Ari Behn = HEIT

Kristine Riis og Torkil Risan har vært dommere. Vi gir deg «Heit eller teit»!

Denne uka har vi fått Torkil Risan fra Et Enklere NRK og Kristine Riis fra Lørdagsrådet til å evaluere uken som har gått.

Les også: Ipod er ut!
Les også: Oslogirls er ut!

Last ned podkast fra Et Enklere NRK!

Kristines HEIT-liste

Øyenbrynene til Tone Damlie

Denne veldreide damen som trolig er en av landets vakreste kjendiser, får også tittel ”Frøken Øyenbryn 2010” av meg. Det er visst en fyr på Jan Thomas salonger som har som fulltidsjobb å fikse øyenbrynene til folk, tipper hun har vært der. Øyenbryn er altså et eget fag.

Nasjonalgalleriet

Denne uken var det premiere på kulturstripa på NRK2. Først ut var Nasjonalgalleriet. Jeg er ikke av den typen som hele tiden er tørst på kulturstoff, men dette var bra! Også er det jo gøyalt for folk å si at de skal dra en kulturstripe, dette var en utbredt twitterspøk denne uken.

Ari Behn

Faen så fett å bare ta for seg av livets goder. Han lever drømmen, og jeg tror ikke han er så veldig opptatt av å høre hva vg.no klarer å skrape sammen av motstandere. Selvfølgelig knyter det seg hos mange når man oppfører seg som et naturbarn i voksen alder og gjør akkurat som de vil! Han skrifter stadig ham enten som forfatter, festløve, kongefamiliemedlem, og nå MODELL. Hvorfor ikke? Jeg synes du er en fin modell Ari. Kanskje til og med rollemodell.

Ari Behn har blitt modell! (Foto: Per Løchen/Scanpix)
Ari Behn har blitt modell! (Foto: Per Løchen/Scanpix)

Kristines TEIT-liste

That 70`s show

Ikke skjønner jeg humoren i den serien, og ikke skjønner jeg hvorfor det går på tv hver jævla dag. Jeg får liksom ikke med meg hva de prater om, jeg tror ikke jeg skjønner humoren.

Jeg blir irritert bare jeg ser de sennepsgule genserne og pepita-rutete buksene deres, der de sitter i en eller annen garasje og snakker piss.

Hvorfor går dette enda på TV? (Foto:Carsey-Werner-Mandabach Productions)
Hvorfor går dette enda på TV? (Foto:Carsey-Werner-Mandabach Productions)

Skjebnen

Skjebnen er ut. Jeg tror skjebnen brukes mer som en krykke, enn som en virkelig tro på at alt står skrevet. Jeg tror vi bruker det som en unnskyldning når ting blir vanskelig, at man slipper å ta et valg fordi alt står jo skrevet. Jeg tror vi fører pennen selv, og det er jo det som er digg. Da er alt mulig!

Selvironi

Nå er det nok. Vi må slutte å se på overdreven selvironi som enpositiv egenskap. Det må være lov å ikke ha så mye av det. For mye selvironi grenser selvmobbing, å si negative ting om seg selv før noen andre gjør det liksom. Dette er jo et vanlig virkemiddel for komikere.

Hvor går egentlig grensen mellom overdreven selvironi som i «jeg er så tjukk og mislykka–ha–ha» og selvskading?

Torkils HEIT-liste

Blåbær

Funker i pai, smoothie og også i performance. Sist sett da Ann Liv Young plukka noen bær ut av vaginaen og pælma dem på publikum i showet sitt i Bergen. Noen dager tidligere sjarmerte hun Oslo-publikummet med å drite på scenen for deretter å la assistentene hennes dytte den tilbake i sjølve kroppen.

Heldigvis har vi hverken bilder av blåbær eller bæsj-hendelsen, men her er uansett Ann Liv Young.  (Foto: Promo)
Heldigvis har vi hverken bilder av blåbær eller bæsj-hendelsen, men her er uansett Ann Liv Young. (Foto: Promo)

Falske fotballandslag

Denne uken spilte Bahrain og Togo landskamp. Det var i hvert fall det Bahrain trodde. De rundspilte Togo og vant 3-0, bare for å finne ut at landslaget til Togo var falskt. Ingen i det togolesiske fotballforbundet hadde hørt om kampen, og det jobbes nå med å finne ut hvem personene på lagbildet er:

(Foto:http://www.soccerfanatic.com)
(Foto:http://www.soccerfanatic.com)

Kanskje litt dårlig gjort at det nok en gang gikk ut over Togo som ikke har hatt noe gått år. 8. januar i år ble spillerbussen angrepet av terrorister bevæpnet med maskingevær underveis til Afrikamesterskapet i Angola. 3 stykker ble drept og 9 skadet. Togo valgte forståelig nok å trekke seg fra mesterskapet uten at det falt i god jord hos arrangørene: Togo ble utestengt fra de neste to Afrikamesterskapene. Et skarve terrorangrep er ikke gyldig fravær for den den afrikanske fotballkonføderasjonen.

TV2

Mens vi i NRK driver og sier opp jobben på dirrer’n har TV2 Premier League i programoversikten og hadde i tillegg sju av de ti mest sette tv-programmene forrige uke.

Disse nådde nesten opp til heit-lista denne uken:
Jon Almaas: NRK-kjekkasen er klar med ny sesong av Nytt på Nytt.
Tabasco: Funker i pizza og på ostesmørbrød.
Facebook: Populært nettamfunn som flere og flere bruker mer og mer aktivt.

Torkils TEIT-liste

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen er så sjukt digg-hypen. For all del, Magnus Carlsen er spongeworthy, men som eks-sjakkstud selv så er jeg ikke imponert at Magnus Carlsen klarer å se halvfresh ut på påkosta bilder med skreddersydde klær.

Hype-gutten. (Foto: Anton Corbijn/ G-Star)
Hype-gutten. (Foto: Anton Corbijn/ G-Star)

Hypen minner meg om hun narkodama i parallell-klassen på ungdomsskolen. Hun som sugde både på og utenfor skolen. Det at hun ikke fikk Ng i forming fikk alle til å snakke om hvor sjukt flink hun var til å tegne. Hun var helt grei. Magnus Carlsen er ikke sjukt digg. Han er helt grei.

Hansi Hinterseer

Hansi Hinterseer er nå ute med en CD spesielt for sine norske fans. Det var da enda godt. (Foto: http://www.hansi-hinterseer.at)
Hansi Hinterseer er nå ute med en CD spesielt for sine norske fans. Det var da enda godt. (Foto: http://www.hansi-hinterseer.at)

Det er 1994, du er østerriker, du har en tjukk, blond hårmanke, du er eks-alpinist, skuespiller, programleder og notorisk fittjuv. Hva gjør du? Du begynner å synge.

Du velger sjangeren Heimat (la oss for enkelthets skyld oversette det uoversettelige tyske ordet Heimat, med ompamusikk). Du gir ut 25 album, kaller dem for eksempel Träum mit mir (Drøm med meg), Danke für deine Liebe (Takk for din kjærlighet), Weihnachten mit Hansi (Jul med Hansi), Goldene Weihnacht (Gylne jul) og Meine schönsten Weihnachtslieder (Mine nydeligste julesanger).

Alt er som det skal være, kjærlighets-ompa er krutt i Østerrike. Det selges Hansi som bare det i Danmark, og nå har Hansi gitt ut Norwegian Collection. Ja, det er en 2CD. CDON har megasalg på skiva nå: 5 % rabatt = du sparer 8 spenn!

Dessverre er ikke musikken like bra som utseende på Hansi og TV2-reklamen antyder.

Brødrene Dal og Vikingsverdets forbannelse

Det verste med filmen er ikke det at den ser ut som om den er filmet med mobilkamera fra Motorola. Det er heller ikke det at tullenavnene ikke holder normal KLM-klasse (Kristin Lavvansdatter er ikke like artig som Nina Pril og Nina Sisme).

Det verste er når Lars Mjøen midtveis i filmen drar igang en sang om seigmenn. Det er så mørkt og så langt unna det Brødrene Dal var at jeg ble sittende med hendene for ansiktet. Du vil ikke se dine fordums helter slik.

Når det så på siste refreng kommer en gjeng statister inn på teaterscenen ikledd Seigmenn-kostymer for å få stemninga i taket, da sitter du der og er mer hypp på å se en pornofilm med besteforeldrene dine i hovedrollen.

Brødrene Dal... grøss.. (Foto:MagCat AS)
Brødrene Dal... grøss.. (Foto:MagCat AS)

Disse nådde nesten opp til TEIT-lista denne uken:
George Bush: Hvordan et helt land kan klare å velge en sånn tulling er rart.
AIDS: Maks dritt å pådra seg. Fortsatt ingen bra kur å velge mellom.
HIV: Også veldig trist når noen får.