Ask Embla vil ut i verden

De har skrevet låter for blant annet Britney Spears og One Direction. Nå vil duoen i Ask Embla ta verden med storm, i egen innpakning.

Ask og Emblas første single «Father’s Eyes» har gjort det godt på VG-lista den siste måneden, og har fått ekstra bein og gå på etter at de spilte på Rådhusplassen i Oslo.

Se Ask Embla framføre «Father’s Eyes» på Rådhusplassen her

Låtskrivere med eget prosjekt

Norske Ina Wroldsen og islandske Arnthor Birgisson har sammen, og hver for seg, vært låtskrivere for noen av de største internasjonale stjernene, som for eksempel One Direction, Britney Spears, Shontelle, Jennifer Lopez og Pussycat Dolls. Nå er de strålende fornøyd med at de får være en del av Topp 20-turneen og stå på scena som Ask Embla.

– Vi har det så fint om dagen, fordi det går så bra i Norge. Vi er egentlig litt overraska over mottakelsen, og nå har vi lyst til å få Ask Embla over grensene og ut i Europa, sier Ina fornøyd. 

Hun og Arnthor har jobbet sammen for å få albumet «Northern Lights» ferdig i mange år, og det virker som om samarbeidet går svært bra.

Vi er musikalske soulmates.

– Vi er musikalske soulmates. Når jeg gjør akkurat det jeg vil og det jeg elsker, så er alltid Arnthor med og forstår akkurat hva jeg mener og hvor jeg vil hen.

Shontelle

Hvordan skiller dere det å skrive låter for andre, fra å lage musikk for Ask Embla?

– Når vi skriver for andre skriver vi på bestilling. Med Ask Embla er alt mye friere og vi trenger ikke å skrive om bestemte tema eller bruke bestemte akkorder, sier Ina.

Av andre musikkprosjekter de har gjort sammen, trekker Ina fram arbeidet med «Impossible» for Shontelle, som et av høydepunktene. Arnthor og Ina har skrevet låten sammen og den er produsert av Arnthor.

Når det gjelder Ask Embla vil de beskrive lydbildet som emosjonelt, melankolsk og dramatisk, pakket inn i skandinavisk elektro-pop.

Vi kjenner det instinktivt med en gang. Dette er en Ask Embla-låt.

– Vi kjenner det instinktivt med en gang. Dette er en Ask Embla-låt, forteller Arnthor.

Ny musikkvideo

Da de musikalske sjelevennene kom til Bodø for Topp 20, hadde de akkurat vært på musikkvideo-innspilling til «Father’s Eyes», i Oslo. Paul Laukli har regi og foto.

– Vi kan ikke si så mye mer enn at videoen blir kjempekul, og at den kommer om rundt en måneds tid. 

Ina og Arnthor har holdt på med musikk i rundt 12 og 18 år, men det var først da de begynte å skrive for andre at karrièrene deres virkelig tok fart. Nå er de kjempeglade for at de er med på Topp 20-turneen og beskriver det som en boost for arbeidslysten videre.

Da jeg var rundt 20 og ville bli berømt, var jeg kjempemisunnelig på de som fikk være med på turneen.

– Det er veldig spesielt. Da jeg var rundt 20 og ville bli berømt, var jeg kjempemisunnelig på de som fikk være med på turneen. Jeg ble nesten litt sur. Derfor føles det enda mer som en seier å få være med på det nå. 

 Tidlig ute før showet

Tidlig ute for å få de beste plassene. Foto: Erlend Lånke/NRK.
Tidlig ute for å få de beste plassene. Foto: Erlend Lånke/NRK.

Ronja Vistnes(15) og Kine Amalie Forslam(15) hadde møtt opp i Solparken klokka 10.00 for å være sikre på at de har de beste plassene i kveld.

– Det er så fint at det ikke koster noe og at alle kan komme. Vi har reist fra Mosjøen helt hit, for å få med oss det her, forteller jentene.

Jentene gleder seg aller mest til å se Sirkus Eliassen og Robin og Bugge.

Jeg så Robin og Bugge i Trondheim, og det var kjempebra.

– Jeg liker musikken til de og begge lager så god stemning. Jeg så Robin og Bugge i Trondheim, og det var kjempebra og veldig gøy, forteller Ronja.

Hun har prøvd å få med seg Topp 20-showet flere sommere på rad,og reiste altså til både Trondheim og Bodø i år for å få sin dose gratiskonsert.