-15 år med innestengt P3-lyst

Howard og HC fikk utløp for 15 år med innestengt P3-lyst da de gjorde comeback.

Denne uka er det 20 år siden P3 så dagens lys. Det har vi blant annet feiret med en uforglemmelig fredag!

Les også: Dette skjedde på torsdag

Her er noen høydepunkt fra dagens bursdagsfeiring:

Balalaika! Himalaya!

Balalaika

Det er 13 år siden Howard og HC la P3-t-skjortene sine på hylla, og i dag gjorde de comeback på kanalen fra 15-18 med innpakning fra 90-tallet.

Les mer om Howard og HC   Hør hele sendinga her

Balalaika! Bacalao! Himalaya og Ulan Bator!

– Balalaika! Bacalao! Himalaya og Ulan Bator, skrek Howard.

– Det du nettopp var vitne til med dine vakre ører, var 15 år med innestengt P3-lyst, sa HC.

Howard og HC: Balalaika!

Så var standarden satt for tre timer med Howard og HCs bærbare fredagsparty. Der Howard blant annet hadde work-out for folk som satt i bil og hørte på:

Howards og HC: Howards bil-workout

Oral Bee stakk innom

The Oral-B Show gjorde også comeback denne fredagen. Showet gikk  som et innslag i Howards bærbare fredagsparty, og Oral Bee var 13 år da han starta.

Howards og HC: Oral B-Show

Flere kjendiser ringte dessuten inn til det bærbare fredagspartyet, for å gratulere P3 med 20-årsdagen. En av dem var, i følge Howard og HC, Ari Behn. Han fortalte blant annet om sin nye kleskolleksjon for en rørleggerkjede.

Så skal jeg få støpt noen toaletter som er formet som mitt hode.

 – Så skal jeg få støpt noen toaletter som er formet som mitt hode, der folk kan sette seg ned på ringen og drite meg ned i svelget. Noe som jeg tror blir en kjempestor suksess. Det kommer til å ta råtta på alt du har sett før.

Stemmen var i det minste ganske lik Ari Behn sin gjenkjennelige røst.

Howards og HC: Ari Behn ringer

guri)

Guri Solberg om Gush

På fredagsmorgenen besøkte Guri Solberg P3morgen. Hun fortalte blant annet om hvor stolt hun var da hun gikk opp gangene til P3-jobben sin, og Ronny, Live og Silje spilte av lyden fra hennes første sending med programmet “Gush”. Det synes Guri var flaut å høre på.

– Jeg høres ut som søster’n min, lille søster’n min. Jeg hører jo på stemmen at jeg er yngre og litt mer nervøs enn det jeg er nå.

P3morgen: Guri Solberg om Gush

Hun deltok også i P3morgens musikk-quiz og endte opp på delt førsteplass sammen med Are og Odin, over de gamle P3-profilene Solveig Kloppen og Anne Lindmo.

P3morgen: Guri Solberg i musikk-quiz

XL i Bosnia

xl_old

Espen Thoresen har vært spent på å få besøk av sine gamle venner Johan Golden og Atle Antonsen hele uka. Tidligere i uka snakket han om at han ikke visste helt hvordan han skulle intervjue noen han kjenner så godt.

– Hva skal jeg spørre om liksom? Hvordan det var for DEM å jobbe i XL? Og skal jeg være objektiv? Vi har ikke helt klart å få hull på den byllen ennå. Det er en liten nøtt. Hva slags journalist skal jeg være?, saThoresen.

Men det gikk selvfølgelig lekende lett når gutta først hadde plassert seg i studio, og de mimret blant annet tilbake til da XL dro på turne til et Bosnia i krig.

Det sto en sju-åtte tanks som lyste ned på scenen.

– Det sto en sju-åtte tanks som lyste ned på scenen, men de skulle plutselig ut på utrykning. Da blei det mørkt, sa Johan Golden og Atle Antonsen.

Thoresen, Antonsen og Golden om konsert i Bosnia

Plystredebatt

Hør alle sendingene med Espen Thoresen her

Johan Golden fortalte om hvordan han begynte sin mediekarriere som sivilarbeider på kontor sammen med Espen Thoresen.

– Jeg hadde så griseflaks! Det var kontoret å være på for en sivilarbeider som ikke var hypp på å gjøre noenting som helst, sa Johan Golden.

Golden kom senere drassende med Atle Antonsen, og Espen Thoresen kjapt oppdaget at Atle var veldig god til å plystre. Dette resulterte i at det ble plystredebatt i media, etter at en mann som så på seg selv som Norges plystrekonge, lot seg provosere.

– Siden så har vi på en måte unngått å treffes. Bare operert på hvert vår vis. Han har vært med på VM og sånt noe, jeg har nekta å stille opp. Jeg er mere outsider’n, forklarte Antonsen.

Thoresen, Antonsen og Golden om tidlig XL og plystredebatt

Saksøkte Banana Airlines

XL-gutta snakket også om hvordan de saksøkte Banana Airlines, for å ha gitt Johan Golden låta “Yes, we have no bananas” på hjernen.

De kom med motsøksmål.

– Det kjedelige var at de så jo ikke noe humor i det. De mente at søksmålet vårt var så forstyrrende for arbeidet med deres nye plate, at de kom med motsøksmål, sa Golden.

Både advokaten og XL-gutta mente de hadde et kjempegodt søksmål, men ledelsen i NRK var ikke like enig i det.

– Men vi hadde jo en dårlig track-record hva gjaldt våre stevninger, sa Atonsen

Thoresen, Antonsen og Golden om Banana Airlines