Bieber gir opp apejakt

Verdenstjernens kjæledyr blir sannsynligvis værende i Tyskland.

Apen Mally avbildet 2. april . (Foto: NTB Scanpix, AP, Matthias Schrader)
Apen Mally avbildet 2. april . (Foto: NTB Scanpix, AP, Matthias Schrader)

Den nervepirrende jakten etter et av klodens mest omtalte dyr kan endelig se ut til å gå mot slutten. Ifølge AP har Justin Biebers management uttrykt et ønske om å finne en fast bolig til kjæledyret Mally overfor tyske myndigheter, som har gitt apen et midlertidig hjem.

Les anmeldelse: Stjerne i sikte – Justin Bieber i Telenor Arena (4/6)

Blir plassert i et dyrehjem

En måned etter at Bieber på ulovlig vis tok med apen Mally inn i Tyskland, ser det ut til at popguden innser at saken er tapt. Mally ble umiddelbart satt i karantene ved ankomsten 28. mars.

Babyapen var en bursdagsgave fra produsenten Jamal «Mally Mall» Rashid, som har jobbet med urbane tungvektere som Tyga og rapperen Wiz Khalifa. Scooter Braun, manageren til kanadieren, fikk beskjed av tyskerne at dyret ikke kommer til å bli avlivet. Dermed startet prosessen med å plassere Mally i en dyrehage.

Les flere saker om Justin Bieber her

– Burde klatre i trær

– Først indikerte Biebers apparat at de ville ha apen tilbake. Men siden sosial omgang med andre artsfrender er essensielt for babyaper, er det viktig å gi ham et hjem i Tyskland. En verdensturné er ikke optimalt for en såpass ungt dyr – selv om han blir flydd rundt i en privatjet. Han burde klatre i trær, forteller Karl Heinz Joachim, daglig leder på Mallys midlertidige hjem.

Enn så lenge har ikke tyske myndigheter fått klarsignal fra Bieber-leiren. De har fram til 17. mai for å fraskrive seg ansvaret for apen. Hvis det skjer, blir Mally tysk eiendom. Justin Bieber er uansett forventet å måtte betale for dyrehjem-oppholdet. Den 19 år gamle superstjernen har fremdeles ikke uttalt seg personlig om saken.