Aksel Hennie avslører hvorfor han har gått under jorden det siste halvåret

Skuespilleren har bokstavelig talt gått under bakken.

– Det er faktisk ikke kødd, sier Aksel Hennie på besøk hos P3morgen.

Det har vært stille fra Hennie det siste halvåret, men nå kan han avsløre hvorfor:

– Grunnen til at dere ikke har hørt fra meg er fordi jeg har levd i en gruve 150 meter under bakken det siste halvåret.

Hennie har nemlig jobbet med en svensk-finsk serie med navnet «White Wall»: En ny thrillerserie som har premiere både på NRK og i Sverige høsten 2020. I serien spiller Hennie en av hovedrollene, den svenske ingeniøren Lars Rapp. Serien skal angivelig være et mystisk drama hvor gruvearbeidere uventet finner en merkelig hvit vegg under bakken bestående av uidentifiserbart materiale. Veggen finner de i nærheten av verdens største fylling for radioaktivt avfall, noe som fører til et vanskelig dilemma. Skal de bryte seg gjennom veggen?

Mens Lars Rapp prøver å holde oppdagelsen hemmelig, begynner rykter å spre seg i byen som har etablert seg rundt gruva.

Hennie spiller mot svenske Vera Vitali, som flere kanskje kjenner fra Atle Antonsens film «Grand Hotell».

Språkopplæring og actionfilm i Romania

Svensk manus resulterte i at Hennie måtte få hjelp av en språkmodell.

– Det vil si at noen har lest inn manuset på svensk som jeg måtte lytte til. Videre prøver man å ikke bli for flau når man høres helt jævlig ut, smiler Hennie.

Han forsøkte flere ganger å prate svensk på settet utenom innspillingene, men innrømmer at det er vanskelig å ikke gjøre språket til en parodi.

– Med en gang man blir usikker er det lett å tulle det bort, sier han.

I tillegg til å ha tilbragt store deler av det siste året under bakken, har Hennie også vært på Hollywood-innspilling. Dermed jobbet han i Romania i to måneder.

– Da spilte jeg inn en actionfilm, så jeg har nesten ikke oppholdt med i Norge den siste tiden.

Fredag morgen gjestet den anerkjente skuespilleren P3morgen i anledning programleder Martin Lepperøds bursdag. Det var programleder Adelina Ibishi som arrangerte Hennies ankomst, da skuespilleren raskt har blitt en legende i det ferske morgenteamet etter at Lepperød har gjort utallige parodier på han.

Martin Lepperød og Adelina Ibishi fikk besøk av Aksel Hennie i P3morgen. Med seg hadde Hennie Uno-kortspillet som bursdagsgave til Lepperød. Foto: Daniel Rørvik Davidsen / P3

Mens Ibishi ba Lepperød finne fram sin beste parodi av Hennie, kom plutselig stjerna inn i studio. Lepperød ble mildt sagt tatt på senga.

«Nå skjelver du, Martin», påpekte Ibishi, mens Lepperød stotret fram et «jeg er helt ute nå», med en lattermild stemme, åpenbart preget av «starstrucken».

Ble flau over egen Instagram-post

Programleder Ibishi lurer på hva en travel type som Hennie gjør når han skal koble av.

– Det siste året har jeg faktisk sagt nei til mye jobb for å kunne være mer hjemme med kone og barn. Og så spiller jeg veldig mye «Fortnite», innrømmer han.

«Fortnite» har blitt hans største hobby. På et tidspunkt Hennie han så gira over egen innsats i spillet at det ble publisert heftig selvskryt på Instagram, noe han for øvrig raskt måtte slutte med etter å bli pinlig berørt over seg selv.

– Når det hadde gått to til tre uker så jeg tilbake på posten og tenke «Herregud er det mulig å være så nørd». Da innså jeg at jeg virket 30 år yngre enn jeg egentlig er, og kom fram til at jeg måtte skjerpe meg, ler han.

Må gi spillkollegaene en lærepenge

Hennie synes det er en fryd å spille «live» med andre deltagere. Så lenge de ikke banner eller kommer med stygge slengbemerkninger. Da må han og temaet gi dem en lærepenge.

– Vi er gjerne en fast gjeng som spiller, men om det kommer inn noen nye som slenger med leppa får de høre det. Da kaster vi dem gjerne rundt og dropper å hjelpe han opp, sier han med glimt i øyet.

Slik blir det gjerne slutt på drittslengingen.

LES MER:
Martin Lepperød imiterer Aksel Hennie – så får han seg en overraskelse
Julie Bergan får Else til å knekke sammen med forferdelig backstage-historie
Cess avslører de største ulempene med å ha kjæreste