Adele vant Golden Globe

Adele vant nattens pris for beste filmlåt med James Bond-låta »Skyfall».

Favorittene Adele og Paul Epworth vant prisen for beste originale sang under nattens Golen Globe-utdeling for tittelsporet fra James Bond-filmen Skyfall. Adele har også tidligere jobbet med Epworth, som produserte megahiten »Rolling In The Deep» fra hennes album 21.

I kategorien beste filmmusikk vant Mychael Danna for musikken i filmen Historen om Pi, regissert av Ang Lee.

Les: Operasjon Argo tok årets gjevaste golden Globe-pris 

Takket sønnen og James Bond

Dette er Adeles første opptreden siden oktober i fjor, da hun fødte en sønn – som hun takket under nattens tale.

– Jeg hadde ikke forventet dette. Takk for at jeg fikk være en del av denne verdenen. Dette er for kjæresten min som overbeviste meg om å gjøre det, og for min nydelige sønn, sa hun.

I tillegg takket hun også David Craig for å være en fantastisk James Bond.

Les også: Adele gjør Skyfall

Under årets Golden Globe-utdeling i natt var norske Kon-Tiki nominert til årets fremmedspråklige film, men nordmennene tapte for den østerrikske favoritten Amour, som er regissert av Michael Haneke

USA’s mestselgende 

Adeles album 21 har solgt over 1 million eksemplarer i Storbritannia, og hun er den artisten som har toppet salgslistene de to siste årene. Hun var nominert til hele 18 Grammy-priser i fjor og fikk med seg 12 av dem hjem. I 2011 ble Adeles 21 USA’s mestselgende digitale plate – noensinne.  Nå har hun imidlertid tatt seg en pause fra musikken for å konsentrere seg om familielivet.

Adele – »Skyfall»: