Adele gjør Skyfall

Først var hun tvilende, men så ble hun overtalt. Adele synger tittelmelodien til James Bond-filmen Skyfall.

Ryktene har gått lenge, men nå er det endelig bekrefta: Det er Adele som synger tittelmelodien til den nye James Bond-filmen, Skyfall.

Fredag 5. oktober er den offisielle datoen for utgivelsen av Adeles Skyfall. Foto: Promo.
Fredag 5. oktober er den offisielle datoen for utgivelsen av Adeles Skyfall. Foto: Promo.

5. oktober kommer låta som blir den første utgivelsen fra Adele etter det gigantisk suksessfulle albumet 21. Tidligere i år vant Adele hele seks Grammy-priser og den nye utgivelsen vil komme samtidig som James Bond-franchisen fyller 50 år.

Var skeptisk

Adele skrev den nye låta sammen med Paul Epworth, som hun har samarbeidet med mange ganger tidligere. Han er blant annet mannen som produserte megahiten «Rolling In The Deep». De dro til det legendariske studioet Abbey Road for å spille den inn, sammen med et 77 musikere sterkt orkester.

Til Reuters forteller Adele at hun i starten var skeptisk til å bli den nye Bond-sangeren, men at hun ble overtalt og etter hvert «forelska» seg i konseptet.

En stolt Adele delte et bilde på Twitter som bekrefter at hun synger tittelmelodien til neste James Bond-film. Foto: Twitter.
En stolt Adele delte et bilde på Twitter som bekrefter at hun synger tittelmelodien til neste James Bond-film. Foto: Twitter.

– Jeg var litt tvilende til å involvere meg i temamelodien til Skyfall. Du får veldig mye oppmerksomhet og forventninger av den slags, sier hun i en offisiell uttalelse.

– Da vi spilte inn strykerne var det et av mitt livs stolteste øyeblikk. Når jeg er 60 kan jeg stå foran speilet og børste håret samtidig som jeg forteller om da jeg var Bond-pike.

– Minner om «Goldfinger»

Selve melodien har offisiell premiere fredag 5. oktober, på det symbolske tidspunktet kl. 0:07. På Adeles hjemmeside kan man følge en nedtelling til det «magiske» tidspunktet. Samme dato er det også 50 år siden den aller første James Bond-filmen Dr. No.

Låta ble imidlertid lekket til nettet, før den igjen ble fjernet. Så dukket en 30 sekunder offisiell versjon opp hos BBC. Ifølge BBCs NewsBeat sier «kjennere» at den minner dem om legendariske Shirley Bassey-melodier som «Goldfinger» og «Diamonds Are Forever».

Tittelmelodien har blitt et slags varemerke for James Bond-filmene, som bare et fåtall artister har fått oppleve å bidra til. Kun ett norsk band har fått æren; a-ha sang «The Living Daylights» i 1987.

Se den nyeste traileren for filmen her: