Musikken fra Skam

Alle låtene fra Skam, samlet i én liste.

Vi har samlet alle låtene fra første, andre, tredje og fjerde sesong i én spilleliste.

Får du ikke nok av Skam? Sjekk ut Skampod!

Noe av det mest fascinerende med serien, bortsett fra de ekte og intime øyeblikkene som serien består av, er bruken av musikk. Alt fra ny ukjent musikk, til store hyperaktuelle låter og retroklassikere fargelegger scenene. I sesong to dukket Karpe Diems «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» opp, bare dager etter at den ble sluppet. Det samme gjorde Adeles «Hello», som nå mer enn noe annet minner om scenen der Eva oppsøker Jonas når han skater.

I tredje sesong skaper de fredagsstemning med Urørt-artist Kjartan Lauritzens låt «Fredag». Og 10cc sin 70talls klassiker I`m Not In Love, som minner om utallige kjærlighetsscener fra filmverdenen, setter virkelig stemningen for den over seks minutters lange ligge-hele-dagen-i-senga-og-kline scenen.

Fjerde sesong skuffer heller ikke på musikkfronten, hvor blant annet ny norsk musikk og er med å skape øyeblikk som gir klump i halsen og får alt annet til å stoppe opp. I den intime skrelle gulrot-scenen bytter Sana naturlig radiokanal, fra låta «Kiss Me» med Ed Sheeran og til Bendik sin «Siste gang», begge tonelegger det nære møtet mellom Sana og Yousef. Og i «Fy faen»-avsnittet setter Hkeem og Temur sin låt anslaget der jentegjengen treffer kompisene til broren til Sana for første gang, og understreker dermed kontrastene i festscenen på t-banen.

Les også:«Fy faen» topper Spotify

Den tidsriktige musikkbruken gir serien en ekstra dimensjon, og musikkvalgene virker aldri tilfeldige. Vi har samlet all den herlige Skam-musikken i en spilleliste som du kan følge for gode minner fra serien eller for å skape dine egne øyeblikk.

Ikke sett Skam ennå?! Sjekk det ut her. 

Her er all musikken fra første, andre, tredje og fjerde sesong, samlet i én spilleliste: