nrk.no

Adelina har en helt spesiell grunn til å heie på San Marino i Eurovision

Hun anbefaler deg også å verve en Eurovision-skeptisk venn.

På lørdag inviterer «P3morgens» Martin og Adelina til et direktesendt, alternativt kommentatorspor under Eurovision-sendingen.

Selv har de svært forskjellige forhold til den årlige, felleseuropeiske TV-kvelden: mens Adelina er stor fan, har Martin aldri sett på Eurovision før.

– Hittil har jeg bare sett høydepunkter fra tidligere år, som Adelina og lytterne våre har tipset om. Jeg visste ikke at det var syrete – jeg trodde det var litt mer normalt, innrømmer Martin.

Litt etter litt ble Eurovision-skeptikeren overbevist.

– Det skjedde da du skjønte at man i Eurovision tar kødd på alvor, minner Adelina ham om.

Martin bekrefter:

– Også hjalp det med det du sa, Adelina, om at man ikke må dømme Eurovision-låter på samme måte som musikken man hører på i hverdagen. Det er en helt annen sjanger av musikk.

Adelina heier på seg selv

Under «P3morgens» Eurovision-spesial lørdag kveld, må de to programlederne velge seg hvert sitt land å heie på. Avhengig av hvordan landet gjør det poengmessig, venter enten velsmakende eller kvalmende shots.

Klikk her for laste ned «P3morgens» stemmeskjema for Eurovision!

For Adelina er valget enkelt: Hun heier på San Marino.

– Det er en veldig catchy låt og Flo Rida er med, som er nesten litt juks, men bare nesten, innleder hun.

Så innrømmer hun derimot den egentlige grunnen til at det drøyt seksti kvadratkilometer store minilandet har hennes støtte.

– Låten heter «Adrenalina»! Jeg har veldig bekreftelsesbehov på navnet mitt. Siden jeg har vokst opp i Norge med å hete Adelina, har jeg aldri hatt navnet mitt på Colaflaska og aldri funnet navnet mitt på nøkkelringer. Siden jeg har slike komplekser på den fronten, er liksom «Adrenalina» nært nok.

Martin har kvittet seg med hatet

Martin heier på Ukrainas låt «Shum», som satte dype spor da han fikk se opptreden her om dagen.

– De har tatt utgangspunkt i et folkemusikknummer som var litt creepy fra før, og så bare gjort det til tekno. Metallringene, dansingen: alt var som en feberdrøm, noe jeg satt pris på.

Også Tysklands bidrag «I Don’t Feel Hate» begynner å vokse på ham.

– Da jeg først så den så ble jeg illsint. Men så har jeg fulgt sangens budskap og dyttet hateren i meg til side, og vet du hva – han er jo litt koselig, han fyren. Han er så sukkersøt at jeg blir litt flau av det, men jeg kan også like det, innrømmer Martin.

– Det blir også spennende å se hun fra Israel som skal sette Eurovision-rekorden i den høyeste tonen under showet. Jeg skjønner at du kan få det til i studio, men å få det til og lage et bra liveshow? Det skjønner jeg ikke hvordan skal gå an. Det kommer til å være vondt å høre på dersom hun ikke klarer å gå helt opp der og det ender med stemmesprekk.

Verv en venn

Adelina tror at det morsomste i år blir å få se Eurovision med Martin, som aldri har opplevd en slik kveld før.

– Det føler jeg veldig mange burde gjøre i år. Sånn «verv en venn»-opplegg, på en måte, anbefaler hun.

Det er ikke alltid like lett å få med motparten på moroa. At sendingen varer i hele fire timer, ventet hun med å avsløre ovenfor Martin til etter han hadde takket ja til å stille opp.

– Har du ikke sett Eurovision før, så må du gå inn i det. Det er noe av det rareste og gøyeste du ser i løpet av et år. Når folk er skeptiske, sier jeg alltid: «Det er kult at Europa har noe vi gjør i fellesskap som binder oss sammen».

– Det er jo gøy med et samlende møte som består av glitter, pyro, altfor overdådige antrekk og musikk istedenfor bare tørre politikere i blazere som skal bestemme Europas fremtid, mener Adelina.

«P3morgens» Eurovision-spesial byr på shottekonkurranse, stadige kostymeskifter, humor, og noe for både fans og hatere av sangkonkurransen. Du ser den live på P3.no og NRK3 fra kl. 20:45 lørdag 22. mai.

Foto/redigering: Daniel Rørvik Davidsen

Mer fra P3.no: