8000 låter ble til 10

Urørtprogramleder Amund Grepperud og Ingerid Stenvold fortalte Lydverket om utvelgingsprosessen av årets finalister, hør hele intervjuet her.

Urørtfinalister 2009 (Collage: Marius Hjeldnes, NRK P3)
Urørtfinalister 2009 (Collage: Marius Hjeldnes, NRK P3)

Urørtprogramleder Amund Grepperud og Ingerid Stenvold fortalte Lydverket om utvelgingsprosessen av årets finalister, hør hele intervjuet her.

amundogingrid

Lydverkets Beate Grøndahl mener det er viktig å spille finalistlåtene, selv om de er listet på P3.

– Vi vil gjøre publikum oppmerksomme på at det veldig snart er finale, og at de må gjøre seg opp en mening om hvem som fortjerner å vinne. Siden disse ti låtene har vært gjennom en sirlig utvelgingsprosess, fra 8000 til 10, er dette verdt å feire.

Selv har hun også noen favoritter.

– Jeg har sansen for shoegazestøyende The Megaphonic Thrift, rennesteinspoeten John Olav Nilsen & Gjengen, og så synes jeg at Children And Corpse Playing in the Streets er forunderlig, vakkert og skjørt. Men måtte den beste vinne! Jeg er i hvert fall gruelig spent.

Alle finalistlåtene
Lydverket spiller de samtlige ti finalistlåtene i denne rekkefølgen:

Vinter In Hollywood – ”Virus”
The Megaphonic Thrift – “Acid Blues”
Children And Corpse Playing In The Streets – “ France”
Pony The Pirate – “Walk The Shame”
Lars – “Samme nummer som i 99”
Fjorden Baby! – ”Karoline”
John Olav Nilsen & Gjengen – ”Diamanter & Kirsebær”
Captain Credible – ”Golden Spaceship vs Zombie Alien”
Manheads – ”Demonizer”

Se alle finalistene

Bergenskoden
Konferansier under Urørtfinalen, Ingrid Stenvold, kommer også i studio for å fortelle hva som skjer på Samfundet i Trondheim under finalen.

Her er årets Urørtjury

Hele 6 av 10 finalister er i år fra Bergen. Hva i all verden har skjedd med musikkmiljøet i den regnfylte byen mellom de sju fjell? Reporter og bergenser Kristin Winsents, har snakket med tre av finalistene og prøvd å knekke bergenskoden.

Og hvis du etter all denne deilige norske musikken ikke har fått adrenalinsjokk, topper Lydverket sendingen med en Bob Hund-konsert fra Roskilde.

Urørtfinalistene 2009

Urørtfinalen finner sted i Storsalen på Samfundet i Trondheim fredag 23. januar og starter klokken 18.30. Urørtfinalen er gratis og aldersgrensen er 18 år. Ellers kan du få med deg festkvelden på P3 fra klokken 18, og i P3tv fra klokken 19.30. Onsdag 28. januar klokken 21.30, kan du se en halvtimes Urørtfeature på NRK3.