nrk.no

Adrian Sellevoll (23) sin terapi mot ADHD: – Det er noe av det eneste som fungerer!

Adrian Sellevoll har vært medisinert for ADHD siden han var seks år. Når han skal roe ned er det én aktivitet som er favoritten.

– Jeg ga jo vekk hele privatlivet mitt til hele Norge fordi jeg ville gi dem musikk.

Slik beskriver Adrian Sellevoll «Ex on the Beach»-deltakelsen tilbake i 2018 i et intervju med «P3X».

Etter pangstarten i Kjendis-Norge har det virkelig gått unna med artisten.

Det har blitt modelloppdrag, eget musikkselskap og ikke minst flere millioner streams på Spotify med sanger som «Jeg hater deg», «Molly» og «Ha meg».

«P3X»-programleder Abiel Tesfai lurer på om Sellevoll tror han hadde fått til alt dette dersom han ikke hadde vært med på reality.

– Jeg tror jeg hadde fått det til, men det hadde tatt lengre tid. Og jeg var «gassed» på å gjøre det her og nå. Jeg var så klar for å slippe musikk!

Bilde av Adrian Sellevoll og P3X-programleder Abiel Tesfai. Begge står oppreist. Sellevoll går med svarte sokker i sine Gucci sandaler. Han har på seg en rød joggebukse. En svart boblevest over en grønn t-skjorte. Han viser heavyrock tegn på begge hendene. Abiel står med en hullete blå bukse, en svart t-skjorte med et gullkjede rundt og en svart caps.
STREAMER GODT: Adrian Sellevoll sin «Ha meg» har over 8 millioner streaminger. Foto: Håvard Sandvik

– Tror du det er vanskelig å bli kvitt realitystempelet som artist?

– Jeg har jo slitt med det lenge. Det var mest «Ex on the Beach»-stempelet. Men nå merker jeg at folk begynner å prate om musikken min. Nå er det litt på vei ut, sier Sellevoll.

– Jeg må bare ikke hoppe på ti programmer til!

Glad i skauen

For det har blitt mer reality på Sellevoll etter «Ex on the Beach», blant annet «Skal vi danse», «Farmen Kjendis» og «71° nord – Norges tøffeste kjendis».

– Jeg har vært gjennom veldig mye sykt. Grunnen til at jeg ikke har hoppet på ti sesonger av «Ex on the Beach», er fordi jeg alltid vil klatre litt høyere. Når jeg da får tilbud fra andre programmer som ikke har den viben, så synes jeg det er veldig spennende.

Det er likevel ikke noen tvil om hva som er favorittdeltakelsen til nå.

– «71» er det beste jeg har vært med på. Jeg er glad i skauen, jeg elsker naturen vår, norsk natur er det vakreste!

Adrian Sellevoll lener seg på en benk. Han har hendene i bukselommene i den røde joggebuksen sin.
KLAR FAVORITT: Av alt Sellevoll har gjort, synes han «71° nord» er det beste. Foto: Håvard Sandvik

For mye i byen

Og det kan virke som at deltakelsen i «71° nord» har inspirert rapperen. I april gikk han og noen venner over Finnmarksvidda, 90 kilometer fra Alta til Karasjok.

Første natten sov de ute i telt i 25 minus, forteller Sellevoll til «P3X».

– Jeg trives veldig godt oppe i Finnmark. Det er så jævlig indre fred, jeg føler meg bra der oppe!

Og indre fred er en av årsakene til at han nå har valgt å flytte til det nærmeste man kommer Finnmark i Oslo, nemlig Voksenkollen, hvor nærmeste nabo er 150 meter unna.

– Jeg liker å være litt vekke fra byen. Det blir litt mye i byen, for da sier jeg ja til alt. Men når jeg sliter med å komme meg ned til steder, da gidder jeg ikke. Da blir jeg heller hjemme.

For Sellevoll er klar på at det iblant trengs en pause fra kjendislivet. Litt for ofte lar han seg påvirke av alt som skjer rundt tilværelsen som artist.

– Jeg føler det er en del av dette livet jeg lever. Det er oppturer og nedturer. Ingen mennesker kan ha det bra hver dag, men det tror jeg at jeg ikke helt skjønner.

Adrian Sellevoll er seriøs og stirrer inn i kameraet. Han har på seg en boblevest med hette. Hetten er på, mens solbrillene ligger på nesen så vi får se øynene hans.
MYE STYR: Det er mye som skjer når man heter Adrian Sellevoll. Foto: Håvard Sandvik

Terapi for ADHD

I tillegg til å gå mye tur er det spesielt én ting som gjør at Sellevoll klarer å koble av.

– For meg så er matlaging en terapi for ADHD. Det er noe av det eneste som fungerer! Jeg kan stå på kjøkkenet i ti timer og så merker jeg det ikke. Plutselig så har jeg drukket en halv øl, mens de andre har drukket 20.

Og nå har matlaging blitt noe Sellevoll vil gjøre noe seriøst ut av. I «P3X»-intervjuet er det lite som gjør Sellevoll så entusiastisk som å prate om sitt nye prosjekt.

– Jeg holder på med et kokkeshow. Jeg har filmet en pilot, og den er i pitcheprosessen nå. Jeg har hatt lyst til å lage dette i to år!

Og veien videre kan bli spennende for Sellevoll. I tillegg til å ha eget kokkeshow er drømmen å få gjort både skuespill og å lage kleskolleksjon.

Men det er og blir musikken som er hovedprioritet.

– Jeg har lyst til å lage album. Jeg har så mange låter, jeg kunne sikkert laget fire album. Men jeg har lyst til å lage et album der jeg virkelig går inn for det, forteller han.

LES MER OM MUSIKK:

Siste fra P3.no: