Bli berømt på Youtube

Talentjakten flyttes fra tv til internett.

Ønsker du å bli berømt for ditt talent? Da kan du nå laste opp ditt bidrag på Youtube og bli med i en global konkurranse.

Simon Cowell er en av de som har tjenst aller mest, og også blitt kjend å gjøre andre til stjerner. Foto: NTB Scanpix / Chris Pizzello, AP Photo.
Simon Cowell er en av de som har tjenst aller mest, og også blitt kjend å gjøre andre til stjerner. Foto: NTB Scanpix / Chris Pizzello, AP Photo.

Flytter jakten på idoler

Simon Cowell kjenner vi aller best som dommer i talentkonkurranser som Idol og X-Factor. Han ble blant annet i 2010 rangert som en av verdens mest innflytelsesrike personer og i 2012 var han en av de kjendisene som tjente aller best.

Cowell er også eier av tv- og managementselskapet Syco, som blant annet har One Direction og Susan Boyle i stallen.

De har nå utvikla et nytt konsept som flytter jakten på idoler fra fjernsynsapparatet til internett.

«Ukonvensjonelle talenter»

Syco, Cowell og Youtube lanserte nylig i samarbeid med Sony Music konseptet «The You Generation», en global talentkonkurranse som ser etter folk med «ukonvensjonelle og originale talenter», fra musikere og fotografer til magikere og kokker.

Konkurransen, som starter denne måneden og går gjennom et helt år, vil se etter forskjellige typer talenter, med auditioner hver annen uke. De som ønsker å delta må laste opp sine bidrag til en spesiell Youtube-kanal, der publikum kan se dem og profesjonelle vil bedømme dem.

Se en promovideo for konseptet her:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZzguQ_uTuHU&version=3&hl=nb_NO&rel=0]

Og kanskje folk med et enormt talent de ikke har klart å få formidla bør la seg inspirere av Lindsey Stirling?

Lindsey Stirling har fått millioner av fanse gjennom nettet. Foto: Promo.
Lindsey Stirling har fått millioner av fanse gjennom nettet. Foto: Promo.

Eksklusiv klubb

Stirling er i en nokså eksklusiv klubb, sammen med folk som Psy og Carly Rae Jepsen. En av hennes videoer ble nemlig sett over 47 millioner ganger og er Youtube sin 8. mest viste video i 2012.

Musikken hennes er blitt beskrevet som «Mozart møter Skrillex» og er blant annet blitt kjent for sine tolkninger av «The Phantom of the Opera» og musikken til «The Legend of Zelda».

Hun spiller altså fiolin, danser og har en Youtube-kanal med 1,5 millioner abonnenter.

Denne videoen, av låta «Elements», har for eksempel over 15 millioner visninger:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=sf6LD2B_kDQ&hl=nb_NO&version=3&rel=0]