Baauer til Pstereo

Mannen bak årets musikalske fenomen, «Harlem Shake», gjester Trondheim i sommer. Du kan danse deg til festivalpass!

Den amerikanske produsenten og DJen Baauer ble i dag bekreftet til festivalen Pstereo, som finner sted på Marinen i Trondheim 16.-17. august.

Fra før av er navn som Monster Magnet, The Xx, Graveyard, Dry The River, Oslo Ess og Phil T. Rich bekreftet til festivalen.

Globalt dansehysteri

Det er likevel grunn til å tro at festivalen må finne fram de største bokstavene til festivalplakaten til dagens booking. 23 år gamle Harry Rodrigues, som Baauer egentlig heter, topper nemlig i skrivende Billboards Top 100-liste med sin singel «Harlem Shake» og er i ferd med å bli en internasjonal stjerne – godt hjulpet av dansefenomenet ved samme navn.

Baauer ble nemlig brått allemannseie etter at stadige nye varianter av harlem shake-dansen dukket opp på YouTube for omtrent tre uker siden. Videoen som trolig startet den globale videotrenden ser du her:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8vJiSSAMNWw&w=640&h=360]

Selve låten ble imidlertid sluppet allerede i juni i fjor. Et norsk militærbidrag som ble lagt ut på nettet for to uker siden, har allerede over 34 millioner visninger.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=4hpEnLtqUDg&w=640&h=360]

Skrillex, Diplo og Jay-Z er fans

23-åringen fra Connecticut har imidlertid avslått så godt som alt av spinoff-tilbud som følge av ”Harlem Shake”-kjøret. Han fokuserer i stedet på å lage en EP sammen med LuckyMe, et annet sentralt navn i trap-sjangeren, gjøre drøssevis med klubbjobber utover våren og jobbe videre med nye singler og et album.

Fremtiden ser uansett lys ut for Baauer: Han har i løpet av kort tid blitt heiet fram av elektronikastorheter som Rustie, Diplo og Skrillex, og har i tillegg turnert med ingen ringere enn Jay-Z.

Vil du vinne festivalpass til Pstereo?

Send inn din råeste, morsomste eller mest kreative versjon av «Harlem Shake»-dansen på YouTube, Vimeo eller et annet kurant videoformat til p3musikkonkurranse@nrk.no innen fredag 15. mars.

Merk mailen med «Harlem Shake» i emnefeltet, og husk å legge ved kontaktinformasjon i emnefeltet.   

Vinneren får to festivalpass til Pstereo, samt en heftig pakke med festival-hettegenser, -t-skjorte, -bok og annet snadder. En danseglad jury trekker og kontaktervinneren i løpet av uke 12, og de beste bidragene presenteres i en egen sak på disse sidene.

Lykke til – shake it!

For ytterligere inspirasjon: 

http://youtu.be/0IJoKuTlvuM

http://youtu.be/ECsYsc0hCQ8