Attitude fra mental jukeboks

Ukas Urørte låt “Attitude” dukket opp fra intet. Bli bedre kjent med Autopilot Club, som ønsker å skape energi og nerve med musikken sin.

Finn Baardsen utgjør soloprosjektet Autopilot Club (Foto: Irèn Gjertsen)
Finn Baardsen utgjør soloprosjektet Autopilot Club (Foto: Irèn Gjertsen)

Ukas Urørte låt “Attitude” dukket opp i en mental jukeboks fra intet. Bli bedre kjent med Autopilot Club, som ønsker å skape energi og nerve med musikken sin.

Urørt mener:

“Ordknapphet er noen ganger til det beste, og Autopilot Club pumper ut sitt kortfattede budskap i tunge, adrenalinbrusende vendinger. Pur attitude!”

Hør låta “Attitude” her:
Autopilot Club – Attitude
Mer på: Urørtprofilen til Autopilot Club

Autopilot Club er soloprosjektet til Finn Baardsen (41). Samboeren hans Lisbeth Røstad (40) synger også på et par av låtene. Det å bli kåra til Ukas Urørt kom som en stor overraskelse.
– Jeg tar det som et stort kompliment!

Tidlig innflytelse

Med en far som spilte i Bergen Beat-bandet Rhythmic Six, hadde alternative musikksjapper og var konsertarrangør fra 70 til 90-tallet, har Finn Baardsen praktisk talt vokst opp med musikk.
– Man blir introdusert for mye bra musikk opp gjennom årene på den måten. Far tok meg med til London da jeg fylte 16 og kjøpte min første ordentlige gitar.

Uncle Sam`s Wig Wam Party var det første bandet Finn ble med i. Etter en ikke altfor suksessrik Norgesturné ble han lempa ut derfra og starta prosjektet Scarecrow.
– Her fikk jeg testet mine evner som låtskriver og vokalist. Det var en nyttig tid!

Bandet Sarina Nut Company resulterte i to utgivelser og en haug med spillejobber. I 1997 flytta han til Oslo og holdt lav profil frem til han skaffet seg innspillingsmuligheter for et par år siden.

Finn Baardsen har spilt i flere band opp gjennom åra. Nå er det Autopilot Club som gjelder (Foto: privat).
Finn Baardsen har spilt i flere band opp gjennom åra. Nå er det Autopilot Club som gjelder (Foto: privat).

Mental jukeboks

Låta ”Attitude” handler om meningers mot, og hvor befriende det kan være.
– Den kan like gjerne handle om meg selv som andre. Låta er et resultat av et øyeblikks frustrasjon.

Finn har en egen mental jukeboks, og her dukka ”Attitude” opp fra intet. Etter få timer var den fiks ferdig og klar til opplastning på Urørt.

Rifforientert musikklaging

Mannen som har Rose Tattoo, Black Crowes og Soundgarden som store inspirasjonskilder, har ingen metodikk rundt hvordan han lager musikk, det er avhengig av type låt. Men siden han er gitarist blir det stort sett rifforientert. Derfra bygger han opp resten av låtene.

– Men det kan også være en trommegroove som trigger meg. Med mitt andre prosjekt Finn legger også gitaren grunnlaget i låtbyggingen, men med en litt mer ekperimentell vinkling.

- tar det som et stort kompliment å bli kåra til Ukas Urørt.

Energi og nerve

Autopilot Club prøver å oppnå både energi og nerve med musikken sin.
– Jeg tror også at min 70-talls inspirasjon kommer til uttrykk. De fleste låtene handler om livets mer skyggelagte sider, jeg finner det som tema langt mer attraktivt og rikere fasettert enn solsiden.

Kvalitet på Urørt

Finn synes det ligger veldig mye kvalitetsmusikk på Urørt, men vil trekke frem spesielt to band:
Mellomgass; tøffeste bandet i Bergen, dette har seriøs attityde! MT SIX–låta “Elvis is dead” er en klassiker. Jeg liker deres blanding av stilarter.

– En siste appell til folket?
– Gled en medborger i dag: Si hva du mener, og men hva du sier.

Hør hele intervjuet på onsdagens Urørtsending, mellom klokka 21 og 23.