Avlyser VG-lista 2020

– Det vil være uansvarlig av oss å samle 40 – 50 000 barn og voksne, kanskje flere.

Spredningen av korona-viruset har ført til at mange arrangementer i Norge har blitt avlyst den siste tiden, og fredag bestemte VG sammen med NRK at også «VG-lista 2020» avlyses.

Showet pleier å samle tusenvis av ungdom på Rådhusplassen i Oslo i juni, og skulle i tillegg arrangeres i Bergen og Trondheim i juli måned.

Tar høyde for risikoen

Alt dette er nå avlyst, det til tross for at man ikke vet hvordan situasjonen ser ut om tre måneder.

– Vi har konkludert med at det vil være uansvarlig av oss å samle 40 – 50 000 barn og voksne, kanskje flere, på Rådhusplassen en kveld i juni. Selv om koronaviruset forhåpentlig har nådd sin topp i utbredelse i Norge innen juni, og er på vei tilbake, tar vi høyde for at det fortsatt kan være risikoer forbundet med å ha arrangementer som samler så store folkemengder på relativt liten plass, sier kommunikasjonssjef for VG-lista, Øyvind Næss, i en pressemelding.

Over 200 i arbeid

Planleggingen har allerede pågått lenge.

– VG-lista på Rådhusplassen er et gigantisk arrangement, med en stab på over 200 personer i arbeid i kulissene for å avvikle showet i trygge rammer. Mange av dem har vært i gang med planleggingen i måneder allerede. Av hensyn til alle som allerede arbeider med, eller som snart skulle i gang med ulike VG-lista oppdrag, var det viktig med en avklaring nå. Vi føler oss sikre på at konklusjonen måtte ha blitt den samme, selv om vi hadde ventet en måned med å ta beslutningen, sier kommersiell direktør i VG, Christian Haneborg, i pressemeldingen.

Da får vi heller drømme oss tilbake til tidligere show, og her er noen av høydepunktene fra fjorårets VG-lista:

🎵 Ina Wroldsen – Strongest 🎵

🎵 Chris Holsten – I’ll Be Allright 🎵

🎵 Astrid S – The first one 🎵

🎵 Lars Vaular – Kroppsspråk 🎵

🎵 Isah + Dutty Dior – Hallo 🎵

🎵 Julie Bergan – Don’t Give Up On Me Now 🎵