Storfornøyd med vinner-formelen

– Det beste refrenget i Urørt 2010! sa jurymedlem om årets vinner, The Pink Robots.

Sjekk ut slideshow fra Samfundet!

The Pink Robots ble vinner av Urørt 2010! Kun 125 stemmer skilte førsteplassen fra Kvelertak, som tok en hederlig andreplass. Tredjeplassen ble kapret av Leif & the Future.

– Vi hadde ikke venta det, men hadde faktisk troa, sa en samlet, kjempeglad gjeng til P3. – Hjertet banket skikkelig hardt da vi så at det var såpass tett som det var. Dette er det første gang vi har vunnet noe så stort, fortsatte det fra seiers-bandet.

Gliset var bredt, selv om The Pink Robots skulle rett til spillejobb i Valdres dagen etter seieren. P3 lurte på om gjengen skal mer eller mindre rett i studio og jobbe, eller om de skal hvile litt på laurbærene etter den gjeve prisen: – Vet du hva? Vi har mastret hele platen vår i Abbey Road, så den er ferdig!

Se finalen i reprise

Mer om The Pink Robots

Bildene fra showet

Urørt 2010 - The Pink Robots. (Foto: Kim Erlandsen/NRK P3)
Urørt 2010 - The Pink Robots. (Foto: Kim Erlandsen/NRK P3)

Stemningen under arrangementet var mildt sagt helt upåklagelig, og juryen ble ikke mindre begeistret etter at vinneren ble kåret.

– Kjempegøy! sa kveldens konferansier Asbjørn Slettemark.

Ingrid Olava. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)
Ingrid Olava. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)

– Det beste refrenget i hele Urørt-finalen! Jeg håper virkelig at The Pink Robots får ut det meste av turneen, og det samme gjelder for Kvelertak, som også hadde fortjent å vinne. Lykke til begge bandene, og gratulerer! sa Ingrid Olava.

Fredrik Saroea. (Foto: Fredrik Saroea/NRK P3)
Fredrik Saroea. (Foto: Fredrik Saroea/NRK P3)

– Jeg er begeistret, og synes at det er litt ekstra stas siden The Pink Robots er fra Bergen, hørte vi fra jurymedlem Fredrik Saroea. – Kvelertak hadde også fortjent å vinne, fordi de er så bra live.

Tore Sagen fra Radioresepsjonen mente at vinnerlåten er tittelen verdig.

– Min favoritt-låt vant. Helt konge, jeg gir terningkast seks.

– Det var egentlig som forventa. De har blitt lagt merke til fordi låta er så fengende, sier Thomas Seltzer. Han sa også under finalen at Kvelertaks bidrag er «det mest moderne bidraget i årets finale».

Kvelertak. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)
Kvelertak. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)

– The Pink Robots fikk min sterkeste stemme, og fortjener seieren fullt og helt. Låtene skinner med en imponerende popteft, og bandet tør å være artister med stor A. Det er ikke dusinvare i norsk sammenheng. Etter et år med Donkeyboy i alle kriker og kroker er det naturlig at et band som The Pink Robots får ta over stafettpinnen.

The Pink Robots er det nye norske popfenomenet i 2010, og jeg er veldig spent på debutalbumet, avsluttet musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

Sjekk ut reaksjonen til vinnerene på P3tv!