Brian May bekrefter nytt Queen-album

Vil inneholde uutgitte Freddie Mercury-låter og Michael Jackson-duett.

Et av tidenes mestselgende band satte nok en salgsrekord tidligere i år. Veteranene i Queen er den første gruppen som har klart å selge 6 millioner eksemplarer av et album i Storbritannia, tre tiår etter at plateslippet av Greatest Hits-albumet fra 1981.

Nå forteller gitarist Brian May at det melodiøse rockebandet slipper ny plate i løpet av året.

– Det er de store, store låtene

Brian May. (Foto: NTB Scanpix, AP, Joel Ryan)
Brian May. (Foto: NTB Scanpix, AP, Joel Ryan)

Siden midten av 70-tallet har Queen solgt over 300 millioner skiver verden over, noe som gjør dem til det tredje mestselgende bandet i verden. I 1991 døde frontmann Freddie Mercury av AIDS, men selv etter hans død har ikke bandet blitt oppløst.

Ifølge nettsiden NME har May bekreftet at et nytt Queens album vil bli gitt ut i løpet av 2014 – som blant annet vil inneholde uutgitte låter av Freddie Mercury. Han forteller også at tittelen på skiva mest sannsynlig vil bli Queen Forever, der Mercurys vokaler er henta tilbake fra 80-tallet.

– Det er de store, store Queen-balladene og den store episke lyden.

– Vi måtte starte fra scratch, men nå kan jeg fikse låtene som vi vil ha dem med moderne teknologi. Det er ganske emosjonelt. Det er de store Queen-balladene og den store episke lyden, fortalte han til BBC Radio Wales.

Les også: Vil ikke at filmen skal bli en vits

Videre forklarte han og trommeslager Roger Taylor at de nylig har jobbet med instrumentalspor for sangene, basert på de opprinnelige utklippene fra musikken som aldri ble utgitt.

Jackson + Queen

Ifølge NME kan fansen også få oppleve en duett mellom den avdøde vokalisten Freddie Mercury og den avdøde «kongen av pop» Michael Jackson på den nye skiva.

I 1983 spilte nemlig Mercury og Jackson inn flere låter sammen, og i fjor, nesten 30 år senere, skal disse låtene ha vært ferdige. Duettene skal ha blitt spilt inn i Jakcsons hjemmestudio, men ikke ha blitt gitt ut fordi superstjernene ikke hadde tid til å ferdigstille prosjektet på denne tiden.

Les også: Bieber og Jackson på samme låt?

Roger Taylor avslørte i et intervju med Classic Rock Magazine i fjor at bandet jobbet med låtmateriale som enda ikke er utgitt.

– Brian har jobbet en del med gamle låter i det siste, blant annet noen av sangene Freddie gjorde med Michael, fortalte Taylor til rockemagasinet.

– Låtene er ganske bra – én av dem er fantastisk.

Duetten som ventes på det kommende albumet til Queen var ikke med på Jacksons’ nylige album Xscape, som fikk P3 anmelder til å trille terningkast tre. Så kanskje den fantastiske duetten som ingen har hørt, vil bli sluppet i løpet av året. Siden Mercurys død har Queen sluppet ett album, Made In Heaven, som inneholdt studioinnspillinger fra før hans død.

Queen – «Bohemian Rhapsody»: