen, Even Gillebo, aka Cavego, seiler opp som et av vestlandets hotteste nu-disco navn akkurat nå, med flere sterke remixes de siste to årene. På sin siste, hjelper han LA-artisten PLS&TY og norgeskollegaen Autolaser på låten «Hiding From The Rain».

3: Chris Viviano: Chris Viviano ft. AWR – «Holding You Back»

Oslo-mann Christian Thoresen (29), aka Chris Viviano, holder det høyt i housesjangeren og er mann å følge med på fremover, etter hans nydelig sensommerslipp av «Holding You Back».

2: Jonas Aden – «Feel My Soul»

Jonas Aden (20) har allerede blitt en svært ettertraktet mann i sitt landskap, for sine killer-remikser av topplåter som «Lean On» og «I Took A Pill In Ibiza», som begge fikk anerkjennende nikk fra giganter som Tiesto og Steve Aoki. Nå er det egne singler som gjelder, og hans ferskeste «Feel My Soul», som føyer seg rett inn i det veletablerte Big Room-soundet hans, er gitt ut på et av verdens største plateselskaper, Spinnin’ Records.

1: Kappekoff – «Oktober»

Duoen med det koffeinvennlige navnet Kappekoff er kanskje fortsatt som nykommere å regne, men overbeviser stadig med sine sexy og særdeles velproduserte discolåter. En av deres nyeste låter er loungegodbiten «Oktober», som følger opp den glimrende sommerlåten deres «All Day» (som også bør sjekkes ut!)