Første artist til P3 Gull

Astrid S. er blant artistene som skal spille live på P3 Gull. Om hun selv fikk bestemme ville scenen vært et enormt akvarium fylt med haier.

Under åpningen av fjorårets P3 Gull fremførte Astrid S. låta «Vi er perfekt men verden er ikke det» balanserende på toppen av Skur 13 i kjølig vinterluft.

I år skal skal hun igjen spille live på P3 Gull 2018 og P3 har tatt turen til Astrid S. sitt barndomshjem i Rennebu for å bli litt bedre kjent med artisten. ❤️

Hva er det viktigste i jobben din?
Det å være artist er veldig personlig – jobben er rett og slett meg! Så det viktigste er at jeg har det bra slik at det utstråler av det jeg skaper. Jeg sørger for det ved å ta kontroll over min egen karriere, være flink til å kommunisere og kun gjør ting jeg kan stå inne for. Altså å være glad og å ha det bra.

Hva ville vært ditt ultimate sceneshowet på P3 Gull? Ingen grenser!
Jeg elsker vann. Så kanskje en foss på scenen? Backdropen kan være et enormt akvarium med masse fisk – og haier. Så kan jeg enten hoppe ut fra fossen eller svømme med haiene under et fett gitarriff. ?

Astrid Smeplass (22) gleder seg til å spille på årets P3 Gull. Foto: Henriette Dæhli

Guilty pleasures ?
Jeg er ekstremt glad i «Africa» med Toto! Det er egentlig ikke en guilty pleasure. For det er ikke et begrep i livet mitt – jeg står for alt jeg liker. ?

Om du kun kunne spille en av dine egne låter resten av livet, hvilken ville det vært?
Det ville vært min nyeste låt: «Emotion». Det er den beste låten jeg har produsert hittil. Det er også første gang jeg har følt at jeg har utviklet meg og tatt et steg videre. I tillegg er låten ny så jeg blir ikke lei den så fort.

Hvilken overskrift skulle du ønske stod på forsiden av avisene i dag?
«Trump har gått av som president.»

Om det skal handle om deg da?
«Astrid S. sin nye låt går viralt.» ?

Topp 3 musikkopplevelser siste året?
1. Å slippe min nyeste låt «Emotion»
2. Spille på norske festivaler denne sommeren – spesielt i Stavern.
3. Jeg har brukt så mye tid i studio at jeg rett og slett ikke kommer på noe annet.

Hvilket århundre ville du helst vært artist?
Garantert 80-tallet! Det virket helt fantastisk: Musikken, klærne og populærkulturen var fargerik og spennende. Pop tok så sykt av det tiåret. Jeg tror jeg hadde likt å gå i ville klær med knallfarger og pastell-farget øyenskygge. Kanskje jeg hadde hatt hockeysveis eller permanent?

 

https://gph.is/2yyzLZt

 

Hva gjør deg flau?
Nesten ingenting! Men kanskje det å være litt forsinka og ikke klare å holde en avtale. Eller å ikke prestere slik folk forventer. For eksempel når jeg spiller inn en musikkvideo med mange mennesker rundt meg. Jeg er tross alt sanger og ikke skuespiller.

Hva blir du stolt av?
Jeg blir ufattelig stolt om venner eller familie får til noe som jeg vet har vært tøft for dem. Det samme gjelder meg selv. Jeg synes for eksempel at det er ubehagelig å snakke om følelser og jeg er litt konfliktsky. Derfor gir jeg meg selv et klapp på skulderen om jeg tør å ta opp vanskelige temaer. ?

Hvilke instrumenter må til for å lage den ultimate musikken ?
Jeg liker best å begynne med piano eller gitar. ? Akustiske instrumenter er undervurdert og kan ofte passe fint inn i den elektroniske musikken. Det gjør musikken mer organisk.

Hkeem & Temur - P3 Gull 2017. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Hkeem & Temur under fjorårets P3 Gull. Foto: Tom Øverlie

Hvem har du på topp fem profil-søk på instagram akkuratt nå?
1. Dua Lipa – dualipa
2. Julie Bergan – juliebergan
3. Sigrid Solbakk Raabe- thisissigrid
4. Zara Larsson – zaralarsson
5. NRK P3 – nrkp3

Hva er din favoritt-emoji?
Lilla smilende djevelhorn-emoji. ?

Hvilke spørsmål har du aldri noensinne blitt stilt ?
Hvor er kaninen min gravlagt?

Hva er svaret?
Den ligger gravlagt rett her i bakhagen utenfor barndomshjemmet mitt… ? ?

Hvordan skal du feire 22-årsdagen din?
Planen var å feire den med venner i L.A. den 29. oktober, men de jeg kjenner der er ikke hjemme. Derfor tenker jeg kanskje å finne på noe hyggelig alene. Dra på Six Flags for eksempel! Jeg trives i eget selskap så det blir bare fint.

Se Astrid S. opptre på P3 gull i fjor:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KsgbN3eZrJA?start=45&w=560&h=315]