Bob Hund lager gratisfestival

Det svenske bandet Bob Hund «selger sjela» og lager egen gratisfestival.

I kjølvannet av den svenske festivaldøden, der Peace & Love og Siesta er de to siste ofrene, går Bob Hund nye veier. De vil vise at man ikke trenger å legge millioner på bordet og booke Metallica for å dra folk.

Vokalist Thomas Öberg og resten av Bob Hund gjeste Lydverket i 2012. Foto: Tom Øverlie, NRK P3.
Vokalist Thomas Öberg og resten av Bob Hund gjeste Lydverket i 2012. Foto: Tom Øverlie, NRK P3.

I tillegg har bandet sagt opp leieavtalen for sitt øvingslokale og bestemt seg for å auksjonere bort innholdet derfra.

– Har øvd aller mest

«Vi vil ikke ende opp som en museumsgjenstand, derfor har vi bestemt oss for heller å selge det vi har i et unikt samarbeid med Skånes Auktionsverk», forteller bandet på sin hjemmeside.

Auksjonen blir en del av en festival arrangert i Folkets hamn i Helsingborg, melder avisa Aftonbladet.

– Vi er nok det svenske bandet gjennom tidene som har øvd aller mest. Derfor føler vi det er overflødig å ha et øvingslokale, sier vokalist Thomas Öberg til avisa.

–  Også lever vi i en tid med veldig mange festivaler, så nå følte vi at det var vår tur. Da vi sa opp øvingslokalet så ble det dessuten veldig mange ting til overs. Nå skal alt bort, sier han videre.

Under festivalen, som vil ha gratis inngang, vil eneste band på scenen være Kometen Kommer. Publikum vil imidlertid kunne kjøpe Bob Hund-pølse, Bob Hund-vin og Bob Hund-kaffe.

– En prototype på en festival

– Vi lever i et samfunn der alt er deregulert. Så vi tenkte at vi også kunne liberalisere Bob Hund for en dag. Vårt håp er å reise spørsmål ved musikernes plass i samfunnet og lansere en prototype på en festival som forhåpentligvis vil hjelpe på festivaldøden. En festival trenger ikke legge hundre millioner på bordet for å få Metallica. Jeg tror vi er klar for noe nytt, sier Thomas Öberg.

Han innrømmer at bandet «selger sjela» når de nå selger innholdet i øvingslokalet.

– Tidligere har vi bare truet med å gjøre det. Det er klart at det er vanskelig å gi slipp på noen av tingene. Det er helt klart en del av oss. Men det er en måte å vise hvor mye kjærlighet som finne si Bob Hund. Finnes Bob Hund uten alle tingene? Spør han retorisk.

Skal ikke gi seg

Fans av bandet trenger ikke være redd for at de skal gi seg, selv om de kvitter seg med øvingslokalet.

–  Vi trenger ikke øve for å turnere. Vi har en ide om å reise på turné uten å ta med instrumentene. Kanskje vi reiser innom en musikkforretning på hver plass. Så kan vi låne instrumenter og gjøre hver konsert unik, sier Öberg.