Annie troner på topp

Ken fra Banden mener Heartbeat med Annie er den beste norske låta fra siste tiår.

Foto: Kim Erlandsen
Foto: Kim Erlandsen

Kåringen av tiårets norske låt ruller videre, og mens du stemmer kan du se hva Bandens ankermann Ken Wasenius-Nilsen har valgt.

1. Annie – Heartbeat

Det er den eneste norske låta som gjør at jeg må ty til uttrykket “feitaboogie”. Annies “Heartbeat” gjør om stua mi til et koselig lite diskotek hver gang jeg setter den på, og det er en av få låter som gjør at jeg er tilbøyelig til å danse selv om kroppen ikke er fylt til randen av alkohol og kåtskap. Det er mye i verden som er “kult”, “fett”, “rafft” eller til og med “knæsjt”, men denne låta er et nivå over det. Den er rett og slett “feitaboogie”.

2. Madrugada – The Kids Are On High Street

Massive greier fra skallistvokalisten og hans medsammensvorne. Pathos-pop som gjør at du sitter igjen med alle følelsene dine strødd utover gulvet som legoklosser. Så må du samle dem sammen igjen og prøve å bygge en dypere lego-sannhet ut av det. Lykke til!

3. Bigbang – Saturn Freeway

Min personlige Bigbang-favoritt. En låt som gjør at jeg får en “fuzzy” sommerfølelse selv når jeg sklir rundt i verdens glatteste by, Trondheim, med vinden piskende i kinnene. “Saturn Freeway” ble laget før Bigbang flyttet til California, og det er igrunn litt dumt, for de burde ha kommet tilbake fra California med denne låta. Da hadde vi liksom skjønt hvorfor de dro dit.

4. Howl – Repeater

Kunne ha vært en b-side på en av mine absolutte favorittplater, Brucer’n Springsteens “Born to Run”. Drivende, storslått, deilig.

5. Ida Maria – Oh My God

Før Ida Maria klikka fullstendig Willy Wonka så lagde hun dette lille mesterverket. Låta har en energi som gjør at du har lyst til å rope refrenget opp i trynet på mora di. Noe så sjeldent som et skikkelig norsk rocke-anthem.

Spilleliste med alle låtene