Adele sa nei til Geldof

Superstjerner stilte opp for nyinnspilling av «Do They Know It’s Christmas», men ikke alle syns det var like stas.

Den Oscarvinnende sangstrupen fra England ble forsøkt kontaktet av Bob Geldof for å høre om Adele kunne tenke seg å være med på nyinnspillingen av «Do They Know It’s Christmas», men iren nådde aldri fram til sangeren.

Bob Geldgof avbildet i helgen. Foto: NTB Scanpix, Reuters, Paul Hall
Bob Geldgof avbildet i helgen. Foto: NTB Scanpix, Reuters, Paul Hall

Det var mange artister som var med på å spille inn en fersk versjon av den tretti år gamle sangen som i utgangspunktet var del av et veldedighetsprosjekt initiert av Bob Geldof i 1984. Da var det blant annet David Bowie, Duran Duran og Boy George som sang på låten der inntekten av singelen gikk til arbeidet mot hungersnød i Etiopia.

Tok ikke telefonen

Popbedårerene i One Direction, sangerne Ed Sheeran og Rita Ora, og Coldplay-frontmann Chris Martin er blant artistene som synger på den nye singelen som skal samle penger for å stoppe spredningen av ebola i Vest-Afrika. Den celebre gjengen spilte inn sangen i Sarm Studios i Vest-London i helgen.

Les flere saker om Adele

Geldof ble konfrontert om hvorfor sangeren, som har solgt over 30 millioner eksemplarer av hennes siste album, 21, ikke var tilstede i studio:

– Jeg nådde aldri fram til henne. Jeg måtte gå gjennom noen andre, men jeg fikk vite at hun ikke gjør noe arbeid om dagen. Det er greit. Jeg forstår at dette ikke er for alle, og at andre mennesker hjelper til på forskjellige måter, sier han til The Sunday Mirror og tilføyer at han forsøkte virkelig å få Adele med på prosjektet.

Geldof sier at han fikk kontaktet manageren til 26-åringen fra Tottenham. Men manageren ga beskjed til den politisk aktive artisten om at hun ikke tar telefonen.

Hør nyinnspillingen av «Do They Know It’s Christmas»:

Damon Albarn. Foto: NTB Scanpix, Reuters, Paul Hackett
Damon Albarn. Foto: NTB Scanpix, Reuters, Paul Hackett

Kritisk Damon Albarn

Ikke alle er like begeistret for prosjektet. Artist Damon Albarn fra blant annet Blur og Gorillaz, setter spørsmålstegn ved sangen, og lurer på om sånne tiltak faktisk hjelper for å stanse spredning av det dødelige viruset ebola.

– Vårt perspektiv og våre idéer om hva som hjelper, og hva vi mener er rett og galt deles ikke nødvendigvis av andre kulturer, sier Albarn, som solodebuterte i vår med albumet Everyday Robots, til Channel 4.

Han mener det er noe kunstig ved dette, og sier at mediablesten rundt sånne prosjekter overskygger essensiell kommunikasjon.

– Det begynner å føles ut som en prosess der man gir penger for å løse problemer, men at i virkeligheten så skaper det ytterligere problemer, sier en kritisk Albarn.