Stor seier til P3

P3 sanket inn hele åtte priser under prisutdelingen Prix Radio i helgen.

Stemningen sto i taket, fredag 19. september, da rundt 300 radiofolk satte hverandre i stevne under radioprisutdelingen, Prix Radio 2014, på Thon Hotel Ullevål Stadion. Og det var stor NRK-dominans på listen over vinnere. Av totalt 17 priser vant NRK hele 14. P3 vant åtte priser.

 

Se hele vinnerlisten nederst i artikkelen.


 

Vant over Radioresepsjonen

– Fyyyyy fillern, det var så gøy, sier Niklas Baarli fra Verdens Rikeste Land etter at de vant prisen for «Årets sendeflate» under den store radioprisutdelingen.

Prisdrysset skjedde under avslutningen av Radiodager, som er et to dagers-arrangement for radiobransjen.

– Det er tredje gangen vi har vært nominert til akkurat denne prisen, så det er tydelig at vi har gjort noe riktig det året her. Nå skal jeg spole tilbake og evaluere. Jeg er veldig glad i evaluering, supplerer medprogramleder Mathias Nylenna.

Verdens Rikeste Land vant tre priser under årets Prix Radio. (Foto: Eileen Danielsen, NRK P3)
Verdens Rikeste Land vant tre priser under årets Prix Radio. (Foto: Eileen Danielsen, NRK P3)

Lytteren inviteres inn og føler seg som kompis med stortingsrepresentantene, sa juryen i sin begrunnelse. Men det stoppet altså ikke der for Verdens Rikeste Land. De hentet nemlig også prisen for «Årets nyhetsprogram» og for «Årets humor».

– Vi slo Radioresepsjonen på humor! Det skal jo ikke være mulig. Og så slo vi Anne Grosvold i «Årets nyhetsprogram». Det er helt sinnssykt, utbryter Baarli.

 

Årets morsomte

Prisen for «Årets humor» vant Baarli for et innslag der han ringer til en facebookvenn og gir ham en muntlig statusoppdatering.

– Jeg tenkte; hvem fra barneskolen er det jeg ikke har snakket med på kjempelenge? Så fant jeg Kristoffer. Han er verdens flotteste fyr, og han svarer som en gud. Han er nitti prosent av denne prisen, sier Baarli.

Hør innslaget her:

 

– Jeg går ingen plass uten Ronny

Det drysset også over P3morgen under årets utdeling. De fikk prisene for «Årets programlederteam», «Årets morgenflate» og «Årets radioøyeblikk».

Årets programlederteam, Silje Reiten Nordnes og Ronny Brede Aase. (Foto: Eileen Danielsen, NRK P3)
Årets programlederteam, Silje Reiten Nordnes og Ronny Brede Aase. (Foto: Eileen Danielsen, NRK P3)

– Vi skalv jo begge to da vi sto på scenen, forteller Ronny Brede Aase etter at han og programledermakker Silje Reiten Nordnes fikk prisen for årets programlederteam.

– Det var en fysisk reaksjon som jeg ikke var forberedt på, legger Nordnes til.

– Det var så latterlig mange bra konkurrenter. Jeg trodde oppriktig at jeg og Silje ikke hadde en sjanse i det løpet der, sier Aase og fortsetter:

– Og ikke minst, jeg har fått verdens beste programlederkollega i Silje Nordnes og jeg håper at hun aldri slutter. Da blir jeg forbanna altså, smiler Aase.

– Jeg går ingen plass uten Ronny, sier Nordnes.

Radioøyeblikket P3morgen vant pris for, var da Jonas Gahr Støre overrasket Live Nelvik på bursdagen hennes.

Se det her:

 

Vant for andre år på rad

Prisen for «Årets nyhetsbulletin» gikk til P3nyheter, og årets DJ-pris fikk Jørn Kaarstad for andre år på rad – i år for sitt nye program “Jørn”, som hadde premiere tidligere i år. Programmet hadde kun vært på lufta i kun noen uker da søknadsfristen til Prix Radio gikk ut.

Jørn Kaarstad vant prisen for «Årets DJ» i år igjen. (Foto: Eileen Danielsen, NRK P3)
Jørn Kaarstad vant prisen for «Årets DJ» i år igjen. (Foto: Eileen Danielsen, NRK P3)

– Det er helt konge. Det er gøy med en sånn anerkjennelse. Spesielt når man er nominert blant så mange dyktige folk. Jeg er litt satt ut, sier Kaarstad.

Med så mange priser var P3 definitivt blant kveldens store vinnere. Rundt i lokalet gikk både smilende radiopersonligheter og fornøyde radiosjefer. Bjørn Tore Grøtte, med tittelen redaksjonssjef radio i P3, hadde naturligvis grunn til å smile litt ekstra.

– P3 har gjort en fantastisk jobb med å speile og definere ung virkelighet. At vi får så mange priser viser at vi har lykkes faglig, sier han.

 

Radioresepsjonen vant igjen

Radioresepsjonen, som nylig ble flyttet over til digitalkanalen P13, gjentok fjorårets bragd og kan nok en gang smykke seg med tittelen “Årets Radionavn”.

Det er sjette gang at trioen bestående av Bjarte Tjøstheim og brødrene Steinar og Tore Sagen får denne prisen. “Årets Radionavn” er en publikumspris kåret av lytterne gjennom avstemming på radio.no. Radioresepsjonen skal ha fått hele 52 prosent av stemmene, i følge VG.no.

Hva er Radiodager?

Radiodager startet med utgangspunkt i NRK som et felles dugnads-prosjekt med det øvrige radio-Norge. Fra 2006 ble Foreningen Radiodager etablert som en frittstående, selvstendig enhet med NRK, P4, Kanal 24 (senere SBS Radio Norge) og Norsk Lokalradioforbund som eiere.

Vinnerne under Prix Radio 2014:

Årets sendeflate
Verdens rikeste land, NRK P3

Årets spesialprogram
Briskeby, et hørespill av Liv Heløe, NRK P2

Årets direktesending
Ekstrasending om orkanen «Ivar», NRK Trøndelag/P1

Årets reportasje
Homoeventyr, Ukeslutt NRK P1/P2

Årets intervju
Intervju med Siv Jensen, P4

Årets humor
Niklas oppdaterer facebook-venner, NRK P3

Årets promo
Hoppuka, NRK Sport

Årets nyhetsbulletin
Helikopterstyrt, P3nyheter, NRK P3

Årets nyhetsmagasin
Verdens rikeste land, NRK P3

Årets programleder/programlederteam
Ronny Brede Aase og Silje Reiten Nordnes, NRK P3

Årets DJ
Jørn Kaarstad, NRK P3

Årets radioøyeblikk
Jonas Gahr Støre overrasker Live, NRK P3

Årets radiotalent
Julie Ha Tran, Radio Norge

Årets morgenflate
P3morgen, NRK P3

Årets Fagpris
NRK P1+ – lanseringen av den nye digital kanalen høsten 2013.

Årets radionavn
Radioresepsjonen, NRK P13

Årets hederspris
Karl Otto»Kalle» Lisberg, P4