Avlyser konsert i Israel

Neil Young & Crazy Horse skulle i utgangspunktet spille i Tel Aviv til uka, men israelsk politi avlyser konserten grunnet rakettfaren.

Neil Young og bandet hans Crazy Horse har avlyst deres planlagte konsert i Israel.

Grunnen skal ifølge Jerusalem Post være sikkerhetsbekymringer, ettersom den militære situasjonen i Israel har eskalert de siste dagene.

Få med deg siste nytt om den israelsk-palestinske konflikten her.

Rakettoppskytninger gjør det utrygt

Neil Young ser frem til å spille konserter i Israel og Palestina når det blir fred. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Neil Young ser frem til å spille konserter i Israel og Palestina når det blir fred. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

I utgangspunktet skulle konserten avholdes 17. juli i Hayarkon Park i Tel Aviv, men i en pressemelding blir kanselleringen bekreftet av en representant for den kanadiske artisten.

– Det er med tungt hjerte vi må avlyse vår eneste konsert i Israel. Dette gjør vi fordi rakettoppskytningene de siste dagene har gjort arrangementet utrygt for publikum, sier Shuki Weiss i pressemeldingen.

– Vi skulle ønske vi fikk spille for fansen vår, men vi ser frem til å kunne spille konserter i Israel og Palestina når det blir fred, står det også i pressemeldingen ifølge Rolling Stone.

Møtt mye motbør

Young har møtt mye press fra aktivister og musikere, som har bedt ham å boikotte Israel grunnet deres behandling av palestinerne.

Les også: Gaza-flyktning til topps i arabisk idol

Men avgjørelsen om å avlyse konserten ble ifølge Rolling Stone ikke tatt av 68-åringen selv. Det er politiet som skal ha satt foten ned. En talsmann for det israelske politiet sier at dette var for «å ikke utsette folk som befinner seg i rekkevidde for rakettene fra Gaza for unødvendig risiko.»

Rundt 30 000 mennesker skal ha kjøpt billetter til konserten med Neil Young & Crazy Horse i Tel Aviv, som ville vært Youngs første opptreden i Israel siden 90-tallet.

Roger Waters skrev åpent brev

Roger Waters. (Foto: NTB Scanpix, AP, Dave Allocca)
Roger Waters. (Foto: NTB Scanpix, AP, Dave Allocca)

En av dem som har lagt press på Neil Young er den engelske musikeren Roger Waters. Han skrev et åpent brev til den kanadiske artisten som han publiserte 11. juli på Facebook-siden sin.

I brevet, som du kan lese her, ber Waters 68-åringen om å avlyse konserten sin.

– Jeg publiserer dette brevet i lys av de siste forferdelige hendelsene i Israel og Gaza. Jeg er forferdet over mangelen på svar fra myndighetene våre, og dette er et siste forsøk på å appellere til Neil Youngs mulige anerkjennelse av menneskerettighetene.

Artister som Lana Del Rey, Lady Gaga og Backstreet Boys skal også spille konserter i Israel i løpet av de neste månedene, men ingen av disse har foreløpig avlyst konsertene sine.

Kommer til Bergen

Neil Young & Crazy Horse tar turen til Bergen 1. august. I fjor sommer spilte rockelegenden og bandet en konsert som fikk terningkast fem av P3s anmelder, som blant annet skrev:

– Hovedpersonen selv gjør en svært god figur på scenen. Det som kunne vært en omreisende, aldrende mann uten selvinnsikt nok til å gå av med rockepensjon viser seg i stedet som en vital og fremdeles i stor grad relevant artist denne kvelden.

Se Neil Young spille «Hey Hey, My, My (Into The Black)»:
http://www.youtube.com/watch?v=QeH8s_RAuTI