BBC utvider radioen

Med Playlister utvider BBC musikken i radioen til å kunne deles til andre tjenester. NRK jobber med en liknende tjeneste.

BBC har som kringkaster forstått at man må samarbeide med de nye strømmetjenestene, heller enn bare å konkurrere med dem. Gjennom den nye tjenesten Playlister kan lytterne sjøl velge ut hvilke låter de vil legge i sine egne spillelister på tjenester som Spotify, Deezer eller YouTube.

Knut Henrik Ytre-Arne er musikksjef i NRK. Foto: Ole Kaland, NRK.
Knut Henrik Ytre-Arne er musikksjef i NRK. Foto: Ole Kaland, NRK.

Om man logger seg inn på Playlister får man som lytter muligheten til å lage sine egne spillelister som man så kan eksportere til enten Spotify, Deezer eller YouTube. I tillegg vil det komme egne lister med anbefalt musikk som programledere og DJer i BBC har satt sammen.

Håper på fart i utviklinga

Knut Henrik Ytre-Arne, musikksjef i NRK, synes det er gledelig og spennende at BBC gjør dette, og håper det kan få fart på arbeidet med å utvikle lignende tjenester i NRK-regi framover.

– Dette er helt i tråd med de tanker og planer vi har for NRKs posisjon som kurator og musikalsk veiviser for publikum, forteller han til P3.no.

Han sier at NRK faktisk hadde en tjeneste som dette knyttet til NRK P3s spillelister for et par år siden i en betaversjon, men at den var for ustabil til at NRK valgte å gå videre med den.

BBC har lansert Playlister i samarbeid med Spotify, Deezer eller YouTube. Foto: Promo.
BBC har lansert Playlister i samarbeid med Spotify, Deezer og YouTube. Foto: Promo.

–  Det er dessuten lenge siden vi undertegnet en avtale med Spotify om å utvikle denne typen tjenester sammen, sier han videre.

– Har hatt hendene fulle

At BBC kommer NRK i forkjøpet mener han først og fremst skyldes at de besitter større ressurser på utviklersiden enn NRK.

–   Våre teknologimiljøer har hatt hendene fulle med TV-spiller, radiospiller og Superspilleren.

–  Det er en styrke her at BBC samarbeider med flere enn én aktør. I Norge ville Wimp være en mye mer aktuell samarbeidspartner enn Deezer.

Ytre-Arne understreker at NRK allerede publiserer forskjellige typer innhold både i Spotify (spillelister) og på Youtube (egen NRK-kanal).

Se BBC sin egen introduksjon til Playlister: