Blir høy på hiphop

Etter stor suksess med Lukestar er Truls Heggero klar for å være soloartist. Nå er singelen »Out Of Yourself» klar. Hør låta og se intervju med ham her!

Truls Heggero har gått fra å være indiepopkongen i Lukestar til å lage elektroniskpop med en tvist av moderne hiphop og R&B. P3 mener han er en av artistene som vil vise seg frem i løpet av året og han er allerede booket til byLarm og Øyafestivalen.

Nå er han ute med sin første solosingel »Out Of Yourself» som ved første lytt ble listet på P3 – noe han synes er veldig hyggelig.

– Det nyeste ved å være alene er at jeg må ta mer ansvar og det er mye mer jobb å være alene, sier han.

Hans nye låt handler om å gjøre feil, men at det må være greit. Låta skrev han i affekt da han havnet i en dum situasjon og fucket det litt opp.

– Jeg følte meg forferdelig kjip i en periode, men bestemte meg for å gjøre noe bra igjen, og da oppstod »Out Of Yourself» som handler om akkurat det og kjærligheten, forklarer han til P3 Musikk, og legger til at det er en personlig historie bak låta.

Les også: Phil. T. Rich og Truls Heggero i Popsalongen

– En edru måte å bli høy på

Truls har hele veien hatt et sterkt forhold til hiphop og R&B – og har hentet mye inspirasjon fra de sjangrene. Han forklarer at for han er det noe estetisk ved hiphop-musikken.

– Jeg har alltid hørt mye på denne type musikk, det er mye falskt og ekte gull der. Det å se og høre på hiphop er for meg en edru måte å bli høy på, forklarer han.

Se første del av intervjuet med Truls fra Popsalongen:

Elektronisk pop-perle

Det var flere tilfeldigheter som gjorde at Truls valgte reisen fra indieverdenen til R&B og elektronisk. Samarbeidet med Karpe Diem var en av dem.

–Jeg begynte å utforske denne type musikk mer etter samarbeidet med Karpe Diem. I tillegg til at jeg kom i kontakt med produsenter som ville prøve det. For ikke å glemme YOLO – jeg kan jo bare gjøre det og ha det gøy, forklarer han med et smil på lur.

Se også: P3Session med Karpe Diem

Truls – »Out Of Yourself»: 

Albumet er på vei

Den nye singelen til Truls har allerede blitt en snakkis blant musikkfolk og flere har stor tro på soloprosjektet hans.  Videre forteller han at albumet er på vei og at det garantert slippes i løpet av året. Når: Det er han ikke sikker på enda.

– 73 % av albumet er ferdig og dette er den første singelen. En slags gullbelagt bro til plata, sier han.

Se andre del av intervjuet fra Popsalongen: 

På vei ut av studioet på Marienlyst forteller han til P3 Musikk at det vil bli mye spilling fremover. Og det starter allerede på byLarm neste uke.

– Jeg skal gjøre ferdig plata, spille konserter og være med på festivalsommeren, YOLO all the way, avslutter han før han spaserer ut av NRK-studioet.

22. februar kommer musikkvideoen til »Out Of Yourself». Her kan du se første smakebit:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jlkYtPzlwmU&w=750&h=421]