Schau-comeback

Lørdagsrådet gir deg et eksklusivt gjenhør med “mors beste barn”.

Lørdagsrådet tar ikke juleferie, og 1.juledag kan du starte dagen med gode råd fra de verdensvante brødrene Kristopher og Aleksander Schau.

NRK-veteraner

Brødrene har lang fartstid i NRK og P3. Kristopher Schau endte sin karriere i P3 med Et Norge i Krig i 2004, samme året som han gjorde stor suksess med Team Antonsen på NRK 1.

Aleksander har vært trofast i P3 med programmet FK Fotball og FK Sport  sammen med Thomas Aune, men meldte overgang til TV2 tidligere i høst.

Gave til mor

Det er ikke bare denne julegaven (bildet under) de skal gi til sin mor, de har laget sammen. De har også laget gaver til det norske folk i form av programmene Kvegpels (Radio Nova fra 1992), Oppgang B (NRK 1 i 1998), Hybel (P3 i 1998) og Karate, med Kyrre Holm (P3 fra 1998 til 2003).

Kristopher og Aleksander har julegaven til mor klar. (Foto: Privat)
Kristopher og Aleksander har julegaven til mor klar. (Foto: Privat)

Etter fem år med Karate avsluttet de samarbeidet med blant annet grisebrenning på live-sendingen fra Quartfestivalen i 2003.

Hør: Karate-klipp fra NRKs gullarkiv

Se da gutta åpnet en boks med surströmming i studio:

FK Fotball

Aleksander og Thomas Aune ledet “FK Fotball”, “FK Sport” og “FK Alt” fra 2003 og avsluttet sin P3-karriere med cupfinalen 14. november 2010.

Med et skråblikk på fotball fikk vi blant annet ta del i spekulasjoner rundt fotballspilleres promping (se klipp), kåring av fotballspillere med tupé, Topp 3 følelsesutbrudd, vi fikk vite hvilke forballspillere med rødt hår som er best, de kåret verdens mest usunne fotballspillere og årets styggeste mål i tippeligaen 2009.

Se: FK Fotball samleside

Storebror Schau

“Et Norge I Krig” var Kristophers bidrag for å sørge for at verden skulle gå under innen 70 år, og ble sendt på P3 høsten 2004. På grunn av drøyt innhold ble programmet tatt av luften etter et par sendinger, og Kristopher sa opp jobben i protest.

Hør klipp fra siste sending av Et Norge i krig:

dagbok1

Kristopher har også jobbet med flere TV-program i tillegg til “Team Antonsen” (2004). Han har bidratt i TV-programmer som “XLTV” (1998-99), “TVTV” (1999),  “Oppgang B” (1998), og ikke minst “De Syv Dødssyndene” (2007).

Se: Diverse snacks fra Kristoffer Schau i XLTV fra “Tilbake til 1998”

Det er ingen tvil om at han er en allsidig type. Kristopher blant annet blitt kåret til “Norges mest sexy mann” av Elle i 2003, og i 2004 solgte han sjelen sin til Thomas Numme for 18500 kroner.

I tillegg til tv og radio er Kristopher utgitt forfatter og spiller i flere band. Da Cumshots spilte på Quartfestivalen i 2004 utførte Fuck For Forrest et sexstunt på scenen, som alle de involverte ble anmeldt for senere.

Se: Sex-stunt på Quartfestivalen

Noe av det Kristopher har fått mest oppmerksomhet for, er “Forfall”. Kristopher levde i 2001 en uke i et butikkvindu, og gjorde mest mulig for at kroppen (og sjelen) skulle forfalle.

Se flere godbiter under, og hør brødrene løse store og små problemer i Lørdagsrådet på P3, lørdag 25. desember kl. 9-12.

Kristopher dro rett fra studio i Karl Johan, og besøkte  Fredrik Skavlans program:

“XLTV” – Juletallerken tartar

Nederlenderen i “Team Antonsen”

“De syv dødssyndene