Animation Tag Attack

Et nettprosjekt der kreatører fra hele verden går sammen om å lage en animasjonsfilm.

Animasjonsstafett

Prosjektet ble startet av animatøren Christen Beck og reglene er veldig enkle; Hver bidragsyter får fire uker til rådighet for å lage minimum fem sekunder med animasjon.

Så fort fristen går ut og animasjonssnutten ferdig, lastes det opp på prosjektets hjemmeside og sys sammen med de tidligere bidragene. Nestemann i rekken plukker så opp tråden etter kreatøren før ham.

Målet for prosjektet er å se om en stor gruppe animatører kan lage en sammenhengende historie, eller om det ender som en visuelt pen animasjonsserie uten en gjennomgående rød tråd.

Bidragsytere fra hele verden

Fire animatører fra Tyskland, Danmark og New Zealand laget det som foreløpig er ett minutt og atten sekunder med animasjonsfilm, og mens du leser dette legger femtemann i rekken, fra Israel, siste hånd på sitt bidrag som skal være klart 6. mai.

Mengden mennesker som vil være involvert før prosjektet avsluttes vites ikke, men dersom man ser til lignende prosjekter som Star Wars Uncut med sine 473 bidragsytere, kan det ende opp med å bli utrolig mange.

Nytt prosjekt – Gammel metode

Selv om første bidrag ble publisert 1. desember i fjor er metoden prosjektet tuftes på nesten 100 år gammel.

Den kreative metoden er basert på et populært selskapsspill fra den viktorianske tidsalder, og ble skapt av det 20ende århundrets surrealistbevegelse så tidlig som før 1918.

Variasjoner av denne finnes fortsatt som selskapslek som adjektivfortellinger og skrivestafetter. Men tanken bak var at surrealistene sammen skulle skape en fortelling der bidragsyterne aldri viste hva skribenten før dem hadde skrevet.