Bass med syre

Funkin` Matt er ukas gjestemikser hos Christine.

Funkin` Matt er for de fleste her i Norge et relativt ukjent navn. I utlandet derimot, gjør han det stort. På lørdag får du stifte bekjentskap med house-tonene til Tønsberg-gutten Mats, også kjent som Funkin` Matt. Han er nemlig helgas gjestemikser hos Christine på P3.

– Det er litt komisk hvordan jeg oppdaget Funkin` Matt, forteller Christine.

– Jeg hørte låten hans på BBC, og den ble presentert som «big track from Norway» eller noe i den duren. Jeg må innrømme at jeg ble litt flau over at jeg ikke hadde hørt om denne fyren før, ler P3s bass-dronning. Og legger til:

– Singelen «In or Out» er sykt fet!

Vidunderbarn?

Mats har lenge vært på Christines liste over ønskede gjestemiksere, og da han ble spurt var han ikke vanskelig å be.

– Det er veldig kult å skulle bli spilt på norsk radio! Jeg har blitt spilt mye på engelsk og belgisk radio, men ikke så mye i Norge. Så det er veldig kult, forteller Mats.

Funkin` Matt begynte å produsere fra gutterommet som 12-åring. Som 16-åring fikk han sin første platekontrakt.

– Jeg tror at sammen med min første store spillejobb i Amsterdam som 21-åring var det å få platekontrakt mitt største høydepunkt så langt. Jeg husker at jeg sprang rundt i huset og hoppet opp og ned, ler produsenten/DJ-en.

Sjekk ut Urørt-profilen til Funkin` Matt her!

Funkin Matt – Monk (FJ005) by funkinmatt

Syrete

Mats prøver hele tiden å lage noe nytt. Tidligere ble musikken hans ofte merket som dutch house. I det siste har han derimot vokst fra denne merkelappen, og nå prøver han hele tiden å skape noe energisk og originalt.

– Mye av grunnen til at jeg startet mitt eget label var at jeg ville gjøre noe annet enn det Samsobeats – mitt nederlandske plateselskap – gjorde. Fjordin er et underlabel i samarbeid med Gregor Salto hvor jeg kan gjøre min egen greie. Det jeg gjør nå er litt mer syrete, forteller Mats.

Og syrete skal det bli. Av gjestemiksen kan vi forvente eksklusive nye låter, og generelt mye bass.

Les også:
Gjestemiks uke 5 – Douster
Gjestemiks uke 6 – Brenmar
Gjestemiks uke 7 – Funkystepz

Ta det norske land med storm

Så gjenstår bare det store spørsmålet. Hvorfor har Mats blitt såpass stor i utlandet, mens de færreste her i Norge har hørt om Funkin` Matt?

– Det har hele tiden vært ganske naturlig å gå mot utlandet. House var på den tiden fortsatt ganske undergrunnsbasert i Norge, og jeg følte at jeg stilmessig hørte mer hjemme i Europa. Musikkstilen jeg liker har rett og slett vært større i utlandet.

Men med eget plateselskap, spillejobb i Bergen og gjestemiks på P3 står Mats nå klar til å ta det norske land med storm.

– Jeg jobber så hardt jeg kan, og nå skal jeg satse for fullt! avslutter Funkin` Matt.

Hør Funkin` Matts gjestemiks hos Christine på P3 førstkommende lørdag 20.03-22.00!