Artistene gjør alt for å vinne sommerlekene 2019

Fire artister konkurrerer i fem grener. Hvem kommer seirende ut av Christines sommerleker?

Det er sommer – tid for rekesmørbrød, forfriskende bad, festival og klassisk norsk sommervær!

Programleder i P3, Christine Dancke, ville spe på sommeraktivitetene til noen av landets artister og inviterte fire av dem til Oslofjorden for en real sommerkonkurranse.

Ella Marie Hætta Isaksen, vokalist i ISÁK, tok utfordringen på strak arm sammen med Chris Holsten, Sandra Lyng og Ruben.

Bingo!

Kanskje ikke sommerens mest åpenbare konkurransegren, men da artistene fikk utdelt hvert sitt bingoark med ulike oppgaver, tok det ikke lang tid før konkurranseinstinktene var i høygir.

Artistene skulle blant annet skryte av sin scenepersonlighet, ta noen kjappe armhevninger og kjøre i gang en dose allsang til den umotståelige «Jovial» av Freddy Kalas. Hvis man husker teksten da…

Målet var å gjennomføre tre utfordringer på kortest mulig tid, før man selvfølgelig måtte rope BINGO!

Fullfør teksten på sommerlåter

Chris Holsten hadde en smule vanskeligheter med å huske teksten til «Jovial», men når det kom til de klassiske sommerlåtene var han kjapt oppe ved mikrofonen.

Andre gren i Christines sommerleker gikk nemlig ut på å fullføre tekstlinjene til låter som «Idyll» og «Neste sommer» – du vet de låtene han fyren ved bålet alltid skal spille når klokken nærmer seg to på natta?

Kim, Kylie og… Jenny?

Det er ikke alltid like lett å svare kjapt og riktig når man stille uforberedt.

Deltakerne fikk i oppgave å gi Christine tre svar på bare fem sekunder, noe som resulterte i en del «brainfarts» og klumsete uttalelser fra de fire artistene. For det er vel ingen av Kardashian-søstrene som heter Jenny, eller hva Sandra Lyng?

Hvem tar det beste Insta-bildet?

Du får de sikkert i Instagram-strømmen din hver eneste dag. Folk som poserer med paraplydrinker på stranden på Granca, de sporty som klatrer på fjell i bare sports-BH med raske briller og sol i fleisen, eller de som fortsatt tror at «hot dogs or legs» ved bassengkanten er en greie.

Feriefolket har tatt over sosiale medier og konkurransen om det beste sommerbildet er brutal. Det fikk deltakerne kjenne på da de måtte konkurrere i å ta det beste sommerbildet.

– Jeg må se ut som jeg koser meg, deler Ruben fra en kajakk midt i fotoseansen.

Hvem vant? Stem på den du synes tok det beste sommerbildet i kommentarfeltet under!

Artistenes bidrag i konkurransen om beste sommerbilde. Hvem er best? Foto: Christine Dancke / NRK P3

– Vodka, tequila and marihuana

Okei, en «heads up» – forbered ørene dine… Det du nå får høre kan være lyden av neste års store sommerhit!

Deltakerne fikk nemlig i oppgave å skrive rap-verset til en potensiell sommerlåt, og innholdet i teksten hadde varierende tematikk. Sandra gikk for bitterhet, Ella for politikk og Ruben for god stemning. Chris ga det på sin side alt med alle rusmidlene han kom på. (Aldersgrense 18 år – he he).

Stem på den du synes skrev det beste rap-verset i kommentarfeltet under!

Se tidligere sommerleker fra Christine her.