..og prisen går til?

Hvem var mest liggbar og hvem dro den beste nazi-vitsen på Øya? Her er den uglamorøse prisutdelingen som oppsummerer festivalen!

Øyafestivalen er mer enn 12.000 publikummere, øl, festivalstemning og drøssevis av musikalske inntrykk. For hva er vel festival uten alt som skjer av fjas, groms og skrullete rariteter ? Vi tyr til de sosiale mediene. Picture or it didn’t happen.

Vi oppsummerer årets Øyafestival med en skitten og upretensiøs prisutdeling!

Mest populære snabel

På Øya er det innafor å smake på en snabel eller to. Den såkalte “Øyasnabelen” har gjort noen veldig glade, mens andre syns det er skuffende når snabelen er slapp. Man kan jo nesten dra paralleller, men asså, et sted går grensa.

insta-mat

Tørreste Øya-vits:

Mest liggbar

Noen må ta på seg den tøffe jobben som jury, og juryen har bestemt at det mennesket som fått det til å røske i flest eggstokker og Øyasnabler (og vi snakker ikke om bakverket) er Danielle i Haim. Det skada heller ikke at de leverte et publikumsfrieri uten like da de spilte på lørdag.

Dere er så fuckings attraktive.

– Jeg vet ikke hvorfor, men jeg føler meg litt usikker i dag. Jeg tror det kan være fordi dere er så ‘fuckings’ attraktive, sa Este.

Takk, kjære Haim-søstre. Det samme tilbake.

Om du er gutt eller jente, DETTE har du lyst til å ligge med. Ferdig snakka. Punktum. Kolon.

danielle

 

Les anmeldelse av Haim på Øya her.

Beste nazivits

Vi har det ikke gøy på festival før vi drar en nazivits, eller?!

Beste observasjon

Da Tame Impala spilte på onsdagen ble flere overraska over at de introverte australierne prøvde å åpne seg for publikum.

Overhørt på Tame Impala:

«Se så utadvendt vokalisten er! Skulle tro han har slutta å røyke og begynt å ta MDMA i stedet”.

tame impala3

Les anmeldelsen av Tame Impala på Øya her.

Snodigste tilskuer

Mere rock! Formidabelt! Spill Wonderwall!

blur3Øyafestivalens publikum blir ofte beskrevet som hodenikkende hipstere, men Blur fikk fram det beste og verste i folk. Noen følte på et ekstra ansvar for å ytre hva de syns på sin helt egne måte. Ingenting er som å stå på konsert med et internasjonalt anerkjent rockeband og rope “Kjempebra!”, “Mere rock!”, “Formidabelt!”. Råstilig er det vel heller ikke å stå å gaule “Spill Wonderwall!”, til et band som hadde Oasis som sine største rivaler på 90-tallet.

Les anmeldelse av Blur på Øya her

Nå MÅ du gå hjem

Mange vandret rundt og nynna på Tame Impala, Blur eller Wu-Tang på vei hjem fra Øya på onsdagsnatta, men andre ble overhørt i ekstase over å ha laget ny tekst til…en Otis Redding-låt.

Sitting on the cock of three gays..

Og onsdagens “Nå må du gå hjem”-pris går til mannen i cowboyhatt som sosa rundt på festivalområdet og skrålte “Sitting on the cock of three gays”.

Mest aktiv på Kratwerk

Under Kraftwerk-konserten på fredagskvelden var det vanskelig å finne bilder uten hvite 3D-briller i instagramfeeden. Slik så de mest dedikerte festivalgjengerne ut:

De interesserte:

kraftw

De litt mindre interesserte:

Tysk elektronika er tydeligvis ikke for alle, og her sitter en mer eller mindre uinteressert gruppe mennesker under Kraftwerk-konserten. Noen sjekka mobilen, noen så lengselsfullt ned i vannet, mens andre så opp mot himmelen. Alle med 3D-brillene på, så klart.

kw4

De som var interesserte.. i noe helt annet:

Mens tusenvis hadde gleda seg i hjæl til å se Kraftwerk og til å ta på seg de hvite pappbrillene sine, fant andre kjærligheten…- og ville fullbyrde den med en gang!

Spotta like bak crowden på Kraftwerk-konsert: Mann og dame i 40-åra liggende oppå hverandre i en vill kline-og kanskje noe mer-seanse. Turte ikke drive med mer gravende journalistikk her.

c

Dummeste SMS

Det er nok mye rart som foregår i SMS-korrespondansen til alle som er på festival, og mye av det er garantert helt ubrukelig informasjon. Siden vi ikke veit hva slags dumheter du har liggende fra en fuktig festivalkveld på din mobil, går Øyas mest ubrukelig SMS-pris til en venn av en venn, av en venn igjen. OSV.

sms9

Heldigste fan

Mina, som jobber for Natur og Ungdom på Øyafestivalen, var både heldig og uheldig på Kvelertak-konserten på onsdagen. Hun storkosa seg i moshpiten, men tryna og ble tråkka rett i fjeset. Det resulterte i en ganske så fin blåveis.

natur

– Det gjør ingenting. Det var min egen feil og det var en kjempebra konsert. Jeg fikk plekteret til en av dem også, sa hun fornøyd til P3 dagen etterpå.

Ikke nok med det, hun klarte også å karre til seg et Wu-Tang Clan-hånkle. En bra festival for Mina, med andre ord.

Beste Øya-frokost

Prisen for beste Øya-frokost går til noen som ikke kjøpte frokosten sin på Øya, men til noen som stod opp lørdagsmorgen og gleda seg noe veldig til Øyas aller siste konsert: Slayer på Sjøsiden.

leoajki

Mest overraskende kjærestepar

Det er mange affærer på Øyafestivalen, men noen er kanskje mer overraskende enn andre. Hvem hadde trodd at de skulle se Leo Ajkic og Charter-Hilde i het omfavnelse midt på festivalområdet? Søtere blir det ikke.

Slibrigst i ølkø

Overhørt i en av Øyas lange ølkøer: To gutter i 20-åra står bak ei litt vel ung jente:

Gutt 1: –  Hun har syyyyk kropp.

Gutt 2:  – Nei, hun har ikke sååå sykt fin kropp. Hun er bare veldig veldig ung.

Mest sette tights

– Er det Rihanna?!, overhørte jeg noen andre på festivalen si i det Caroline Louisa  gikk forbi i sin knæsjgrønne tights.

Få timer uti Øyafestivalens første dag var den grønne tightsen å se i bakgrunnen på en rekke intagrambilder. Caroline ble selvfølgelig også avbilda på minmote.no, men der var det derimot magetoppen hennes som fikk mest oppmerksomhet.

– Jeg har bare på meg det jeg føler for å ha på meg. Det er bare det jeg ville tatt på meg til vanlig, og det er ikke noen spesiell festival-look, kunne Caroline fortelle. 

tighhtseb

Øyas Mike Tyson

Under Wu-Tang Clan fant ei jente det for godt å bite ei anna jente i armen så hardt at hun begynte å blø. Om det var øret hun prøvde å få en bit av er det ingen andre enn hun som veit, men de kjente i alle fall ikke til hverandre fra før av. Ryktene skal ha det til at hun måtte på sykehus og få stivkrampesprøyte, men helt ufarlig skal det vel ikke være på Wu-Tang-konsert heller.

Vi i P3 er så glade i barnearbeid at vi fikk et barn til å illustrere denne dramatiske hendelsen:barnsomillustrert