– Brakk jeg nesen til Will Smith?!

Fra Tysvær til Hollywood: Lido produserer musikk for noen av verdens største artister. Se han spille live hos Christine!

Lido på Spellemannutdelingen i 2012. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)
Lido på Spellemannutdelingen i 2012. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Lido, også kjent som Peder Losnegård, inntok den norske musikkscenen med et smell da han slapp singelen «Different» i 2011. Den gangen var han kjent som LidoLido, hiphopartisten fra Tysvær som startet karrieren i Melodi Grand Prix Junior. I 2012 slapp han den selvproduserte debuten Pretty Girls & Grey Sweaters, et album som solgte til platina og sørget for en Spellemannpris i kategorien Årets Nykommer.

Men plutselig ble det stille.

I 2014 forlot Losnegård Norge og flyttet til Los Angeles. LidoLido ble til Lido – et navnebytte som markerte en ny start for Tysvær-talentet, både musikalsk og karrieremessig. I løpet av tiden i USA har Lido rukket å produsere for noen av verdens største artister – deriblant Ariana Grande, Chance the Rapper og Halsey. Sistnevnte debuterte på førsteplassen på Billboard sin albumliste.

SE OGSÅ: Lido og KORK | LES OGSÅ: – Hadde megacrush på Lido

– Jeg var redd for å bli saksøkt

Will Smith (Foto: AP, NTB Scanpix.)
Will Smith (Foto: AP, NTB Scanpix.)

Og apropos store navn:

Under MTV Video Awards tidligere i år kunne vi se Lido i en heftig dansekonkurranse med Jaden Smith.

– Han er en av mine aller beste venner i LA, forteller han og legger til:

– En av de første gangene jeg møtte faren hans (Will Smith red.anm.) var i studio i huset deres. Jeg åpnet døren til studioet litt brått og på andre siden hørte jeg et hardt dunk og noen som ropte «ånei, nesen min!» Så ser jeg Will Smith legge seg ned på gulvet med hendene foran ansiktet. Jeg fikk fullstendig panikkanfall og trodde jeg hadde brukket nesen hans og at jeg ville bli saksøkt av alle filmselskapene i hele verden. Men selvfølgelig var det bare Will som hadde slengt neven i døren og skulle kødde med meg, ler Lido.

 

Covret norske favoritter

Da Lido gjestet Christine ble han selvfølgelig bedt om å fremføre en coverlåt. Valget falt på en mashup av AURORA sin «Running With The Wolves» og Matoma og Astrid S sin «Running Out» – som i følge Lido er de beste norske låtene som har blitt gitt ut i løpet av det siste året.

– Det er veldig stas å høre andre covre eller bruke deler av mine sanger til å lage noe nytt og vakkert. Alltid en bra måte å holde en sang i live på, forteller AURORA til NRK P3 etter å ha hørt mashupen.

Matoma sier seg enig:

– Jeg er veldig beæret over at Lido anser «Running Out» som en av de beste norske låtene det siste året. Mashupen var helt syk!

Se Lido sin mashup her:

https://www.youtube.com/watch?v=KVqm7_KDcrY