nrk.no

Sett deg på en benk og opplev hverdagsmagi

«P3sommer» inviterer hele Norge med på benking.


Har du sett samme Netflix-serien tre ganger, eller bladd gjennom Instagram-feeden én gang for mye? Trenger du å bli underholdt?

Da kan vi anbefale den perfekte aktiviteten for deg: Gå ut og sett deg på en benk.

Og best av alt: Du kan gjøre det sammen med «P3sommer».

Slik benker du:

  • Gå ut døra.
  • Finn en benk.
  • Sett deg ned, enten alene eller sammen med noen.
  • Ta inn det som skjer rundt deg

Poenget er å gjøre noe nytt som man ellers ikke tar seg tid til, for å oppleve noe man ellers ikke ville ha opplevd.

«P3sommer» har prøvd benking, og kan garantere at du får et pusterom. Samtidig kommer du til å bli vitne til hverdagen, og kanskje opplever du noe så utrolig at det må deles?

«P3sommer» vil gjerne høre om lytternes benkeopplevelser. Send din benke-historie, bilde av favorittbenken eller annen benke-rapportering til p3sommer@nrk.no.

Ekspertenes benke-tips

Jon Slettan og Andreas Aaberge Eide skal vekke lytterne på P3 i sommer. De mener det er viktig å skille mellom aktiv og passiv benking.

Jon har en blåmønstret skjorte, hvit t-skjorte og briller. Han holder en oppblåsbar alligator og smiler til kamera. Nora står litt fremfor Jon. Hun smiler, har på seg svart t-skjore og briller, og holder en oppblåsbar palme på hodet. Andreas står også delvis bak Nora. Han har på seg en gul genser, og holder en oppblåsbar guitar.
VEKKER DEG: Jon, Nora og Andreas hører du hver morgen og de ønsker å høre din benkehistorie! Foto: Helene Mariussen.

– Alle har sittet på en benk en gang, men som oftest er det bare for å hvile seg eller se på telefonen mens man venter på noe eller noen. Benking handler om å være litt mindful og ta inn hverdagslivet rundt seg, sier Jon og Andreas.

– Du kan se etter dobbeltgjengere, for eksempel. Og det er mange rare sykler å se på. Men for en optimal benkeopplevelse må man legge fra seg telefonen. Ikke skroll og ikke bruk headset, sier Jon.

Hva er det morsomste dere har sett fra en benk?

– Jeg så en gang en fyr som patruljerte et kryss med en paraply, som han brukte til å skremme vekk måker. Han holdt på i gode førti minutter. Bare spaserte rundt, forteller Andreas.

«P3sommer» hører du på NRK P3 hver dag, hele sommeren.

Foto av de 8 som skal lage programmet P3sommer. De smiler. Flere av dem står med fargerike badedyr.
SOMMERRADIO: Her er hele «P3sommer»-gjengen samlet på ett brett. Sammen skal de fylle radioen din med god stemning i hele sommer. De vil gjerne høre din benkehistorie. Foto: Helene Mariussen.

LES MER FRA P3.NO: