Artistenes 17. mai-feiring

Øystein Greni deler sine planer for festdagen i Popsalongen.

Tre ganger tre hurra for 17. mai, og tre ganger tre hurra for morgendagens sending av Popsalongen.

På nasjonaldagen får Aishath høre hvordan en rekke artister skal feire, og her er en liten sniklytt.

Magnus Eliassen fra Sirkus Eliassen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Magnus Eliassen, Sirkus Elisassen:

– Jeg skal spise is i bunaden min, og kose meg skikkelig. Jeg ønsker alle en riktig god 17. mai, gratulerer med dagen!
17. mai Magnus Eliassen

Frida Amundsen og Aishath i Popsalongen. (Foto: NRK P3)

Frida Amundsen

– Jeg pleier å feire i min lille bygd, Vaktdal, og der pleier det å være et oppsett hvor barneskolen står for underholdningen. Alle samles, vi er jo ikke så mange i bygden. Det er familie, bunad og is.

– I år skal jeg ha min første 17. mai her i Oslo, uten bunad, men med helt nye ting. Det blir veldig spennende, jeg skal treffe venner og kose meg, det håper jeg dere gjør også.
17. mai Frida Amundsen

Øystein Greni fra Bigbang. (Foto: NRK P3)

Øystein Greni, Bigbang:

– Jeg synes barnetoget i Oslo er helt glimrende, jeg brukte selv å gå med Bolteløkka barneskole. Det var ganske kult.

I sin tid meldte jeg også på Forsøksgym, som var veldig anarkistiske og anti 17. mai og anti nasjonalisme. Jeg var sivilarbeider der, og gjorde det egentlig for å være kjip, men så endte det opp med å bli veldig gøyalt. Vi spilte trommer, husker jeg.

– Datteren min Julia er 8 år, og jeg har mast på henne for at hun skal gå i barnetoget med Lilleborg skole. Så da skal jeg se på det, før Big Bang skal spille på 17. mai for alle i Kubaparken. Det er et veldig bra og gratis arrangement, med et viktig multikulturelt fokus.

17. mai Oystein Greni

Ina Wroldsen sammen med Aishath i Popsalongen. (Foto: NRK P3)

Ina Wroldsen, Ask Embla:

På 17. mai er jeg i Sandefjord hvor jeg spiser is og pølser med sønnen min. Vi skal se på korps og kose oss, jeg elsker 17. mai, så dette blir en deilig dag.
17. mai Ina Wroldsen

Hør planene til flere artister i Popsalongen på 17. mai, fra klokka 13-15.