2 Chainz vil bli ordfører i hjembyen

Den amerikanske rapperen vil først sørge for at han har kvalifikasjonene i orden.

2 Chainz og Nancy Grace under debatten. (Foto: Skjermdump, YouTube)
2 Chainz og Nancy Grace under debatten. (Foto: Skjermdump, YouTube)

Musikere er som folk flest på mange områder, også når det gjelder politiske meninger. Alle har dem, og enkelte velger å dele dem.

En som ikke er redd for å ta stilling er den amerikanske rapperen 2 Chainz.

Etter å ha gjort det svært bra i en tv-sendt debatt har selvtilliten tydeligvis økt såpass mye at han vurderer å stille til ordførervalg i hjembyen sin.

– Alle håper jeg blir ordfører

For drøye to uker siden var 2 Chainz på amerikansk tv for å debattere marihuana-legalisering mot programleder Nancy Grace.

Til tross for Grace sin bastante og høylytte stil, ble 2 Chainz av mange kåret til vinneren av debatten.

Se debatten nederst i saken

I et ferskt intervju med hiphop-magasinet XXL sier 2 Chainz at han setter pris på all rosen han har fått, og røper at han nå har fått nye ambisjoner.

Han satser nemlig på å innta rådhuset i hjembyen College Park, som har 14 000 innbyggere.

– Jeg er jo musiker og ikke politiker, men alle håper og synes jeg bør bli ordfører i College Park nå, sa 2 Chainz og la til:

– Jeg skal faktisk gjøre den ordfører-greien, men jeg må først sjekke at jeg har kvalifikasjonene i orden.

Rapperen er visstnok fullstendig seriøs om kandidaturet sitt, og bekrefter til AJC at han enten vil stille til valg ved slutten av dette året, eller neste.

Uteksaminert med toppkarakterer

På papiret er 2 Chainz, med døpenavnet Tauheed Epps, en interessant kandidat. Han er defintivt en liberalist og hjertesakene er legalisering av marihuana, bremsing av krigen mot narkotika, redusering av budsjettunderskudd og at eks-kriminelle bruker stemmeretten sin.

2 Chainz studerte ved Alabama State University, etter å ha kommet inn på et stipend for å spille basketball. Han brukte mye tid i skolens debattklubb og uteksaminerte med toppkarakterer.

Men 37-åringen har også blitt arrestert en håndfull ganger for besittelse av narkotika. Det vil ikke diskvalifisere han, men sannsynligvis påvirke stemmegivningen.

Et annet hinder på veien kan være at 2 Chainz ikke bor i College Park, noe som kan diskvalifisere ham.

https://www.youtube.com/watch?v=e25in2BNo48