ARY ut i Europa

Pophåpet er valgt ut av P3 til å representere Norge under bransjetreffet Eurosonic i Nederland, det største i Europa.

Hvert år sender P3 en lovende artist eller band som kanalen har tro på kan slå gjennom internasjonalt til talentfestivalen.

ARY har imponert såpass at artisten er P3s utsendte til festivalen i januar, blant hundrevis av andre europeiske band og artister.

ARY. Foto: Olav Stubberud
ARY. Foto: Olav Stubberud

– Jeg er sikker på at ARY vil sørge for bankende hjerter og stor interesse under Eurosonic, sier P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

Vil røre mennesker

21-åringen strålte da hun fremførte en coverversjon av Kendrick Lamars «King Kunta» hos Christine.

Hun er aktuell med to låter på P3s spillelister – «Higher» og «Telescope»-samarbeidet med Carl Louis.

– Nå fikk jeg lyst til å begynne å gråte. Det er helt fantastisk! Jeg føler meg utrolig heldig, og ikke minst klar for å vise de at de har valgt riktig, sier hun.

Hva er målet ditt med musikken?

– Det er å røre mennesker. Jeg vil skape noe, og helst vil jeg skape noe vakkert. Ikke alt man skaper kan bli vakkert selvfølgelig, men man trenger vel stygge ting for at andre ting kan få være vakre? Målet mitt er å leve i og med musikken min hver dag. Og dele den med alle som vil være en del av den.

Ary – «King Kunta» (cover):
https://youtu.be/yczLkNwREzA

– Fantastisk stemme og fengslende låter

Borch Bugge er sikker på at ARY kommer til å gjøre seg bemerket når hun drar nedover kontinentet for å spille.

– ARY har egentlig veldig mye av det som skal til for å gjøre seg bemerket internasjonalt. Hun har en fantastisk stemme, en god evne til å skrive fengslende låter og et apparat som har både mye kompetanse og godt nettverk rundt seg.

Tidligere har P3 sendt blant andre Aurora Aksnes, Mikael Paskalev, Kaizers Orchestra, Marit Larsen og Emilie Nicolas.

– Det har betydd veldig mye for meg! Jeg hadde nylig en utsolgt konsert i Amsterdam, og jeg tror det var på grunn av Eurosonic-opptredenen. Tror mange oppdaget meg den kvelden! sier Aksnes om muligheten i Nederland.

ARY, som egentlig heter Ariadne Loinsworth, har laget musikk i et år. Hun føler det er en enestående sjanse til å vise frem materialet på en internasjonal scene for første gang.

– På en måte betyr også denne spillejobben at det har blitt seriøst. Det er én ting å leke i kulissene her hjemme i Norge, og jeg trives utrolig godt med det, men jeg føler dette er next-level-shit. En sjanse til å komme ut av komfortsonen og vise frem hvem vi er og hva vi får til.

Ary – «Higher»: