Bond-stjerne ønsket som Freddie Mercury

Queen-medlemmer avslører nye detaljer om Mercury-film.

Skyfall-skuespiller Ben Whishaw skal være ønsket i rollen som Freddie Mercury i filmen om den avdøde superstjernen. Det var i et intervju i The One Show på BBC at Queen-trommeslager Roger Taylor fortalte at de resterende medlemmene av bandet ønsket seg en skuespiller med initialene «BW».

På spørsmål om etternavnet var «Whishaw», kunne Taylor bekreftende svare «vel, vi håper det».

Ben Whishaw er ønsket i rollen som Freddie Mercury. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Justin Tallis)
Ben Whishaw er ønsket i rollen som Freddie Mercury. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Justin Tallis)

«Borat» trakk seg

I utgangspunktet var det komiker og «Borat»-skuespiller Sacha Baron Cohen som var tiltenkt rollen som Queen-vokalisten, men han trakk seg på grunn av «kreative uenigheter». I et intervju med Mojo forklarte Roger Taylor bakgrunnen for dette valget.

– Vi følte at Sacha ikke var rett for rollen. Vi vil ikke at filmen skal bli en vits, men heller at den skal røre folk, sa Taylor.

Les også: – Vil ikke at filmen skal bli en vits

Nylig fortalte Brian May mer om hvorfor Cohen til slutt valgte å hoppe av filmprosjektet.

– En må virkelig tro at mannen som spiller Freddie faktisk er Freddie, og vi tror ikke det kunne skjedd med Sacha i rollen, fortalte May til Classic Rock Magazine.

– Blir en veldig engelsk film

Nå skal en regissør for filmen være klar, men May vil foreløpig ikke røpe hvem dette er. I et intervju med The Huffington Post kunne han allikevel avsløre hva slags film det ser ut til å bli.

– Det ser ut som det kommer til å bli en veldig engelsk film, fortalte han til det amerikanske nettstedet.

Queen-gitaristen virker godt fornøyd med at filmen mest sannsynlighet blir spilt inn i britenes hjemland.

– Vi har vært i kontakt med flere studioer i Hollywood, men det ser ut som filmen kommer hjem til England, noe jeg synes er bra. Freddies humor og hans engelske fremtreden er helt spesiell, og dette må bli spilt inn med stor troverdighet og følsomhet, sa May til The Huffington Post.

Frem og tilbake

I september fortalte manusforfatter Peter Morgan at Queen-filmen «sannsynligvis ikke blir noe av», mye på grunn av Sacha Baron Cohens avgang. Men siden den gang har Graham King, som er blant filmens produsenter, gått ut og sagt at prosjektet «i aller høyeste grad lever».

Les flere saker om Freddie Mercury her.

Britiske Ben Whishaw har tidligere spilt i filmer som Bright Star, Cloud Atlas og James Bond-filmen Skyfall. I sistnevnte spilte han rollen som Q.