Brudd i CLMD

Carl Louis forlater den populære EDM-duoen.

I dag ble det klart at Carl Louis forlater elektronika-duoen CLMD, som han var med å starte sammen med barndomsvennen Martin Danielle.

– Carl ønsket å slutte for å fokusere på sin egen solokarriere. De har alltid vært klare på at det i CLMD også var plass til å utfolde seg på hver sin arena, sier CLMD-manager Martin Schilde til P3.

Schilde påpeker også at Carl og Martin er gamle barndomsvenner, og at det ikke er noe bitterhet eller vonde følelser mellom dem etter bruddet. Martin Danielle vil fortsette å lage musikk under CLMD-navnet.

Fortsetter med CLMD

Martin Danielle fortsetter med CLMD. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Martin Danielle fortsetter med CLMD. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

CLMD var opprinnelig et akronym for navnene til de to medlemmene, «Carl Louis Martin Danielle», men får nå betydningen «Create Love Music Dreams».

Manager Schilde sier at de har tenkt på å skille lag lenge, men at det passet best å gjøre det nå.

– De har snakket om det lenge. Tidspunktet føltes riktig nå, med tanke på at begge to har så godt moment. De slipper en singel sammen nå på fredag, som blir det siste Carl gjør med CLMD. Det gir dem litt tid til å bruke på å jobbe med hver sine ting fremover, mens singelen går litt av seg selv.

Singelen «Wild Men» ligger allerede på Spotify. Der er det Sirena som er vokalist, og hun blir også å finne på scenen sammen med Martin Danielle under VG-lista-konserten i kveld.

Siste konsert sammen i august

Både Carl og Martin vil spille et par konserter sammen i løpet av sommeren, og Schilde forteller at den siste konserten de gjør sammen ikke ennå er bestemt, men den kommer til å bli i august i år. Etter det vil Carl fortsette å jobbe med sin egen musikk.

– Han skal fremdeles holde på med elektronisk musikk, men tar det kanskje i en litt annen retning enn med CLMD. Det kommer i løpet av året, og vi gleder oss veldig til å høre det, sier Schilde.

Hør: DJ-sett med CLMD

Varmet opp for flere storheter

CLMD tok både Norge og store deler av utlandet med storm med singlene «Black Eyes and Blue» og «Stockholm Syndrome». Det siste året har de vært opptatt med spillejobber på festivaler og andre konsertscener både i Norge og utlandet. CLMD har blant annet varmet opp for storheter som David Guetta, Calvin Harris og Madonna.

I november i fjor ble de nominert til «årets nykommer» på P3 Gull, og fremførte «Black Eyes and Blue» og «Stockholm Syndrome» i et forrykende liveshow.

Se P3 Gull-opptredenen til CLMD her:

Begynte i slutten av tenårene

I et intervju P3 gjorde med CLMD før P3 Gull i november, fortalte Carl Louis og Martin Danielle at de hadde vært venner helt siden de var seks år gamle, men begynte først å drive på med housemusikk i slutten av tenårene.

Det var da et av deres største idoler spilte musikken deres live, at de skjønte at de kunne nå langt.

– Det var spesielt for oss da Axwell, som har vært et forbilde for oss, spilte vår låt, “The Message”, i sine DJ-sett. Det var da vi forstod at vi hadde noe å komme med, sa Carl.

– Ja, det var da vi tenkte “Shit, vi har faktisk noe her å gjøre”, fortalte Martin.