– Banal bookingfilosofi

Håkon Moslet mener Quartledelsen bygger luftslott.

Håkon Moslet (Foto: NRK)
Håkon Moslet (Foto: NRK)

Håkon Moslet mener Quartledelsen bygger luftslott.

– Fra begynnelsen av var Quart en festival med ekstremt høy partyfaktor. Nå virker det som det nye ledelsen vil fokusere på å lage et gigantisk party med et par middels gode headlinere, sier P3s musikksjef i etterkant av Quarts annonsering av Slash som headliner.

Quart-investor Trygve Buli har tidligere annonsert at festivalen har et bookingbudsjett på 30 millioner kroner. Dette er mer enn noen annen norsk festival. Festivalledelsen gikk høyt ut og sa de ville booke AC/DC – bandet som solgte ut konserten på den nye arenaen på Fornebu på tjue minutter. I stedet ender de opp med Slash, som Moslet mener er en artist som er passe stor til å fylle Rockefeller.

Telenor Arena på Fornebu har en kapasitet på 23.000 konsertgjester, mens Rockefeller har en maksgrense på 1300 gjester.

Mangler kred

Moslet mener at det må mer enn penger til for å vinne festivalkrigen på Sørlandet.

– Dersom jeg var manager for eksempelvis Coldplay, ville jeg ikke latt dem spille på Quart. Rammene er helt feil. Festivalen har mistet troverdighet, den gikk tross alt konkurs i 2008. Nå har den blitt reddet av et par rike onkler, som virker som de ikke vet helt hva de driver med.

Tøff bookingkrig

På sikt tror ikke Moslet det er rom for to store festivaler på Sørlandet. Hovefestivalen gikk seirende ut av første rundt, da Quart ble slått konkurs på forsommeren 2008.

– Det kan godt hende vi får to festivaler i 2009, men på sikt er det nok kun rom for én. Toffen (bookingsjef for Hove) er ekstremt good på booking, men festivalen har jo gått i underskudd sine to første leveår. Derfor blir det spennende å se hvordan dette utvikler seg.

– P3 drepte ikke Quart

I etterkant av kritikken rettet mot bookingen av Slash, har mange ment at P3 og andre medier ødela for den gamle quartfestivalen, og nå forhåndsdømmer Quart 2009 nord og ned. Dette tilbakeviser Moslet.

– P3 har siden starten vært en viktig samarbeidspartner for Quart. Viktigheten av dette kommer blant annet fram i Pål Hetlands nye bok om festivalen. Dersom Quart 2009 blir gjennomført,vil selvfølgelig P3 gi dem en sjanse, selv om jeg mener de har kommet skeivt ut i starten.

Har du troen på Quart 2009? Diskutér under.