Boot Camp Europe

Blood Command er på turné i øst-europa. Finn ut hvordan 7 vestlendinger lever, spiller og fester i punkhus på kontinentet!

Yngve, Remi og Silje på scenen i Freiburg (Foto: Christian Nilsen)


Blood Command er på turné i øst-europa. Finn ut hvordan 7 vestlendinger lever, spiller og fester i punkhus på kontinentet!

Hardcoregjengen i Blood Command har med seg stonerrockerne i Manheads som backingband på den to uker lange turneen som svinger gjennom Tyskland, før Polen og Tjekkia skal utsettes for et av Bergens mest fandenivoldske, nye band. Gutta og jenta spiller konsertene i hus som får det gamle Blitzhuset i Oslo til å se strigla ut.

Kaos på kontinentet

Den første byen i fastlandeuropa som fikk besøk av Blood Command er Hammerstedt. En by som bandet hevder har 125 innbyggere, noe wikipedia forteller at er ganske nære sannheten. På konserten var det mellom 40-50 personer, altså en tredjedel av hele byen.

– Vi tok Hammerstadt den kvelden. Både før og etter konserten, forteller gitarist Yngve Andersen.

Bandet spiser, spiller og sover over hos arrangørene, før de kjører videre i den lille minivanen. På spillestedet i Freiburg ble bandet servert middag på et langbord rett foran scenen, mens publikum venta på at de skulle spise ferdig, sånn at konserten kunne begynne.

Før en av konsertene som bandet har spilt foreløpig, var to av gutta i Manheads så slitne etter lang og trang biltur, at de gjennomførte hele gigen stående rygg mot rygg for å få slappa av.

– Siden fasilitetene gir på underskudd søvn og opplading, må vi sørge for å gi hverandre massevis av kos og omtanke når vi har muligheten, sier vokalist Silje Tombre.

Hele Blood Command backstage et eller annet sted i Tyskland (Foto: Christian Nilsen)

Dobbeltsikra promo

Bandet mener at tyskerne kan sine punkhus. De forteller at det jobber mange frivillige der for å holde undergrunnskulturen i live. De får til veldig mye ut av veldig lite, noe som blant annet gjør det mulig for helt ukjente band å komme seg rundt og spille for nye mennesker. Til og med en svett gjeng fra Bergen.

Men Blood Command vet at tyske, polske og tjekkiske punkhus stort sett har utslitte kopimaskiner koblet til datamaskiner med utgamle operativsystem og forhistoriske modem. Derfor har de fiksa og sendt alt av plakater og annet promomateriale til scenene før de dro hjemmefra.

Promo (Foto: Thomas Ryjord)

– Det kommer ikke så mye folk på konsertene tror vi, derfor så gadd vi ikke sende mer plakater enn vi tror at de igjen gidder å henge opp. Kommer det en person for hver sendte plakat så er vi fornøyd med uttellingen, da blir det ca. 20 publikummere per konsert, sier blodsbrødrene og søstera.

LES MER: Bandets turnéblogg

LES MER: Ukas Urørt-intervjuet med Blood Command