Byr på uhørte Nirvana-låter

Skaperne av ny dokumentar har fått tilgang på store mengder privat materiale.

Kurt Cobain døde i 1994, og fikk ikke oppleve Foo Fighters' suksess. Foto: NTB Scanpix, Mark J. Terrill
Kurt Cobain døde i 1994. Foto: NTB Scanpix, Mark J. Terrill

Etter at han døde som 27-åring har Kurt Cobain blitt en av rockens mest mystiske skikkelser.

Seattle-bandet Nirvana gjorde undergrunnssjangeren grunge til allemannseie,  og gikk til topps på hitlister verden over med albumet Nevermind i 1991.

Vokalist og frontfigur Kurt Cobain ble, noe uvillig, verdensstjerne og ikon – og taklet suksessen blant annet heroinmisbruk.

Privat materiale

De siste tjue årene har utallige bøker og filmer om den både begavede og plagede musikeren blitt laget. I april kommer imidlertid den første dokumentaren hvor produsentene har hatt tilgang på Cobains egne dagbøker, bilder, videoopptak, låtdemoer og annet privat materiale. Dette kommer frem i en fersk pressemelding britiske NME siterer på sin nettside.

Datteren er produsent

Filmen har fått navnet Montage Of Heck, oppkalt etter en Nirvana-demo som ble funnet i 2012. Den lages av amerikanske HBO, som står bak dokumentaren Beyoncé: Life is but a dream og tv-suksesser som True Blood, Sex og Singelliv og Six Feet Under.

Cobains datter Francis Bean Cobain, som han fikk sammen med artist og skuespiller Courtney Love i 1992, er en av produsentene for dokumentaren. Brett Morgen, som blant annet lagde dokumentaren Crossfire Hurricane om The Rolling Stones i 2012, har regi. Han skal ha begynt samtalene med Courtney Love om filmen allerede i 2007.